pierniczki m gessler

sklorek
sklorek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyry na Gaz
Lukier niejedno ma imię

Lukier niejedno ma imię 134

1
Lukier nieodłącznie kojarzy mi się z babką i pierniczkami, bo te właśnie wypieki najczęściej wieńczy w moim domu. Warto zapoznać się nieco bliżej z rożnymi jego rodzajami po to by wybrać ten który Zobacz więcej
Za nami siódmy już Festiwal Pierniczków. Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim za wspólne pieczenie pierniczków, pierników, korzennych ciast i innych cudownie pachnących propozycji. W zabawie Zobacz więcej
żurawinowo pistacjowe Filet Mignon Finansiers czekoladowe (Pierre Hermé) Galantyna z kurczaka z pistacjami Glög (szwedzkie grzane wino) Kruche ciasteczka mandarynkowe Lebkuchen (niemieckie ciasto Zobacz więcej
Ciasto czekoladowo pomarańczowe z Ladurée Ciasto daktylowo orzechowe z dodatkiem herbaty Earl Grey Ciasto drożdżowe z wiśniami i migdałami (szwajcarska) Ciasto figowo orzechowe (greckie) Ciasto Zobacz więcej
świętomarcińskie Rolada z faszerowanego szczupaka Sałatka śledziowa z burakami (szwedzka) Schab pieczony z liści laurowymi Schab z nadzieniem jabłkowo żurawinowym (pyszny) Schab z nadzieniem Zobacz więcej
i z wiśniami (Pierre Hermé) Ciasto migdałowe z rabarbarem (szwedzkie) Ciasto truskawkowe z orzechami Ciasto żurawinowe (odwracane) Ciasto żurawinowo pomarańczowe z orzechami Ciasto żurawinowo Zobacz więcej
and get back to all those fun things like the search for pizza along the route of the 92 b... 1 dzień temu Grażyna gotuje Pełnoziarnista tarta z porem i brązowymi pieczarkami - Bardzo lubię Zobacz więcej
z miechunką i serem - Miechunka jadalna zwana także miechunką peruwiańską, peruwiańską wiśnią lub złotą jagodą albo rodzynkiem brazylijskim.W smaku przypomina pomarańcze połączo... 18 godzin temu Zobacz więcej
Pignatara jak podaje Wyborcza, tylko przy Tor Pignattara lub Torpignattara (bo i taką pisownię w... 4 dni temu W mojej kuchni Karkówka w sosie x 5 wg Aleex - *Mam za sobą jubileusz szkoły i święto Zobacz więcej
się z rzeczywistością - przyjęłam do akceptującej wiadomości, że pierwszą jednostkę czasu wolnego będę miała gdy miną święta. Zahaczyłam... 1 dzień temu Gotuję bo lubię Przepisy na Wigilię i Boże Zobacz więcej
"Alpenstrudel" Gazeta wytrawnego smakosza! Sałatka z gotowanej wołowiny - *Sałatka z gotowanej wołowiny *W Austrii bardzo popularna ze względu na powszechne danie „Tafelspitz” – specjalnie dobrany Zobacz więcej
ny handlingsplan mot menneskehandel når den gamle utløper ved årsskiftet. Den gamle planen skal heller ikke ... 36 minut temu Najnowsze ONZ: Izrael musi zrzec się broni nuklearnej - Zdecydowaną Zobacz więcej
Człowiek jest tym, co zje...: Placek z kefirem skip to main | skip to sidebar Człowiek jest tym, co zje... Kuchnia, podróże, może coś więcej... czwartek, 2 stycznia 2014 Placek z kefirem 2 jajka 1 Zobacz więcej
dzień - ... 4 dni temu Tecendo Artes em Crochet O que Ando Fazendo... - Bom dia amigos! Nesse finalzinho de ano ando sem tempo para minhas encomendas, mas elas estão todas agendadas e vou ter que me Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Paszteciki

Paszteciki 9235

1
... 2 godziny temu Kulinarny karnet Christophera Karkówka z i na kapuście. - *Roladki z kapustą kiszoną.**Składniki:*36 dag karkówka b/kości30 dag kapusta kiszona2 cebule1 jabłkosól, pieprz majeranek2 Zobacz więcej
Człowiek jest tym, co zje...: Pierś kurczaka w ziołach skip to main | skip to sidebar Człowiek jest tym, co zje... Kuchnia, podróże, może coś więcej... czwartek, 2 stycznia 2014 Pierś kurczaka w Zobacz więcej
niż kulinarnie, choć kilka zdjęć takich też się wkradło m.in. Sery Grądzkie.... 4 miesiące temu kuchnia pod wulkanem Pizzette, czyli pizzerinki po neapolitansku - Pizzette to bardzo popularna Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Pierniczki

Pierniczki 1624

0
blog se... 1 godzinę temu Grażyna gotuje Lasagne ze szpinakiem - To moja pierwsza lazania, zrobiona na zamówienie córci w dniu jej urodzin, czyli jakiś czas temu. Nadzienie szpinakowe też jest na Zobacz więcej
, kaki)... 2 dni temu Buniabaje w kuchni Mielone w sosie pomidorowym - *Przepis jest krok po kroku , ale zazwyczaj wyciągam gotowe usmażone kotlety z zamrażalnika ( zawsze smażę więcej).Wtedy dorabiam Zobacz więcej
przyjeciach. Dla duzych i dla najmlodszych.na ciasto:500 g maki 00 250 ml ... 4 miesiące temu Il Pranzo di Babette Bowery Banquet - Versione italiana prima delle foto. New York, how much I missed Zobacz więcej