Przepis na pierogi francuskie

Francuskie pierogi z kapustą i grzybami. Ciasto francuskie ma to do siebie, że można je kupić bardzo tanio i użyć zarówno do potraw słodkich, jak i wytrawnych. Dzięki temu możemy zaoszczędzić sporo Zobacz więcej
Pierogi z ciasta francuskiego są idealne na obiad czy spotkanie z przyjaciółmi, oprócz tego bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Wewnątrz mają dużo warzyw, a przyprawa maggi (w której zamarynowane Zobacz więcej
Wczoraj był przepis na masę makową, a dziś propozycja na ekspresowe mini makowce :) Pierogi francuskie z masą makową Opakowanie ciasta francuskiego masa makowa - polecam domową klik Piekarnik Zobacz więcej
Składniki na 8 rożków: 1 płat ciasta francuskiego - ok. 350 gr 3 papryki (czerwona, żółta, zielona) 100 g pieczarek 1 duża cebula czosnek granulowany 100 g sera żółtego (zetrzeć na tarce o grubych Zobacz więcej
Coś dla miłośników, którzy lubią pierogi, ale nie mają chęci, albo czasu na przygotowanie zwykłego ciasta na pierogi. Tutaj wystarczy przygotować farsz i kupić ciasto francuskie. Dodatkowo wybrałam Zobacz więcej
Świetna przekąska dla niespodziewanych gości. Farsz można właściwie przygotować z każdych warzyw, jakie mamy w lodówce, jednak ja przedstawiam dziś pierogi w kolorowej wersji warzywnej. Oto przepis. Zobacz więcej
Czasami nie chce nam się przygotowywać ciasta na pierogi dlatego proponuje szybkie pierogi z gotowego ciasta francuskiego. Farsz też jest szybki do zrobienia o ile mamy w domu ugotowaną wcześniej Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bajkorada
Pierogi z ciasta francuskiego z kurkami

Pierogi z ciasta francuskiego z kurkami 434

Pierogi, przy których nie napracujecie się prawie wcale. Przy założeniu, ze używamy gotowego ciasta franuskiego, pozostaje przyrządzenie farszu, a i on nie jest za bardzo skomplikowany. W efekcie Zobacz więcej
Każdy kto lubi pierogi wie,że ruskie wcale nie są ruskie tylko całkiem polskie. Te dzisiejsze są nie tylko ruskie - polskie ale też francuskie , a wszystko za sprawą nadzienia które ja wprost Zobacz więcej
Pierogi ruskie znają wszyscy, to tradycyjna potrawa kuchni staropolskiej i współczesnej kuchni polskiej. Nazwa pierogów budzi spore kontrowersje i nie pochodzi od Rosji jak można by sądzić, a wywodzi Zobacz więcej
renata_targosz
renata_targosz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ArtKulinaria
Najlepsze ciasto na pierogi

Najlepsze ciasto na pierogi 7249

Moje ulubione ciasto pierogowe. Jest miękkie, elastyczne i nie wymaga podsypywania mąką podczas wałkowania. Receptura, którą Wam prezentuję jednoznacznie wyparła z mojej kuchni tą popularną, na którą Zobacz więcej
"Natura nie łamie swych praw." Leonardo da Vinci składniki: opakowanie ciasta francuskiego garść czarnych oliwek ziemniaki biały ser sól pieprz cebula przygotowanie: ziemniaki gotujemy, ugniatamy i Zobacz więcej
Powiedzmy, ze to pierog... Nadziewany placek? Koperta? Pieroga tez mozna uformowac. Mnie wyszlo cos takiego: Niewazny ksztalt, wazne, ze smakowalo ;) Dla 4 osob: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 Zobacz więcej
Dziś kuchnia fusion. Połączenie ciasta francuskiego i farszu a'la pierogi ruskie to szybkie, smaczne i sycące danie obiadowe. A jak ładnie wygląda! Do tego równie szybki i smakowity sos pieczarkowy i Zobacz więcej
Dobrze mieć zawsze pod ręką rolkę czy dwie gotowego ciasta francuskiego. To tak plastyczne i dające tyle możliwości ciasto może nas uratować w wielu sytuacjach. Tym razem mnie uratowało:) Miały być Zobacz więcej
torcik tiramisu - czyli ... » wielki francuski pieróg :) Zawsze zastanawiałam się co zrobić, żeby mięso upieczone w cieście francuskim udało się zrobić bez zakalca. Odpowiedź okazała się banalna, Zobacz więcej
Zdecydowanie nie jestem fanką kupowania gotowych wyrobów jedzeniowych typu pierogi, naleśniki, lasagne etc. Zawsze unikam takich produktów, bo tak naprawdę nie wiadomo co się w nich znajduje i jak Zobacz więcej
Dzisiejszy dzień napawa optymizmem. Zresztą, już od jakiegoś czasu uśmiech nie schodzi mi z twarzy, głównie dzięki cudnej pogodzie, która od rana daje pozytywnego kopa i motywuje do działania. Poza Zobacz więcej
Pieróg z kaszanki to pyszna alternatywa do zwykłych małych pasztecików. Robi się bardzo szybko a jest aromatyczny i smakowity, do barszczyku czerwonego znakomity, sam oczywiście też smakuje obłędnie. Zobacz więcej
Dzisiaj w roli głównej ciasto francuskie:) O dziwo nie będą to ani croissanty, ani tarta. Wytrawny obiad! A dokładniej francuski pieróg z twarogiem:) Obłędny. Od tej pory będzie często na moim stole. Zobacz więcej