pierogi dietetyczne

dom-agi.pl
dom-agi.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dom-agi.pl
Dietetyczne pierogi

Dietetyczne pierogi 1250

3
Dietetyczne pierogi autor: Aga on 5 lut 2013 • 9:58 pm Komentarzy: 2 Często nie wiem co zrobić z mięsem z rosołu, gdyż czasami moi domownicy jakoś nie przepadają za wyjadaniem mięsa z zup, ale nie Zobacz więcej
pierogi wrzucamy na wrzącą osoloną wodę i gotujemy kilka minut, aż wypłyną na wierzch. Wartość energetyczna całego ciasta na pierogi – 525kcal Wartość energetyczna 1 ciasta pierogowego – 21kcal Zobacz więcej
Kto z nas nie lubi potraw mącznych. Ja jestem ich wielką amatorką, a pierogi ruskie to mój faworyt. Zdradzę Wam tajemnicę- nie trzeba z nich rezygnować na diecie!!!! Wystarczy zmienić proporcję mąk. Zobacz więcej
Pierogów na naszym blogu jeszcze nie było. Dziś pokażemy Wam, że można również przyrządzić je w całkiem dietetyczny sposób, używając pełnoziarnistej mąki orkiszowej i tłuszczu kokosowego. Nadzienie Zobacz więcej
która będzie parzyła) 2 Łyżki oliwy z oliwek 160 kcal Sól Jeden pieróg (ciasto): 44 kcal Farsz: 400 g dyni po usunięciu niejadalnych części 112 kcal 100 g chudego sera białego 83 kcal 2 łyżki kaszy Zobacz więcej
Pierogów na naszym blogu jeszcze nie było. Dziś pokażemy Wam, że można również przyrządzić je w całkiem dietetyczny sposób, używając pełnoziarnistej mąki orkiszowej i tłuszczu kokosowego. Nadzienie Zobacz więcej
Pierogi. Pierożki. Jedne z najbardziej popularnych polskich przysmaków. Poduszeczki z ciasta wypełnione rozmaitymi, wymyślnymi farszami. Gotowane lub pieczone, z okrasą lub z sosem, ruskie, z mięsem, Zobacz więcej
Autorem Wpisu jest Aneta Stolarz W dzisiejszym wpisie polecę Wam pyszne dietetyczne, pełnoziarniste pierogi razowe z moim ulubionym nadzieniem szpinakowym. Każdy pierożek ma tylko 60 kcal i jest Zobacz więcej
" a "Podstawami działalności gospodarczej". Padło więc na naszą miłość - pieczonego, dietetycznego łososia. Towarzyszyły mu batatowe leniwe pierogi i z racji "warzywnego dnia matki" - brukselka. Zobacz więcej
Idealne na sobotni obiad, ale jeżeli się zdecydujecie radzę zacząć robić już teraz ;) Składniki: na ciasto: na farsz: 1 cebula 400-500g sera chudego białego Emilka sól, pieprz do smaku na skwarki: Zobacz więcej
Poniedziałkowe odwiedziny u znajomych zaowocowały w pierogi ruskie. Bo nudno tak siedzieć przy kawie. Trzeba też coś ugotować! A, że Iwona świetnie gotuje zabrałyśmy się za to.Pierogi są idealne na Zobacz więcej
Składniki (na ok. 30 pierogów) : Ciasto: 500g. mąki pełnoziarnistej ( u mnie 3 ziarna) 2 płaskie łyżeczki drożdży instant ciepła, ale nie gorąca woda ( u mnie. ok. 1,5 szkl.) 1 płaska łyżeczka soli Zobacz więcej
Nie wierzę , że sama je zrobiłam i że wyszły takie smaczne ! Zawsze jako dziecko pomagałam mojej mamie kleić pierogi , ewentualnie jeszcze wtedy gdy przyjeżdżałam na święta i byłam zmuszona do ich Zobacz więcej
Zawsze cieszą mnie udane kulinarne eksperymenty. Zwłaszcza te związane z odchudzaniem posiłków, ale bez utraty smaku. Pierogi ruskie są dość kaloryczne, ale same składniki (poza białą mąką) są Zobacz więcej
Hej kochani ! Pewnie wielu z Was zastanawia się co zrobić z kurczakiem który został z rosołu poprzedniego dnia , też miałam ten dylemat i postanowiłam zrobić pierogi . Nie robiłam jakąś mega dużą Zobacz więcej
Jesienią i zimą zawsze odczuwam wzmożoną potrzebę na dosładzanie mojego jadłospisu. Tłumaczę sobie, że cukier to paliwo biegacza i wybaczam sobie te obiady na słodko. Bo przecież ze słodkich śniadań Zobacz więcej
na szybki obiad po pracy mam dla was pierogi z nadal królującą w warzywniakach dynią. Można je odgrzać w 5 minut, jeśli któryś wieczór wcześniej oczywiście poświęci się na ich ulepienie, ale to Zobacz więcej
pełnoziarnistej (użyłam "Basi" z pełnego przemiału) - 100 ml gorącej wody - sól Składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Uwaga! Wyjdzie dość twarde, jednak nie wpłynie to na efekt końcowy :) Zobacz więcej
Bardzo lubięrobićpierogi, nie wiem co jest w tym zajęciu tak ujmującego ale kocham to na prawdę, jednak odkąd otworzyli koło mnie "Pierogarnię" to nie lepię ich często (swoją droga wszystkich tam Zobacz więcej
Już tak długo nie jadłam pierogów! Na święta zawsze przygotowuję sobie oddzielne, pełnoziarniste, a tym razem postawiłam na mąkę gryczaną! Wyszły bardzo dobre, ale koniecznie do zjedzenia z sosem. Zobacz więcej