pieremiacze

ZOBACZ TAKŻE:

przygotowania więc następnym razem zrobię foto-przepis, czyli wszystko pokażę na zdjęciach. Póki co zapraszam do wytężenia wyobraźni. Gdy uporamy się już z formowaniem kulek z dziurką w wysokiej Zobacz więcej
do wytężenia wyobraźni. Gdy uporamy się już z formowaniem kulek z dziurką w wysokiej patelni rozgrzewamy olej. Ma być go tyle by pokrył mniej więcej do połowy nasze pieremiacze. Układamy je najpierw Zobacz więcej
nata
nata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bon appétit !
Bielasze

Bielasze 362

1
czyli kolejne danie kuchni Uralskiej to są paszteciki z ciasta drożdżowego z mięsem smażone na głębokim oleju. Pochodzą one z kuchni tatarskiej i baszkirskiej. Prawda tam się nazywają - pieremiacze i Zobacz więcej
z koleżanką Turczynką zrobić pieremiacze. To drożdżowe"bułeczki" smażone w głębokim tłuszczu. Podajemy je z sosem jogurtowo-czosnkowym lub ze zwykłym keczupem. Ze względu na to iż pieremiacze Zobacz więcej
Impresje Fristajlowa Margherita 2 lata temu Kulinarne Spotkania Życzenia Bożonarodzeniowe 2 lata temu Pokaż 5Pokaż wszystko Popularne posty Buraczki na zimę Mamoul czyli arabskie ciasteczka daktylowe Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: