piekarnia

Hanik
Hanik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Hanik gotuje!
piekarnia vintage

piekarnia vintage 40

0
{{headerMessage}}
Pochwalę się Wam, że dziś na sniadanie miałam świeże, ciepłe bułeczki :) Nie dość, że same z siebie są dobrej jakości ( nie są ani kruche ani puste w środku) to jeszcze mogłam obserwować lekko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzięki uprzejmościPiekarni Galicyjskiej, otrzymałam do przetestowania chrupaki oraz nowe pieczywo BIO. Nie było to moje pierwsze spotkanie z Piekarnią Galicyjską ponieważ doskonale znam ich produkty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
You're about to be redirected The blog that used to be here is now at http://www.eksperymentalnie.com/2012/01/weekendowa-piekarnia-125-zapraszam.html. Do you wish to be redirected? This blog is not Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak co miesiąc Piekarenka zaprasza wszystkich chętnych którzy w tym samym niemal czasie pieką a dokładnie w tym samym czasie publikują swoje wypieki. Amber ten chleb dla nas znalazła i dzięki wielkie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
piekarnictwa, ale dla Sweetshoopa to prawdziwy przełom. Drożdżowe próby to poradnik dla laików i początkujących jak ja, dlatego będę bardzo wdzięczna za przepisy, które warto wypróbować, a są na tyle Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witam, witam! Chciałam się dziś z Wami podzielić moją nową i pysznie zapowiadającą się współpracą! :) Moja nowa współpraca jest z Piekarnią Galicyjską, która produkuje pyszne chlebki chrupkie i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bochenków na raz, mrożę i mamy na jakieś 2-3 tygodnie. I tak samo zrobiłem teraz. Tym razem całkiem spore bochenki powychodziły więc pewnie na jakieś 3 tygodnie spokoju będzie. A potem kolejna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W Styczniowej piekarni pojawiła się propozycja upieczenia pysznego chleba więc czemu by się nie zmobilizować. Ostatnio pieczywo rzadko u mnie gości więc dobrze jak przynajmniej raz w miesiącu coś Zobacz więcej
Smak Zdrowia
Smak Zdrowia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak Zdrowia
W piekarni Pięciu Przemian

W piekarni Pięciu Przemian 217

1
{{headerMessage}}
Często pytacie o kuchnię bezglutenową, ale nie interesowałam się nią do tej pory. Jednak trafiłam na książkę „W piekarni Pięciu Przemian” i wgłębiłam się trochę w kuchnię bezglutenową. Książka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mam zaszczyt zaprosić Was na 102 wydanieWeekendowej Piekarni. Bardzopodoba mi się ideaWeekendowej Piekarni i jak tylko pozwala czas staram się przyłączać do wspólnego pieczenia, dlatego bardzo się Zobacz więcej
Delimamma
Delimamma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Delimamma
Z domowej piekarni

Z domowej piekarni 97

0
{{headerMessage}}
Oddając pożyczoną maszynę do pieczenia chleba wydawało mi się, że oto nadszedł koniec domowej piekarni. Nie wiem dlaczego byłam pewna, że wypiek pieczywa w piekarniku jest przedsięwzięciem nader Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleba,będzie wspaniale.Napisałam w tej sprawie do Zorry i wszystkie nasze chleby upieczone w październikowej Piekarni mogą się znaleźć na liście wypieków WBD.Wystarczy,że zgłosicie swój udział i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Maj za oknem, w sercu i w kuchni! Pomijając kaprysy pogody to chyba najpiękniejszy miesiąc w naszym klimacie. Mam nadzieję,że tak jak mi i Wam wszystko się chce i wydaje się,że tyle przed nami. Mamy Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Knekkebrød - czerwcowa piekarnia

Knekkebrød - czerwcowa piekarnia 65

1
{{headerMessage}}
Jak ja się cieszę, że mogę brać udział we wspólnym pieczeniu w Piekarni Amber!Nie dosyć, że towarzystwo miłe, to, przede wszystkim, dzięki tej akcji piekę chleby których normalnie pewnie bym nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Drodzy – Piekarki i Piekarze, wakacje,wyjazdy,kanikuła… Ale nie dotyczy to naszej Piekarni. Nasze zakwasy,drożdże i piece dalej pracują! Kto zostaje, wraca z wyjazdu lub ma piekarnik na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wszyscy urlopują a nasza Lipcowa Piekarnia nadal wypieka. Tym razem zajęliśmy się bajglami. Bajgel czyli inaczej żydowskie pieczywo. Bajgiel został wymyślony w Europie Środkowej, prawdopodobnie w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dotyczące wyrabiania,składania i wyrastania chleba na mące orkiszowej białej odsyłam na blog Leśny Zakątek. Pamiętajcie też,że własne interpretacje i pomysły na chleb dostarczą nam dodatkowych emocji Zobacz więcej
Smakować
Smakować Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakować
Piekarnia Monti w Rzymie

Piekarnia Monti w Rzymie 74

0
{{headerMessage}}
na chwilę, wraca z karafką. Zbiera zamówienia. Po jakimś czasie przynosi zamówienie. Itd. ... Można i tak, ale można też inaczej. Chodząc po okolicach Via Cavour Piekarnię Monti mijałam wielokrotnie. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Piekarnia listopadowa to żytni chleb litewski. Bardzo dawno nie piekłam czysto żytniego chleba, z chęcią więc przystąpiłam do pieczenia. Przepis tym razem zaproponowałaKamila z Ogrodów Babilonua Zobacz więcej