piernik z miodem i cukrem co się karmelizuje

Bardzo dziękuję za wczorajszy odzew w kwestii muffinków. Poczytałam Wasze propozycje, wśród których znalazłam muffiny drożdżowe, ziemniaczane, montiniakowe, a także na bazie mąki kukurydzianej! Zobacz więcej
JAGODY GOJI co to jest i z czym się to je Jagody goji to owoce rośliny o nazwie kolcowój pospolity. Roślina ta pochodzi z krajów azjatyckich, gdzie jest wykorzystywana już od ponad 2500 lat. Jest Zobacz więcej
Drożdżowe, które zawsze się udaje Często słyszę, że pieczenie ciasta drożdżowego jest trudne, że trzeba mieć do tego rękę i nie wiadomo jaką wiedzę, dodatkowo wykazać się niesłychaną cierpliwością, Zobacz więcej
Blanszowaniem nazywamy proces krótkotrwałego poddawania produktu (najczęściej warzyw) działaniu gorącej wody lub pary. Dzięki tej metodzie, nasze warzywa zachowują intensywny kolor, witaminy i smak, Zobacz więcej
Małgorzata 33
Małgorzata 33 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zen w kuchni
Co zrobić z fiołków

Co zrobić z fiołków 38

Na dobrą sprawę to sporo produktów można zrobić z fiołków. Tylko najpierw trzeba je zdobyć ;) Nigdzie ich nie kupisz, musisz je znaleźć i pracowicie zebrać. Z końcem marca i początkiem kwietnia często Zobacz więcej
Frittata, czyli rodzaj omletu z różnymi dodatkami, to fajna propozycja na zdrowe, sycące i niebanalne śniadanie. Wystarczy dodać ulubione składniki lub to, co akurat mamy w lodówce – do wyboru są Zobacz więcej
Święto Zakochanych, które obchodzimy 14 lutego, trafiło do nas z Zachodu, a swoją największą popularność osiągnęło w latach 90 XX wieku. Dzięki badaniu opinii marki herbat TET możemy poznać aktualne Zobacz więcej
krowa
krowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wyszukany Smak
Co zrobić z tofu?

Co zrobić z tofu? 60

Za każdym razem, kiedy jem przy niewegańskich znajomych coś zawierającego mikroilości soi, wysłuchuję wykładu o estrogenach, GMO, że rosną cycki (niestety nie ;(), będę bezpłodna i wyrosną mi wąsy. A Zobacz więcej
Hej :-) W niedzielę mieliśmy gości, więc trzeba było coś przygotować :-). Staram się żeby zawsze była sałatka, bo lubię i ja. Tym razem na pewno miała być z makaronem, tak chciał syn, a reszta, żeby Zobacz więcej
Urodziło się i co?… – Wszystko jest w głowie Wszystko jest w głowie Strona główna Mobile Menu Toggle Strona główna Blog o odżywianiu roślinnym weganizm może być prosty Blog o odżywianiu roślinnym Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
co z mięsa z rosołu

co z mięsa z rosołu 45

przez chwilę wahałam się, który przepis dać dziś i wzięły górę względy praktyczne. Chyba najpopularniejszą zupą w niedzielę jest rosół, który jeśli jest uczciwie przygotowywany, to gotowany jest nie Zobacz więcej
Jedyn chop mie przerobioł, co bych pisoł barzi po ślabikorzowymu1 i dzisiej sprōbuja2 sam wciś3 zamiast ło- ô i ôbejrzymy, jak sie Wōm to baje4 czytać. A na tyn ajnfachowy5 recept6 żech prziszoł po Zobacz więcej
http://beautyandblossom.pl/uncategorized/co-zamiast-cukru-zamienniki-cukru/ Zobacz więcej
Jest takie miejsce, które kocham najbardziej. Zwłaszcza o tej porze roku. To moje Podlasie.Mój dom rodzinny i wspaniały ogród. Jest tam kawałek lasu brzozowego i iglastego, rosną winorośle a z Zobacz więcej
Just a SALAD
Just a SALAD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just a SALAD
Z soSem Co zwyciężył!

Z soSem Co zwyciężył! 21

Oto przepis na sałatkę, która była bohaterką konkursu „Sałatka coś nie w sosie” (link do strony z konkursem). Słodka, pieczona pietruszka połączonaz soczystą gruszką, aromatycznym serem z niebieską Zobacz więcej
pozytywna45
pozytywna45 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kuchennym oknie Ewy
Co jeszcze z pigwy?

Co jeszcze z pigwy? 5087

To już moje ostatnie przetwory z pigwy gruszkowej. Jeden z najprostszych przepisów typu pigwa do herbatki pasteryzowana z cukrem. Należy usunąć gniazda nasienne z pigwy. następnie pokroić w paski. Zobacz więcej
Podczas lektury starych książek kucharskich, wypisuję sobie w notesie nazwy potraw, z którymi spotykam się po raz pierwszy i składniki o obco brzmiących nazwach, a potem je rozszyfrowuję, tłumaczę na Zobacz więcej
Pierwszy raz o tonku przeczytałam na blogu Pistachio jako dodatku do kremu bawarskiego (swoją drogą pokochałam ten krem, jestjednym z lepszych jakie jadłam). Niesamowicie mnie zachwycił opis jako Zobacz więcej
Atria
Atria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ziołowy Zakątek
Co się stało ze Świętami?

Co się stało ze Świętami? 151

Co się stało ze Świętami? Napisane Grudzień 23, 2011 przez Klaudyna Hebda w Socjologia jedzenia | | Dzień dobry, Chciałam się z Wami,przed-świątecznie, podzielić kilkoma refleksjami na temat Bożego Zobacz więcej
Znów od paru tygodni robię kefir z grzybka tybetańskiego – świeże kultury przywiozłam ze zlotu, podobnie jak kryształy kefiru wodnego. Tamte przetwarzają wodę z cukrem, umożliwiając mi przez całe lato Zobacz więcej