Bardzo delikatne ciasto. Mój mąż powiedział, że najlepsze bezglutenowe. Trochę cierpliwości się przyda, ale z ilością sklejonych pierogów jest łatwiej. Przepis pochodzi z tejstrony. Nie dodałam gumy i
Zobacz więcej
Oddychamy. Po tylu dniach upałów Natura pozwoliła nam trochę odpocząć. Dziś od rana pada deszcz. Mam wrażenie, że widzę radość roślin i zwierząt (dziś znaleźliśmy malutkiego krecika, chyba nawet on
Zobacz więcej
I jeszcze w ostatniej chwili obiecany przepis na bezglutenowe ciasto na pierogi :) Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej 0,5 szklanki mąki jaglanej ok. 0,5 szklanki gorącej wody 1 żółtko 2 łyżki oleju
Zobacz więcej
Podstawowy przepis na ciasto pierogowe. Jest wiele przepisów na ciasto pierogowe i pewnie wielu z Was ma swoje ulubione. Jedni robią je bez dodatku jajka, inni uważają, że jajko jest konieczne. Z
Zobacz więcej
Kiedyś wydawało mi się, że z mąki pełnoziarnistej nie da zrobić się dobrego ciasta na pierogi, myślałam, że będzie się rwało, kruszyło .... nic bardziej mylnego:). Owszem jest to inne ciasto niż z
Zobacz więcej
Najdelikatniejsze ciasto na pierogi jakie kiedykolwiek robiliście. Bardzo delikatne, dobrze i cienko rozwałkowane pozwala stworzyć wprost idealne pierogi.
Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Zastanawiałam sie, czy podawać przepis na tak znane i popularne danie, ale uznałam, że jednak warto. I to zdwóch powodów: po pierwsze pierogi zwiśniami smakują obłędnie i chyba
Zobacz więcej
Jeśli szukacie ciasta które bardzo łatwo się robi, które jest elastyczne, rozciągliwe, miękkie, puszyste, szybkie w sklejaniu, wilgotne, nie przerywające się to polecam ten najprostszy przepis. Nadaje
Zobacz więcej
Lubię pierogi, ale na te własnej roboty rzadko kiedy starcza mi energii. A co dopiero na pierogi bezglutenowe… J Zawsze brakowało mi odwagi. Do teraz. Jestem pozytywnie zaskoczona, że przygotowanie
Zobacz więcej
Nie lubię ziemniaków więc ruskie pierogi są nie dla mnie. Zawsze kiedy zamawiałam je lub próbowałam u kogoś wydawały mi się mdłe. Dodawałam dużo pieprzu, ale i tak zawsze coś mi w nich nie grało.
Zobacz więcej
Skład: Na farsz: 500g kapusty kiszonej 200g podgrzybków suszonych 2 cebule sól, pieprz 2 łyżki masła +1 łyżka oleju Na ciasto: ok.500g mąki ok. 250ml ciepłej wody (nie gorącej) 2 łyżki oleju 1 płaska
Zobacz więcej
Do tej pory w mojej kuchni gościły pierogiprzygotowane na bazie zwykłej mąki pszennej. W związku z delikatną zmianą diety postanowiłam przetestować ciasto na pierogi w zdrowszej wersji, czyli
Zobacz więcej
Najlepsze ciasto na pierogi to oczywiście wg przepisu mojej mamy. Jej sekret tkwi w odrobinie oleju dodanym do ciasta, dzięki temu jest wspaniale elastyczne i przyjemnie lepi się z niego pierożki
Zobacz więcej
Składniki: - 50g miękkiego masła - 0,5kg mąki pszennej (użyłam Lubelli do pierogów) - 1 szklanka wody w temp. pokojowej - 1 jajko - 2 żółtka - 1 łyżeczka soli Sposób przygotowania: 1. Mąkę wysypujemy
Zobacz więcej
Najlepsza wersja ciasta na pierogi, delikatna, łatwa do rozwałkowania, sprężysta. Wypróbowałam kilka przepisów, ale ten sprawdza się najlepiej, dlatego pozostał moim ulubionym, do którego wracam.
Zobacz więcej
Ciasto z użyciem jajka. Miękkie i delikatne. Jedno ze sztandarowych dań kuchni polskiej - pierogi. Tradycyjne ruskie ze skwarkami, słodkie z serem i rodzynkami, latem, z jagodami polane śmietaną. To
Zobacz więcej
wypróbowałam kilka przepisów na ciasto pierogowe i ten jest rewelacyjny. Ciasto daje się cienko rozwałkować, rozpływa się w ustach. Rewelacja! A podobno jajka szkodzą ciastu na pierogi. Tutaj nie
Zobacz więcej
Fot. Ewa Takie niby proste, a każdy robi je inaczej. Każdy Dom ma swój niezawodny sposób na pierogi. A i tak wiadomo, że najlepsze są te od Babci :D Moje ulubione Składniki: 3 szkl. mąki 1 jajko 1
Zobacz więcej
Ciasto na pierogi - sekret dobrego i delikatnego ciasta na pierogi Smakujemy nie tylko jedzenia! Kontakt Składniki Tu jedliśmy Przepisy Dania azjatyckie Dania główne Desery Dodatki Grill Makarony
Zobacz więcej
Moje ulubione ciasto pierogowe. Jest miękkie, elastyczne i nie wymaga podsypywania mąką podczas wałkowania. Receptura, którą Wam prezentuję jednoznacznie wyparła z mojej kuchni tą popularną, na którą
Zobacz więcej