piernik bakalie miód czekolada powidła

zabciiia
zabciiia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lubie jeść
Piernik

Piernik 863

7
Składniki: 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 2 łyżki miodu 2 łyżki przyprawy do piernika 3 łyżki kakao 1 szklanka mleka 3 jajka 2 szklanki mąki bakalie 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Tabliczka Zobacz więcej
ze szczyptą soli i delikatnie wymieszać z ciastem. Przełożyć do przygotowanej foremki o rozmiarach 12 cm x 40 cm (foremka zmierzona w dolnej części). Piec w 160 C przez ok. 60 minut. Wystudzić, polać Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Piernik  z powidłami

Piernik z powidłami 178

0
Jednym z ciast które robię na Wigilie i Boże Narodzenie jest właśnie Piernik zrobiony w 10 minut przepis z Lubisz Ciasta Uwielbiam Dziękuję za przepis . 3 szklanki mąki 3 jajka 1 szklanka cukru Zobacz więcej
Święta kojarzą mi się z piernikiem, przyprawami korzennymi i miodem :) Dziś piernik ale troszkę w innym wydaniu - z kakao i powidłami. Zapraszam do spróbowania Czekoladowy piernik: - 200g margaryny - Zobacz więcej
Piernik w 10 minut oczywiście chodzi o szacowany czas wykonania .Wystarczy wrzucić wszystkie składniki do miski i zmiksować. Po upieczeniu można przełożyć go jeszcze powidłami .Przepis znalazłam na Zobacz więcej
). Piec 3 - 4 dni przed świętami. Pieczenie: Ciasto podzielić na 2 - 3 części, rozwałkować (najlepsza grubość około pół cm) i piec w dużej blaszce w temperaturze około 160 - 180ºC (zależy od Zobacz więcej
rozpuszczoną sodą, sól, przyprawy i bakalie. Ciasto w nieobitym naczyniu emaliowanym albo glinianym przechowywać w lodówce, aż do upieczenia. Po upływie 3-4 tygodni ciasto przełożyć do foremek Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
piernik staropolski

piernik staropolski 358

2
Piernik staropolski jest miękki, wilgotny i niezwykle aromatyczny, dzięki przyprawie korzennej oraz dodatkowi orzechów, migdałów, kandyzowanej skórki pomarańczowej oraz suszonych fig. Idealnie Zobacz więcej
Szarlotka bezglutenowa » Piernik bezglutenowy z bakaliami Eksperymentalny bezglutenowy piernik wzbogacony bakaliami, przełożony domowymi powidłami śliwkowymi oraz polany gorzką czekoladą. Niczym nie Zobacz więcej
Najprostszy piernik przełożony powidłami śliwkowymi i polany polewą czekoladową. Ten piernik nie wymaga leżakowania, można go upiec w dniu podania. Ciasto jest wilgotne i mięsiste. Wierzch piernika Zobacz więcej
lub 2/3 szklanki soku pomarańczowego (użyłam soku pomarańczowego) Dodatki: 3 łyżki dżemu pomarańczowego (zastąpiłam powidłami śliwkowymi) 2 łyżki miodu (użyłam gryczanego) 1/2 łyżeczki przyprawy do Zobacz więcej
Wyobrażacie sobie Święta bez piernika? Ja nie Staropolski, z bakaliami, przekładany powidłami, czekoladowy… jego rodzajów jest mnóstwo. Dziś zapraszam na piernik korzenno-czekoladowy – miękki i Zobacz więcej
piernika ( możecie zrobić sami - przepis tutaj ) * 1 szklanka mąki żytniej * około 2 szklanek mąki pszennej * woda dodatkowo: * 1 słoiczek powideł śliwkowych * 150 g gorzkiej czekolady * 2 łyżki Zobacz więcej
Jeśli pod koniec listopada zapomnieliście przygotować ciasto na piernik dojrzewający, to nic straconego, bo zawsze możecie upiec piernik, który nie potrzebuje leżakowania i od razu nadaje się do Zobacz więcej
HA - moje ulubione ciacho - UWIELBIAM - dlatego ten przepis stanowi kwintesencję piernika i mojego pierniczonego doświadczenia ^^ Piernik zaprezentowany tutaj to model klasyczny. Charakteryzuje się Zobacz więcej
Świąteczne przygotowania dobiegają końca. Cały dom błyszczy i pachnie świeżością. Ukryte na ganeczku ciasta kuszą. Poczekamy jeszcze dzień, może wytrzymamy... Wśród wypieków pojawiło się w tym roku Zobacz więcej
minut (zależy od grubości placka). Placki ochłodzić. Ochłodzone placki przełożyć podgrzanymi powidłami śliwkowymi (można je wymieszać z bakaliami), przykryć arkuszem papieru i równomiernie obciążyć, Zobacz więcej
porcji zależy od grubości kawałków ;) Składniki: *1 szklanka miodu *1 szklanka cukru *1 szklanka mleka *3 szklanki mąki pszennej *4 jajka (osobno białka i żółtka) *100 g masła *30 g przyprawy do Zobacz więcej
) Cukier- 30 dag Masło-3 łyżki Kakao- 9 łyżek Przyprawa do pierników- 4 łyżeczki 9 jajek- tylko białka Mąka- 30 dag Proszek do pieczenia- 3 łyżeczki Rodzynki- 10 dag Skórka pomarańczowa- 10 dag Zobacz więcej