pierogi boczniaki

Pieczone pierogi z boczniakami Dodane 4 października, 2012 w Dania główne Przepyszne, dietetyczne pierożki na pełnoziarnistym cieście. Przepis pochodzi z programu Rewolucja na talerzu z małymi Zobacz więcej
Pierogów na naszym blogu jeszcze nie było. Dziś pokażemy Wam, że można również przyrządzić je w całkiem dietetyczny sposób, używając pełnoziarnistej mąki orkiszowej i tłuszczu kokosowego. Nadzienie Zobacz więcej
Pierogów na naszym blogu jeszcze nie było. Dziś pokażemy Wam, że można również przyrządzić je w całkiem dietetyczny sposób, używając pełnoziarnistej mąki orkiszowej i tłuszczu kokosowego. Nadzienie Zobacz więcej
Lubię wszelkie rodzaje pierogów pieczonych w piekarniku. Tym razem przepis na drożdżowe pierożki z farszem z boczniaków, orzechów włoskich i pory. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1,5 szklanki Zobacz więcej
pieprzem i octem balsamicznym. Dusimy ok. 15 minut na mały ogniu, a na koniec dodajemy posiekanąnatkę. Ciasto rozwałkowujemy tak cienko jak się da, nakładamy farsz i lepimy pierogi. Pieczemy w 180 Zobacz więcej
Uwielbiam pierogi, zwłaszcza z mięsem Ale nie cierpię ich lepić… Mogę zrobić ciasto, wałkować je i wycinać, ale lepić nie lubię To zawsze zwalam na mojego Męża, On lubi takie prace nie wymagające Zobacz więcej
Nigdy nie robiłam pierogów. Brakowało mi sprawdzonego, pewnego i łatwego sposobu na ciasto. Wydawało mi się także, że jest to bardzo pracochłonne. Gdy myślałam o pierogach to przed oczami stawał mi Zobacz więcej
We wtorek spotkałam się z Asią i Justyną, tym razem u mnie. Pogadałyśmy, pojadłyśmy, umówiłyśmy się na wspólne zakupy! Odprężyła mnie ta wizyta, chyba musimy widywać się częściej!!! :) A od strony Zobacz więcej
Znowu spotkałyśmy się z Gosią z Mlecznej Krowy, aby wspólnie coś ugotować. Tak po prawdzie, to spotykamy się bardzo często i gotujemy - jednak większość naszych potraw nie trafia na blogi ponieważ Zobacz więcej
Pieczone pierogi z grzybowym farszem. Troszkę innym, ponieważ zamiast tradycyjnych grzybów są boczniaki, dodałam też podsmażaną paprykę i żółty ser. Całość wyszła bardzo smaczna i warta powtórzenia. Zobacz więcej
Alternatywa dla wigilijnych pierogów pełnych kapusty i grzybów suszonych, które są dość ciężkostrawne, a w dawce jakiej serwujemy je sobie podczas Świąt można w jednej z potraw zamienić owe grzybki na Zobacz więcej
Jesienią zawsze przychodzi mój czas na pierogi. Mogą być tradycyjne: z mięsem pozostałym z rosołu, ruskie, z kapustą, ale częściej mam ochotę na jakieś nietypowe, najlepiej warzywne. Farsz z Zobacz więcej
z czajnika), zioła prowansalskie, posiekaną miętę oraz wyciskamy odrobinę soku z cytryny (ok. 1 łyżki). Mieszamy. Przyprawiamy dużą szczyptą soli i pieprzu. Odstawiamy do przegryzienia na co najmniej Zobacz więcej
Potrawa ta już trzeci rok gości na naszym wigilijnym stole. Jest świetną alternatywą dla tradycyjnych pierogów 'z wody', albo ciekawą odmianą. Przepis pochodzi z niegdyś nadawanego na TVN Style Zobacz więcej
Pierogi z rewelacyjnym farszem, kiszona kapusta duszona z cydrem, suszone jabłka, śliwki i borowiki oraz świeże boczniaki, którym możecie nadziać także naleśniki, krokiety, paszteciki i takie tam :) Zobacz więcej
lawinę nie do końca spójnych emocji, a te zmobilizowały mnie do intensywniejszego niż zwykle myślenia o potrawach pozbawionych jakiegokolwiek pierwiastka zwierzęcego. Efektem przemyśleń jest danie Zobacz więcej
Dziękuję, że tu zaglądasz. Proszę zostaw komentarz, to bardzo motywuje:) Zobacz więcej
Pierogi ruskie są zdecydowanie moimi ulubionymi. Nie jestem jednak ekspertem w dziedzinie ich lepienia. Udało mi się co prawda ostatnio przygotować rewelacyjne pierogi z boczniakami (nadal jestem w Zobacz więcej
kitchenfest
kitchenfest Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KitchenFest
My Mamysłoiki, a Ty?

My Mamysłoiki, a Ty? 58

0
Czy macie ochotę spróbować jak smakuje nasz Vege Smalec? A może wolelibyście przetestować bezmięsny pasztet z selera lub pierogi z boczniakami i cieciorką? A może po prostu chcielibyście pogadać o Zobacz więcej
na patelnię i smażyć aż odparuje cały płyn. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i odstawić do wystudzenia. Następnie dodać jajko i bułkę tartą i wymieszać . Mąkę wsypać do miski, dodać sól i olej, Zobacz więcej