pierogi bez glutenu

, z ograniczoną ilością węglowodanów. Początkowo zastanawiałam się czy jest możliwe zrobienie takich pierogów - białkowych, a najlepiej bez glutenu. Z pomocą przyszła mi książka "Mama alergika Zobacz więcej
Pierogi bez glutenu i bez jajek Składniki na pierogi: 1 szklanka mąki gryczanej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 szklanki mąki ryżowej + ok 0,5 szklanki do podsypania 2 łyżki zmielonego siemienia Zobacz więcej
. Układamy pierogi na talerzu oddzielnie, aby nie skleiły się. Jeśli zostaną pierogi na drugi dzień, to można je odgrzać wrzucając do gorącej wody na minutę lub dwie. Pierogi przed ugotowaniem: Po Zobacz więcej
Pierogi zgrzybami, bez glutenu ibez jajek 11 Flares Facebook 2 Pin It Share 9 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 11 Flares Składniki: 1 szklanka mąki gryczanej 1 szklanka mąki Zobacz więcej
akruka
akruka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Mi
Pierogi bez glutenu

Pierogi bez glutenu 250

1
Po wigilijnej uczcie, gdzie najchętniej zjadałam pierogi, postanowiłam, że kolejny rok będzie rokiem pierogów. Moje dzieci już ze strachem w głosie pytają co na obiad i mają nadzieję, że odpowiedź Zobacz więcej
Pomysł na pierogi ze śliwkami przyszedł mi do głowy, ponieważ można jeszcze kupić śliwki i potestuję przygotowanie ciasta pierogowego z gotowego mixu bezglutenowego. W trakcie lepienia pierogów Zobacz więcej
Cóż u nas ciąg dalszy chorowania.. Mamy już po kokardy.. Pogoda ładna a my po min. 6 dni leżymy z gorączkami.. Ja to ja, ale Smyk już wyczerpany .. Zero energii w nas.. ale wracamy do zdrowia.. I przy Zobacz więcej
Rzut okiem na przepis, pełen zadowolenia uśmiech i mnóstwo motywacji do działania. Szybki telefon, wyznaczenia daty spotkania Nadszedł „ten” dzień, wszystko spakowane, pies się uśmiecha, no to Zobacz więcej
. Uczniowie zapoznali się także z programem MENU BEZ GLUTENU prowadzonym przez nasze Stowarzyszenie. Podczas zajęć praktycznych uczniowie przygotowywali bezglutenowe potrawy takie jak: chleb, pizza, Zobacz więcej
Święta za pasem, szukamy szybkiego i łatwego przepisu na pierogi bez glutenu. Ja przygotowałam swoje wykorzystując mieszankęCup4cup, nie zawiera ona gumy guar, ale myślę, że każda mieszanka mąk się Zobacz więcej
waniliowe z masą Black&White Przepis na pyszne waniliowe mufinki z masą dwu smakową I znowu mufinki :-) W ostatnim wpisie pisałam o mufinkach czekoladowych: http... Technologia Blogger. Google+ Zobacz więcej
ciasto i kręcimy kulkę w dłoniach. Pierogi wrzucamy do garnka z gotującą się wodą (po kilka). Raz mieszamy, aby pierogi nie przykleimy się do garnka. Potem nie mieszamy. Wyciągamy pierogi po 5 Zobacz więcej
już teraz polecam śledzić bloga i fp. bo już niedługo Inkowa niespodzianka:) A o to co przygotowaliśmy ( niestety nie wszystko zdążyłam uwiecznić na zdjęciach). Filety z pstrąga smażone bez panierki Zobacz więcej
na gotującą się osoloną wodę. Po wypłynięciu gotować 3min i wyławiać łyżką cedzakową. Nie przepłukiwać, tylko od razu podawać razem z przygotowanym sosem. Posypać świeżym szczypiorkiem. Smacznego :) Zobacz więcej
Przepis na jędrne kopytka. Bardzo dobrze smakują podane ze skwarkami jak i sosem Pierogi ruskie Pierogi ruskie wykonane w domu smakują najlepiej :) Proporcje składników farszu dobrze dobrane . Zobacz więcej
Święta nie mogą odbyć się bez pierniczków i pierogów z grzybami. Traf chciał, że tym roku zostałam poproszona o przygotowanie przepisów na bezglutenowe wersje obydwu potraw. Przepis na pierniczki nie Zobacz więcej
Ogłaszam wrzesień miesiącem faszerowanych warzyw. A to za sprawą Magazynu Aromat, do którego przygotowałam gościnnie trzy przepisy na faszerowane warzywa bez glutenu, mleka i jajek. Jeśli nie znacie Zobacz więcej
na gładką masę. Wstawić do lodówki na pół godziny, następnie ponownie wymieszać. Na rozgrzaną natłuszczoną patelnię (u mnie ceramiczna) wlewamy trochę ciasta, rozprowadzamy i smażymy naleśniki na Zobacz więcej
Gastromat
Gastromat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.gastromat.blox.pl
Mąka i woda

Mąka i woda 115

0
makaron to wolność, staropolskie radzenie sobie po kobiecemu w każdej sytuacji. Baza do pierogów i podłoże do testowania nowej oliwy. Musimy tylko ignorować artykuły o szkodliwości glutenu, Zobacz więcej
Nie ma nic, co bardziej kojarzy mi się z jesienią niż grzyby. Pachnące ziemią dary lasu najczęściej suszę, by zrobić z nich wigilijną zupę grzybową lub uszka do czerwonego barszczu. Tegoroczne zbiory Zobacz więcej