piernik dojrzewajacy staropolski

! The post with Stage 2 (baking gingerbread) will show up on the blog about a week before Christmas. 6-4 days before serving is the best time to prepare the cake! My dough is aready done! Time for Zobacz więcej
pora by upiec nasz długo dojrzewający piernik! Najlepiej piec go 3-4 dni przed Świętami. Jest kilka szkół i wiele możliwości, oto moje ulubione dwie opcje: OPCJA 1: 3 warstwowy PIERNIK, wysoki Zobacz więcej
sok będzie przezroczysty. 7. Ostudzić i podawać. Smacznego. Jest jeszcze czas na przygotowanie piernika staropolskiego: http://kuchniaaleex.blogspot.com/2011/11/dojrzewajacy Zobacz więcej
Aleex
Aleex Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W mojej kuchni
Sałatka Ani wg Aleex

Sałatka Ani wg Aleex 259

0
• majonez • sól, pieprz • 1 drobiowa kostka rosołowa Sposób przygotowania: 1. Pierś z kurczaka umyć, włożyć do garnka, dodać kostkę drobiową i ugotować do miękkości. Ostudzić, pokroić kostkę. 2. Zobacz więcej
. Wlać do rękawa, w którym jest mięso. 4. Piec 1,5 godziny w temperaturze 200 stopni C. Pod koniec pieczenia rozciąć rękaw, posypać resztą zupki grzybowej, polać wytworzonym sosem, zapiec w Zobacz więcej
Uwaga! Uwaga! Uwaga! Nadszedł czas na pieczenie piernika staropolskiego. Mimo nawału obowiązków, musiałam znaleźć chwilę, by aromatyczne ciasto piernikowe wreszcie trafiło do pieca. Po kilku Zobacz więcej
i wymieszać z masą śmietanową. 11. Biszkopt nasączyć ponczem, wyłożyć 2/3 przygotowanej masy śmietanowej, ananasy i posiekaną czekoladę. 12. Przykryć ostatnim krążkiem biszkopta, nasączyć go ponczem Zobacz więcej
Witam wszystkich po świętach:) mam nadzieję, iż nikt z Was nie wylądował na ostrym dyżurze z powodu obżarstwa:) Ja zawsze muszę się pilnować, gdy wokół tyle pyszności i każda potrawa woła do mnie: Zobacz więcej
z domu, sami ze sobą, bo to nasz czas... Choć część świątecznej magii planujemy przenieść do codziennego życia. A do kawy podjadamy piernik, który przeleżakował na balkonie i teraz rozwinął swój Zobacz więcej
razu zabrałam się zaetap II - czyli wypiekanie. Podobnie jak z I etapem, postępowałam zgodnie ze wskazówkami Aleex , naktórej to stronceznalazłam przepis. Oto link do przepisu: Zobacz więcej
dokladnie opisany na blogu Aleex, oto link : http://kuchniaaleex.blogspot.com/2011/11/dojrzewajacy-piernik-staropolski-wg.html Zapraszam do obejrzenia mojej fotorelacji z 3 etapu pierniczenia 2013: Zobacz więcej
Witajcie w Nowym Roku! Mam nadzieję, że wszyscy doszli już do siebie po sylwestrowych szaleństwach i biorą się za spełnianie noworocznych postanowień ;) Zanim wkroczymy pełną parą rok 2016, chciałabym Zobacz więcej