pierogi magdy gessler

Pierogi z kaszanką - danie dość intrygujące i budzące mieszane uczucia wśród potencjalnych degustatorów. Zaciekawiona ich smakiem postanowiłam zdobyć się na "kulinarną odwagę" i spróbować nowej wersji Zobacz więcej
Cześć! Kolejny wpis to aż DWA przepisy na bardzo smaczne nadzienia do pierogów. Ponieważ robię pierogi raz na rok (w Święta) nie zawsze się nimi naciesze, a jak wiadomo kupne to już nie to samo. Zobacz więcej
SMAKI I NIESMAKI
SMAKI I NIESMAKI Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SMAKI I NIESMAKI
PIEROGI RUSKIE

PIEROGI RUSKIE 2168

1
cytat "PIEROGI RUSKIE Wtorek to dzień, kiedy mój syn – połączenie Magdy Gessler z Okrasą i Makłowiczem – ma w szkole praktyki, na których właśnie uczył się robienia ruskich pierogów, a co się z tym Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Paprykarz z kurczaka

Paprykarz z kurczaka 407

1
obie papryki oraz pokrojone mięso (bez skówy). Kroimy także pomidor i wkładamy do paprykarza w towarzystwie ładnie pokrojonej w paseczki czerwonej papryki. Mieszamy, dusimy 5 minut, po czym podlewamy Zobacz więcej
Przygotowanie jakichkolwiek pierogów nie wymaga chyba zbyt wiele czasu. Wystarczy otworzyć paczkęi wrzucić do wrzątku. Tak, tak przyrządzamy pierogi gotowe z paczki. Ja proponuję te domowe, smakują Zobacz więcej
jedną porcję Napoje są w dobrej cenie Preferowałabym małe menu, ale z "gwarancją świeżości" Piękny wystrój (w sumie "co kto lubi", a ja lubię:)) Niejedna restauracja ma gorsze zaplecze i pełno Zobacz więcej
Hej :) Pierożki ja jagodami chyba wszyscy lubią, my też :) Mój młody zajadał się jak nigdy i miał ubaw z fioletowych ust, języka i zębów :D he he. W tamtym roku jakoś jagody mu nie przypadły, a teraz Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
pierogi z kaczką

pierogi z kaczką 961

0
składniki farszu tych pierogów były inspirowane składem pierogów magdy gessler z kuchennych rewolucji, ale w przeciwieństwie do niej, ja nie wykorzystywałam mięsa z gotowania rosołu, tylko pozostałego Zobacz więcej
, a nagrodą oczywiście będzie książka. Konkurs miły, łatwy i przyjemny. Dla każdego kto tylko ma ochotę otrzymać książkę Magdy Gessler. I wcale nie musicie umieć gotować. Aby wziąć udział w konkursie, Zobacz więcej
z jabłkiem i migdałami Śledzie w pomidorach z rodzynkami Sos grzybowy z prawdziwków Rolada szpinakowa z łososiem Kotlety rybne Smażony śledź na konfiturze ze skarmelizowanej cebuli z orzechami Zobacz więcej
:) A na kolejny nowy początek proponuję pierogi z suszonymi śliwkami. Pomysł zaczerpnięty od koleżanki, a przepis na pierożki według Magdy Gessler. Niech już trochę świętami zapachnie!:) Smacznego! · Zobacz więcej
Czas leci w tempie ekspresowym, dopiero co cieszyłam się złotymi barwami jesieni, a tu już nadszedł czas świątecznych dekoracji. Zupełnie niedawno uświadomiłam sobie, że mamy już grudzień, a nawet Zobacz więcej
Schabińskiej. Powiem Wam że warto było. W uroczej scenerii można zjeść bardzo dobrze. Zamówiliśmy barszcz czerwony z kołdunami, pierogi i słynny schab. Nie zawiedliśmy się, ciasto pierogów było Zobacz więcej
Takie pierogi chodziły za mną od dawna. Miałam jednak w swoim życiu jedno własne podejście do ciasta na pierogi i nie byłam zachwycona efektem końcowym. Jednak w ostatnim czasie podpatrzyłam nieco u Zobacz więcej
z grilla, zapieczonej w folii, czasem z dodatkiem stopionego sera, albo też odsmażanej na patelni z cebulką. Tym razem zaś chciałam upichcić coś „nowatorskiego” ;). Od dłuższego już czasu miałam Zobacz więcej
Kuchenne Rewolucje w Sanoku Nie ukrywam, ale należę do tych co oglądają „Kuchenne Rewolucje” Magdy Gessler i za każdym razem nie dowierzam, że restauracje, knajpy podają nam tak złe jedzenie. Tym Zobacz więcej
jedzeniem, więc poszedłem tam z wielkim zaciekawieniem. Jedyne z czym kojarzyła mi się kuchnia z tego kraju to kuchenne rewolucje Magdy Gessler w Warszawskiej restauracji o tym profilu. Spojrzałem w Zobacz więcej
W niedzielne popołudnie, podczas ostatniego weekendu, wybraliśmy się do osławionej w ostatnim czasie za sprawą działań Magdy Gessler restauracji "Braterska" w Tarnowie, która chowa się za żywopłotem Zobacz więcej
W moim domu, od kiedy pamiętam, zawsze w wakacje przygotowujemy pierogi z jagodami. Z jagodziankami (przepisTUTAJ) jest nam jakoś nie po drodze, ale na zrobienie pierogów z prawdziwym fioletowym Zobacz więcej
« Bułki z Czarnymi Oliwkami Czerwone Pierogi z Serkiem Kozim ... z przepisu Magdy Gessler... choć w oryginale nazywała je: "fiołkowe". Obejrzałam pierożki w każdym świetle, a nawet wyszukałam na Zobacz więcej