Przepis na pierniczki z papryka chilli

Papryczka chili ...foto... chilli paprykA... ...pochodzi z Peru... ...suszona, marynowana, wędzona... ...pobudzająca... ...rzekomo ma własciwości, które pozwalaja jej niszczyc pierwsze zwiastuny Zobacz więcej
Olu
Olu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
"Dude, where is the pie?"
Brokułowa!

Brokułowa! 10749

Brokułowa! Prosta, zdrowa, dietetyczna. Idealna na mroźne popołudnie. Krótko i na temat. :) KREM Z BROKUŁÓW - 1,5 litra bulionu (ja ugotowałam swój na dużym udku kurczaka, ale można użyć też takiego w Zobacz więcej
Mamy ten przepis od mamy, a ona ma go od brata, także nie podamy źródła jego pochodzenia Ale nie to jest ważne. Istotne, że ten przecier jest znakomity. Delikatnie ostry, mocno paprykowy, słodko- Zobacz więcej
ŚLEDZIE PO MEKSYKAŃSKU Z PAPRYKĄ CHILLI – naprawdę ostre śledzie. Składniki: 6 marynowanych płatów śledziowych 1/2 puszki kukurydzy 1/2 słoik papryki konserwowej 1/2czerwona cebula 1 słoiczek Zobacz więcej
Czy jest coś lepszego niż duży soczysty kawał mięsa? Tak! To duży soczysty kawał mięsa na ostro! Lubię sobie czasem w kuchni poeksperymentować, ale gdy nie mam na to kompletnie ochoty, wybieram proste Zobacz więcej
Jak cieszyć się smakiem chilli przez cały rok? Odpowiedź jest prosta – wystarczy ususzyć paprykę w piekarniku. Co daje nam suszenie papryki chilli? Papryka staj się bardziej ostra, ale niestety traci Zobacz więcej
Zupa lekka i za sprawą chilli rozgrzewająca.Idealnana ostatnie dni, kiedy lato udaje, że jest latem. Przepis pochodzi z książeczki "Kuchnia wegetariańska" z serii "Z kuchennej półeczki". Składniki dla Zobacz więcej
Qchnia24
Qchnia24 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
qchnia24
Papryka chilli z miodem

Papryka chilli z miodem 56

Ostra papryka chilli nadaje pikantny charakter wielu potrawom, wzbogacając ich smak i aromat. Zamknęliśmy ostrość papryk w słoiku tak by cieszyć się jej smakiem przez cały rok. Doprawiliśmy ją nutką Zobacz więcej
NO to zaczynamy :) Na jesienne zimne wieczory (i nie tylko) jako przekąskę polecam zielone papryczki chilli zawijane w boczku. Tak samo jak szybko się je robi tak szybko znikają z talerza. Inspiracje? Zobacz więcej
Składniki: 1 główka kapusta biała, 1,5 szklanki ryż, 3/4 kg mielone drobiowe, 2 łyżki kucharek, 2 mniejsze papryka chilli, 2 sztuki jajka, 1 sztuka cebula, 1 pęczek koperek, 2 łyżki masło klarowane, 1 Zobacz więcej
Jak dobrze wiecie, lubimy testować różne gotowe produkty. Część jest zjadliwa, część pyszna, inną należy unikać z daleka. Dziś chciałbym przedstawić jeden z „wynalazków” jakim jest firma „Bieluch” – Zobacz więcej
Trwa sezon ana faszerowanie warzyw w tym najpopularniejszych chyba u nas papryk. Moja propozycja tego dania tym razem jest inna niż zazwyczaj, postanowiłam nadziać je farszem meksykańskim chilli con Zobacz więcej
Papryka chilli marynowana i zima nam nie straszna :) Ciąg dalszy ostrej jazdy ;) Papryka w całości w przeciwieństwie do pasty , też dla odważnych bo siła wypalania jak w paście . Można ją dodawać do Zobacz więcej
Święta Bożego Narodzenia to zdecydowanie rybne święta. U mnie w domu poza karpiem, pojawia się łosoś i śledzie w wielu postaciach. Dzisiaj mam propozycję na podanie śledzi na pikantnie, z papryczką Zobacz więcej
Kategoria: Wołowina Ania Jednym z moich ulubionych, a zarazem najczęstszych posiłków jest chilli con carne podawane na ryżu. Pikantne, treściwe i bardzo pomidorowe! Do tego robi się je wyjątkowo Zobacz więcej
Kategoria: Wołowina Ania Jednym z moich ulubionych, a zarazem najczęstszych posiłków jest chilli con carne podawane na ryżu. Pikantne, treściwe i bardzo pomidorowe! Do tego robi się je wyjątkowo Zobacz więcej
Pikantna papryka chilli w oleju z oliwą Przepisy.com " blog kulinarny ::: bartek usydus " Kulinarne domeny na sprzedaż O mnie Kontakt Pikantna papryka chilli w oleju z oliwą Data: 3 March 2015 | Zobacz więcej
Szare komórki odżywiam kolorowym jedzeniem. Zawzięcie dekoruję notatki kolorowymi zakreślaczami. Nie daję się przytłoczyć nadmiarowi obowiązków. Codziennie znajdzie się przecież chociaż mały, Zobacz więcej
Chcecie podnieść swój poziom żelaza? Jedzcie rośliny strączkowe w połączeniu z wit. C! Jako, że temat ten zajmuje mnie od kilku miesięcy, zdążyłam odkryć całkiem sporo kombinacji dobrze przyswajalnego Zobacz więcej
Całe lub pokrojone papryczki wrzucamy do gorącej zaprawy z następujących składników: 1 szklanka octu 5 szklanek wody 1/2 szklanki cukru 2 łyżki soli Gotujemy przez 4 minuty i przestudzone przekładamy Zobacz więcej