pierogi francuskie

Pierogi z ciasta francuskiego są idealne na obiad czy spotkanie z przyjaciółmi, oprócz tego bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Wewnątrz mają dużo warzyw, a przyprawa maggi (w której zamarynowane Zobacz więcej
(w sumie 16 trójkątów o dwóch wymiarach). Na mniejszych trójkątach rozłożyć farsz warzywno - serowy, brzegi smarować roztrzepanym jajem, a następnie przykryć większym trójkątem, zlepiając boki. Zobacz więcej
Wczoraj był przepis na masę makową, a dziś propozycja na ekspresowe mini makowce :) Pierogi francuskie z masą makową Opakowanie ciasta francuskiego masa makowa - polecam domową klik Piekarnik Zobacz więcej
Pierogi, przy których nie napracujecie się prawie wcale. Przy założeniu, ze używamy gotowego ciasta franuskiego, pozostaje przyrządzenie farszu, a i on nie jest za bardzo skomplikowany. W efekcie Zobacz więcej
Czasami nie chce nam się przygotowywać ciasta na pierogi dlatego proponuje szybkie pierogi z gotowego ciasta francuskiego. Farsz też jest szybki do zrobienia o ile mamy w domu ugotowaną wcześniej Zobacz więcej
"Natura nie łamie swych praw." Leonardo da Vinci składniki: opakowanie ciasta francuskiego garść czarnych oliwek ziemniaki biały ser sól pieprz cebula przygotowanie: ziemniaki gotujemy, ugniatamy i Zobacz więcej
Świetna przekąska dla niespodziewanych gości. Farsz można właściwie przygotować z każdych warzyw, jakie mamy w lodówce, jednak ja przedstawiam dziś pierogi w kolorowej wersji warzywnej. Oto przepis. Zobacz więcej
Francuskie pierogi z kapustą i grzybami. Ciasto francuskie ma to do siebie, że można je kupić bardzo tanio i użyć zarówno do potraw słodkich, jak i wytrawnych. Dzięki temu możemy zaoszczędzić sporo Zobacz więcej
Coś dla miłośników, którzy lubią pierogi, ale nie mają chęci, albo czasu na przygotowanie zwykłego ciasta na pierogi. Tutaj wystarczy przygotować farsz i kupić ciasto francuskie. Dodatkowo wybrałam Zobacz więcej
Każdy kto lubi pierogi wie,że ruskie wcale nie są ruskie tylko całkiem polskie. Te dzisiejsze są nie tylko ruskie - polskie ale też francuskie , a wszystko za sprawą nadzienia które ja wprost Zobacz więcej
Dziś kuchnia fusion. Połączenie ciasta francuskiego i farszu a'la pierogi ruskie to szybkie, smaczne i sycące danie obiadowe. A jak ładnie wygląda! Do tego równie szybki i smakowity sos pieczarkowy i Zobacz więcej
torcik tiramisu - czyli ... » wielki francuski pieróg :) Zawsze zastanawiałam się co zrobić, żeby mięso upieczone w cieście francuskim udało się zrobić bez zakalca. Odpowiedź okazała się banalna, Zobacz więcej
Dobrze mieć zawsze pod ręką rolkę czy dwie gotowego ciasta francuskiego. To tak plastyczne i dające tyle możliwości ciasto może nas uratować w wielu sytuacjach. Tym razem mnie uratowało:) Miały być Zobacz więcej
Zdecydowanie nie jestem fanką kupowania gotowych wyrobów jedzeniowych typu pierogi, naleśniki, lasagne etc. Zawsze unikam takich produktów, bo tak naprawdę nie wiadomo co się w nich znajduje i jak Zobacz więcej
Nie chcę zapeszać, ale mamy 21:44 a tu końca świata ani widu, ani słychu. Wygląda na to, że w tym roku święta jednak się odbędą. Kto nie zrobił zakupów ten trąba :) Chyba, że macie w lodówce ciasto Zobacz więcej
1 łyżeczki farszu, a następnie sklejamy boki. Pierogi ułożyć na papierze do pieczenia na stojąco i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec około 20 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Przepis na Zobacz więcej
Powiedzmy, ze to pierog... Nadziewany placek? Koperta? Pieroga tez mozna uformowac. Mnie wyszlo cos takiego: Niewazny ksztalt, wazne, ze smakowalo ;) Dla 4 osob: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 Zobacz więcej
Pieróg z kaszanki to pyszna alternatywa do zwykłych małych pasztecików. Robi się bardzo szybko a jest aromatyczny i smakowity, do barszczyku czerwonego znakomity, sam oczywiście też smakuje obłędnie. Zobacz więcej
Kolejny przepis z wykorzystaniem plastycznego ciasta francuskiego, z którego w zależności od dodatków można z łatwością wyczarować fantastyczne kulinarne cudeńka. Tym razem są to pierogi z wytrawnym Zobacz więcej