pierogi miętowe

ciepłą wodę zagniatamy ciasto (powinno być dość luźne). Odstawiamy je na kilka chwil, owinięte w ściereczkę. Ser mielimy przez maszynkę, lub przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Dodajemy cukier i Zobacz więcej
Sezon na truskawki uważam za rozpoczęty! Dziś zapraszam na pierogi z truskawkami i cytrynowo miętową nutą. Pyszne, orzeźwiające pierogi smakują wybornie zarówno na ciepło jak i na zimno. A Wy lubicie Zobacz więcej
Letnie pierogi w kształcie kwiatuszków z truskawkami to najlepszy obiad w świecie! idealnie smakuje z orzeźwiającym miętowym sosem... aż chce się jeść! Takie dania uwielbiam najbardziej :-) Dziś Zobacz więcej
Pyszne, delikatne ciasto, miętowy środek i słodka waniliowa śmietanka to doskonałe ukoronowanie poniedziałkowego popołudnia. Tak... Przyszedł dzień, w którym moja chęć na pierogi przerodziła się w Zobacz więcej
Niebanalne pierogi z jagodami. Myślę, że dałam za mało mięty, gdyż była tylko lekko wyczuwalna, myślę, że byłoby trzeba dać jej zdecydowanie więcej. Sos zrobiłam na bazie mleka kokosowego, ale Zobacz więcej
aguzja
aguzja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zjem to!
Miętowe pierogi

Miętowe pierogi 136

1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Zobacz więcej
Garść jagód, trochę mąki, szczypta soli i kilka kropel oliwy z wodą. Recepta na jagodowe pierogi. Najlepsze pierogi jadłam u babci. Najlepsze pierogi jem u mamy. Dziękuję mamo, za Twoje pierożki, są Zobacz więcej
Chylę czoła! Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na dwa rodzaje wszystkim dobrze znanych polskich pierożków. Cienkie ciasto, lekki farsz i specyficzny zapach, który kojarzy mi się jedynie z latem. Zobacz więcej
cukierniczym. Rozwałkować ciasto na podsypanej maka stolnicy ciut grubiej niż na kołduny lub pielmieni. Wykrawać szklanką okręgi i wyciskać farsz z torebki wcześniej odcinając lekko rożek. Lepić Zobacz więcej
Żytnie pierogi nadziane ricottą, miętową galaretką (Gunz), mleczną czekoladą (Torras) i borówkami zapieczone w kokosowym tofurniku podane z truskawkami, poziomkami i mango; woda kokosowa bio Zobacz więcej
Trochę jesieni na wiosnę ;) przy okazji porządków w zamrażarce znalazłam jeszcze porcję tartej dyni. Z pierogów zostało trochę wieprzowiny. I tak powstał szybki obiad ;) Na dwie porcje. W głębokiej Zobacz więcej
Przepis tygodnia - podpatrzone na blogach Soczewiaki (Ja jem) Robiłam kiedyś pierogi z soczewicą, ale te soczewiaki wydają mi się znacznie ciekawszą propozycją. Lody miętowe (Ziółko w kuchni) Zobacz więcej
jest wskazane. Ugotowanie go przyszło mi na myśl, kiedy robiłam pierogi z truskawkami i zostało mi trochę farszu. Dodałam kilka całych truskawek, miętę... i powstał przepyszny napój! Składniki: - ok. Zobacz więcej
na moje stronie i będziecie mogli próbować w nich swoich sił. Przechodzimy do najważniejszej sprawy czyli WYNIKÓW ! 1 Miejsce Palte of Joy – Smaki polskiego lata (Przepis) 2 Miejsce Pani Danuta P. – Zobacz więcej
Uwielbiam jagnięcinę, ale niestety bardzo ciężko ją dostać i jest bardzo droga. Składniki: 450 g jagnięciny czosnek masło sól różowa 3/4 szklanki mąki pszennej jajko 250 g twarogu półtłustego mąka do Zobacz więcej
Składniki: około 4 szklanki mąki 5 ziemniaków 200 g sera białego 5 cebul 3/4 kostki masła 1 jajko pół łyżeczki suszonej mięty sól i pieprz Przepis: Ciasto na pierogi należy wyrobić z mąki, jajka i Zobacz więcej
) na scenie nikogo już nie było. Trochę się zawiodłam, ale mam nadzieje, że po prostu skończyło się wcześniej, a nie jak to bywa, nie odbyło się wcale. Cenowo zupełnie inaczej niż w Sułowie: ciastka, Zobacz więcej
vege-kika
vege-kika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vege Kika
So sweet... strawberry!!

So sweet... strawberry!! 261

0
Pierogi truskawkowo-miętowe z lodami i z bitą śmietaną Przepis bardzo prosty. Mój własny pomysł na wykorzystanie truskawek, a do tego dość efektowny. Truskawki plus mięta to połączenie jedyne w swoim Zobacz więcej
Delikatne ciasto, słodkie jagody, naturalna ricotta i kontrastujący miętowy jogurt mmmmm Proporcje na 35 pierogów. 25 dkg jagód zasyp równomiernie cukrem w garnku (5 łyżeczeke), zagotuj, gdy puszczą Zobacz więcej
(równie dobrze mógłby być każdy inny. Ja użyłam akurat takiego, ponieważ to pozostałość po pierogach przygotowywanych przez moją siostrę, ale o nich w przyszłości) W tym wywarze zagotowałam ok dwóch Zobacz więcej