pierogi light

Pierogi leniwe w wersji light? Czy to możliwe? Oczywiście, że tak! Uwielbiam leniwe i oczywiście najlepsze są takie w typowym barze mlecznym z cukrem i masełkiem, ale jak chcemy zdrowo i dietetycznie Zobacz więcej
Klasyczna wersja pierogów przeważnie zawiera w sobie mąkę pszenną oraz tłuste mięso wieprzowe (w zdrowszym wypadku wołowinę), ale co z osobami dbającymi o linię? Czy trzeba od razu rezygnować z Zobacz więcej
liście, dodajemy sok z cytryny do smaku ,miód do przełamania kwaskowości i pieprz biały dla ostrości. Blendujemy i zagotowujemy. Pod koniec gotowania dodajemy wyciśnięty czosnek. 2. Pierogi z Zobacz więcej
Zawsze kiedy gotuję rosół , wykorzystuję z niego wszystkie super pyszne i aromatyczne dodatki jakie dodawałam na początku gotowania pysznego rosołu , i tu zapraszam na pyszne pierogi z kurczaka Zobacz więcej
W końcu! Udało mi się znaleźć ciasto francuskie light! Uwielbiam je, ale kaloryczność tradycyjnego skutecznie mnie odstrasza. Aż tu ostatnio spacerując po realu dostrzegłam opakowanie z ciastem Zobacz więcej
Truskawki - czerwone, soczyste i jakże słodkie owoce bez których lato się nie obejdzie. Nadają się do wszystkiego, czy to ciasto, pierogi, makaron z truskawkami, babeczki, a także zwyczajnie lecz mimo Zobacz więcej
Barszcz Czerwony Czysty. Składniki na uszka znajdziesz w poście Uszka z Mięsem. Sugestie: Jeśli chcesz zrobić uszka wypełnione kapustą i grzybami użyj przepisu na farsz z posta Zakręcone Pierogi z Zobacz więcej
Naleśniki ruskie to wariacja na temat ruskich pierogów. Zresztą bardzo udana :) Taki obiad sprawdzi się u wszystkich tych, którym pierogi ruskie chwilowo się przejadły (czy to w ogóle możliwe?), a Zobacz więcej
« Sałatka z kurczakiem, ... Pierogi ze szpinakiem, ... » Sałatka kebab-gyros light Składniki: 150 g piersi z kurczaka 100 g ryż brązowy 100 g kapusty pekińskiej 240 g fasolka czerwona z puszki (1 Zobacz więcej
Dziś na obiad obiecane pierogi. Niby zwykłe ruskie ale za to z razowej mąki co czyni je nieco zdrowszymi. Polecam Składniki: mąka pszenna 1 szkl mąka razowa pszenna 2 szkl woda ciepła około 1 szkl Zobacz więcej
Lazy pierogi The dish of my childhood and a treat for my children. It is called "lazy" because it is easy to eat and even easier to prepare... If you use little flour it may be considered "light". If Zobacz więcej
Pierogi i leniwe - smaki nie do podrobienia! Leniwe z mąki kukurydzianej są twarde, pierogi z mąki pełnoziarnistej również nie rozpływają się tak samo w buzi. Kolejna moja próba przygotowania leniwych Zobacz więcej
Bilcia
Bilcia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
malpandom.blogspot.com
Faworki

Faworki 357

0
rozwałkowujemy na cienko - prawie jak na pierogi, i wykrawamy cienkie paski. Paski przecinamy w poprzek na pół a w środku każdego robimy dziurkę. Przez tę dziurkę przekładamy jeden koniec ciasta. Zobacz więcej
Połączenie selera naciowego i kukurydzy odkryłam całkiem niedawno, serwując te warzywa w towarzystwie krewetek, do pierogów (patrz: krewetki z selerem naciowym i pierogami). Dziś wersja sałatkowa, z Zobacz więcej
Choć świąteczne przygotowania idą pełną parą, to coś trzeba jednak jeść. Obiadem nie można nazwać bakalii wyjadanych z masy makowej lub zjadanego ukradkiem farszu do pierogów- ale pełnoziarnistą Zobacz więcej
jak w tej lazanii z kapustą i grzybami) - kapusta z grochem – pierogi z kapustą i grzybami – schab pieczony - rolady wołowe - ryba w zalewie olejowo-octowo-pomidorowej - śledzie w oleju z cytryną – Zobacz więcej
Przepis, który zainspirował mnie do zrobienia pierwszych w życiu pierogów. Znowu znaleziony na Puszce. Ciasto: Szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej Pół szklanki ciepłej wody Zagniatamy ciasto. Zobacz więcej
Tak, wiem, tarta cytrynowa jest letnim deserem. Ale moim zdaniem, jest świetna o każdej innej porze roku, dlatego właśnie dziś ten przepis u mnie na blogu. Moim zdaniem każda adeptka sztuki kulinarnej Zobacz więcej
Odchudziłam pierogi! A wszystko za sprawą dziewczyn z blogu DIETETYCZNIE SIOSTRO. Kiedyś myśl o lepieniu pierogów, babraniu się a na końcu o tym całym sprzątaniu, przyprawiała mnie o dreszcze. Zobacz więcej
1/2-3/4 szkl świeżych malin Na każdy krążek wykładaj maliny (u mnie po dwie). Zlep dokładnie brzegi ciasta. Pierogi ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piecz w 180C przez ok 25 minut, do Zobacz więcej