pierogi można przechowywać

Narobiliśmy w sobotę górę pierogów, ale jeszcze zostało strasznie dużo farszu. Pierogi, smarowidło, jeszcze na paszteciki wystarczy. Potem dłuuugooo na soczewicę i kapustę nie spojrzymy... a Babcia Zobacz więcej
« Pierogi z nadzieniem ... Pierogi z nadzieniem ... » Woreczki w jesienne liście Do uszycia tych woreczków skłoniły mnie suszone grzybki,których nie mniałam jak przechowywać. Zlnianego materiału Zobacz więcej
julu$
julu$ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sprinkle! sprinkle!
447. mus z musu

447. mus z musu 39

1
Wczoraj koleżanka Mamy z pracy obdarowała nas wiadrem moreli. Ponieważ większość z nich to spady postanowiłyśmy nie ryzykować ich przechowywania i czym prędzej je przerobić. Więc wczoraj wieczorem Zobacz więcej
Składniki: 2 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego 1 szklanka soli morskiej 1 łyżka białego pieprzu w ziarnach Przygotowanie: Do malaksera wsypujemy czosnek niedźwiedzi, sól oraz pieprz. Rozdrabniamy Zobacz więcej
Z mojego doświadczenia suszone grzyby najlepiej przechowują się w szczelnie zamkniętych słojach z dodatkiem suchego listka laurowego. To sprawdzona metoda mojej mamy. Robię tak od kilku lat i nigdy Zobacz więcej
bardzo dokładnie osuszamy i dopiero mrozimy. Suche owoce wykładamy na tacy mrozoodpornej, układamy JEDNĄ warstwę malin! Gdy owoce zamarzną przekładamy do woreczka lub pudełka. Mrożone maliny Zobacz więcej
Przygotowanie puree z dyni jest banalnie proste, a można je wykorzystać jako bazę do przygotowania zupy, placków, farszu do pierogów, hummusu i wielu innych potraw. Wystarczy upiec, a następnie Zobacz więcej
Bardzo lubię młodą kapustę kiszoną z marchewką i koprem, zupełnie inaczej smakuje niż kapusta kiszona jesienną porą. Uwielbiam z niej robić surówki i farsze do naleśników lub pierogów. Składniki: 3 Zobacz więcej
do-kawy
do-kawy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
notatnik kulinarny
Ciastka "Amoniaczki"

Ciastka "Amoniaczki" 1802

7
) żółtka, cukier, cukier waniliowy, amoniak i proszek do pieczenia oraz śmietanę. Całość dodajemy do mąki i powoli nożem zarabiamy ( podobnie jak ciasto na pierogi). Dobrze wyrobione ciasto powinno Zobacz więcej
Confit z kaczki jest starym sposobem przygotowywania i przechowywania mięsa, pochodzącym z południowo-zachodniej Francji. W Polsce, w dawnych czasach, też powszechnie wykorzystywano ten sposób Zobacz więcej
g mięsa mielonego wieprzowego 600 g wędzonego podgardla lub pachy 800g słoniny 2 duże cebule 6-8 ząbków czosnku 1 szklanka wody Wykonanie: Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Słoninę i pachę Zobacz więcej
baaaraneeek
baaaraneeek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ALBA
Pierogi ze szpinakiem

Pierogi ze szpinakiem 686

5
Pierogi ze szpinakiem „Pierogi ze szpinakiem są świetnym pomysłem na wykorzystanie tego zdrowego warzywa. Są pyszne w smaku. Warto więc poświecić trochę czasu i ulepić takie pierożki. Po ugotowaniu Zobacz więcej
Skwarki te wyrabiane są metodą Babci Broni czyli tak, aby się dały długo przechowywać po świniobiciu. Dlatego nie ma w nich cebulki, ani boczku czy kiełbasy, czosnku, majeranku ni jabłka, które to Zobacz więcej
Pomyślałam, że zaproponuję wam dwa w jednym - udało mi się stworzyć coś, co w pierwotnej wersji jest nadzieniem do pierogów, ale może być również pastą na chleb. Gwiazdą dzisiejszego wpisu są Zobacz więcej
Wiśniowe nadzienie do ciast tzw. cherry pie filling jest bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych i sprzedawane w ogólnie dostępnych sklepach. Doskonałe nadaje się do tortów, ciast owocowych, tart, Zobacz więcej
Pisząc przepis na przecier pomidorowy, wspominałam, że "produktem ubocznym" przy jego produkcji jest biały sok pomidorowy. Może powinnam napisać odwrotnie? Bo biały sok pomidorowy, to rarytas wśród Zobacz więcej
Bundz owczy jest najsmaczniejszy ten wiosenny, produkowany z mleka, z majowego wypasu owiec. Jego smak jest delikatny, lekko kwaśny. Dostałam spory zapas w prezencie od rodziców z ich wyprawy w Zobacz więcej
jantar92
jantar92 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Napiecyku
Ciasto na pierogi

Ciasto na pierogi 288

2
Pierogi często robię latem, lubimy pierogi z jagodami i truskawkami. Zimą obowiązkowo lepię pierogi na Wigilię. Zawsze korzystam z tego samego przepisu, w skład którego wchodzi mąka, gorąca woda, Zobacz więcej
Przepis pochodzi ze starej Kuchni polskiej. Jest bardzo prosty i wręcz idealny, gdy chcemy się pobawić w produkcję pierników z dziećmi. My przygotowujemy je już na początku grudnia, a dekorujemy je Zobacz więcej
szpinaku sól morska do smaku pieprz czarny do smaku Zblenduj ze sobą wszystkie składniki na jednolitą masę i już. Sugestie: Do pasty możesz dodać dowolne zioła i przyprawy. Pasta pysznie smakuje ze Zobacz więcej