pierogi drożdżowe z kapustą

Uwielbiam pierogi jeść, ale robić już niekoniecznie ... Lepienie pierogów zawsze mi się kojarzyło z babciną czynnością ( nie obrażając tu oczywiście babć - one robią najlepsze pierogi na świecie). Ja Zobacz więcej
PIEROGI DROŻDŻOWE Z KISZONĄ KAPUSTĄ I DORSZEM Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 10 g świeżych drożdży 1 jajko 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki letniej wody 1 łyżka cukrusól 1/3 szklanki (85 ml) oleju Zobacz więcej
miejsce do wyrośnięcia ( na około 1 godzinę). Ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy okręgi o średnicy około 10 cm, smarujemy jajkiem. Na cieście układamy 1 dużą łyżkę farszu i lepimy jak pierogi. Zobacz więcej
kostkę cebulę. Gdy się zeszkli, dodajemy koncentrat pomidorowy i przesmażamy kilka chwil w średniej temperaturze. Grzyby kroimy według uznania. Dobrze jednak posiekać je niezbyt grubo, by farsz Zobacz więcej
Ciepło, cieplej... gorąco... bardzo gorąco... upalnie! No właśnie! Pogoda jak marzenie, dla będacych na urlopie :) A dla nas, pracujących, kolejny bardzo piękny weekend. W taki dzień unikamy długiego Zobacz więcej
Czasami dużo wody musi upłynąć, żeby docenić to co dobre, a od czego w dzieciństwie bardzo się uciekało. Dokładnie tego samego spodziewałam się po mojej córce, a ona zjadła dwa takie pierogi i Zobacz więcej
Mamy już ugotowaną kapustę i przystępujemy do dzieła. Pierogi. W zależności od rejonu Polski, mają różne nadzienia. Głównie, to kapusta z grzybami. czasem suszone śliwki, kasza gryczana z serem czy Zobacz więcej
Witam Serdecznie Ostatnio zrobiłam pierogi z kapustą ale nie w sposób tradycyjny tylko pieczone w piekarniku z ciasta drożdżowego . Wyszły bardzo dobre idealnie nadają się do czystego pikantnego Zobacz więcej
Głowę dam sobie uciąć, że klasyczne pierogi z kapustą kiszoną i grzybami to danie, które 85% Polaków wymieni wśród ulubionych. Nieodzownie kojarzące się z wigilijnym stołem ale pyszne i uwielbiane tak Zobacz więcej
Pierogi drożdżowe z nadzieniem z kapusty i grzybów | słodkamuffinka słodkamuffinka blog kulinarny RSS Pierogi drożdżowe z nadzieniem z kapusty i grzybów 23 gru Wigilia i Boże Narodzenie to święta Zobacz więcej
Uwielbiam babrać się w drożdżach, uwielbiam pierogi, a że nie umiem przygotować takich zwykłych gotowanych, eksperymentuje z pierogami drożdżowymi. Dzisiaj pierogi z mąką pełnoziarnistą, z Zobacz więcej
Już dłuższy czas zalegała mi w kuchni kapusta pekińska. Wiedziałam, że muszę coś z niej zrobić, ale zupełnie nie miałam na nic pomysłu. Kiedyś słyszałam o kotletach faszerowanych właśnie kapustą Zobacz więcej
Drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami do barszczu... Pyszne na ciepło i na zimno.Idealne do barszczu czerwonego. Z nadzieniem z kiszonej kapusty i suszonych grzybów leśnych. Oprószone aromatycznym Zobacz więcej
na pierogi przygotowałam wcześniej. PrzepisTUTAJ- jak zrobić farsz na pierogi lubTUTAJhttp://twins-pot.blogspot.com/2014/08/pierogi-drozdzowe-z-kapusta-kiszona-i.html Przepis na ciasto drożdżowe do Zobacz więcej
Drożdżowe pierożki. Czy są lepsze od tradycyjnych? Ciężko stwierdzić, gdyż są zupełnie z innego ciasta. Jednak warto zauważyć, że są dużo bardziej sycące. Są niczym puchate bułeczki - mięciutkie, Zobacz więcej
To taki mój spontaniczny wypiek, bo miałam ochotę upiec coś, ale nie mogłam się zdecydować co. Taki duży "pieróg" nadziany po brzegi wytrawnym farszem będzie świetny na kolację, do zabrania ze sobą w Zobacz więcej
. W tym czasie kasza wchłonie pozostałą wodę i stanie się miękka a kapusta będzie ugotowanai delikatna. Przestudzony farsz wymieszać z posiekanymi ziołami i jajkiem. Tym farszem "napycham" pierogi z Zobacz więcej
Tweet Dziś przedstawiam danie, które kojarzy się jednoznacznie ze świętami, jednak zapewniam, że świetnie sprawdzi się o każdej porze roku:) Rumiane i chrupiące pieczone pierogi z nadzieniem ze Zobacz więcej
ciasto. Odstawiamy do podwojenia objętości (około godzinę). Po tym czasie wałkujemy i lepimy pierożki - farsz wg uznania - u mnie kapusta z grzybami. Przygotowane pierożki układamy na blaszce, Zobacz więcej
wcześniej, żeby bezstresowo przejść przez święta. Do takich pyszności należą drożdzowe pierogi z kapustą i grzybami. Wystarczy je wyjąć z zamrażalnika, włożyć do piekarnika i można podawać do Zobacz więcej