pierogi odsmażane

Składniki: 20 sztuk pierogi z mięsem i kaszą, 3 łyżki masło do smażenia, 1/2 łyżeczki sól morska, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 4 sztuki cebula na maśle zeszklić na złocisto cebulę do smaku Zobacz więcej
Składniki: - w opisie ciasto na pierogi, 1/2 kg mięso z pieczeni, 1/2 szklanki tarta bułka, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 1/4 kostki masło do smażenia, 2 sztuki cebula, 1 pęczek natka pietruszki Zobacz więcej
wodę z margaryną i wymieszać łyżką. Przełożyć na stolnicę i zagnieść elastyczne ciasto. Gotowe ciasto odłożyć na 30 minut. Potem rozwałkować i wykrawać koła ( ja użyłam kubka o średnicy 8cm). Na Zobacz więcej
Dzisiaj zamiast kolejnego indyjskiego przepisu - pierogi! Spędziłam robiąc je niemal pół dnia, ale było warto, bo wyszły rewelacyjne. Uwielbiam odsmażane! Zobaczcie foto: Zobacz więcej
Czekoladowy krem jaglany z bakaliami Groszkowa carbonara Pierogi z bryndzą Truskawkowo-truskawkowe ciasto z truskawkami Pieczone piersi z kurczaka z odsmażanymi ziemniakami i śmietanowym szpinakiem Zobacz więcej
GrowingUp
GrowingUp Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.foodandgirls.blogspot.com
124.

124. 53

0
Odsmażane babcine pierogi z serem, polane masłem. Kawa. Fried Grandma’s dumplings with cheese, topped with butter. Coffee. Nie ma mnie. Jak przeżyję, to wrócę do Was w sobotę. I nie ma to jak wczoraj Zobacz więcej
Po ugotowaniu wywarów na zupę pozostaje mi mięso na którym gotowałam ( i warzywa z wywaru ). Warzywa albo pozostają w zupie , albo zostają użyte do sałatki. Mięso mielę i robię krokiety, naleśniki , Zobacz więcej
GrowingUp
GrowingUp Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.foodandgirls.blogspot.com
262.

262. 65

0
Miłość to moc sprawcza, która umacnia ducha i ciało. Odsmażane na maśle babcine pierogi z serem i rodzynkami, polane smażonymi w miodzie płatkami migdałów, rodzynkami, suszoną żurawinąi wiórkami Zobacz więcej
Składniki: farsz 500 g mięsa gotowanego (z rosołu) 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia sól, pieprz ciasto na pierogitu Wykonanie: Na oleju zeszklić cebulę z czosnkiem. Mięso zmielić. Do miski Zobacz więcej
Zazwyczaj kiedy lepimy pierogi zostaje trochę ciasta i nie wiadomo co z nim zrobić. Jedni dorabiają farszu inni po prostu wyrzucają. Mój sposób jest bardzo szybki i smaczny. Ciasto: 0,5 kg mąki Zobacz więcej
do mięsa. 2. Cebulę drobno kroimy, rumienimy na oleju, dodajemy kapustę, chwilę razem smażymy i doprawiamy solą i pieprzem. 3. Z podanych skłądników zagniatamy ciasto, odstawiamy na 15 minut. Zobacz więcej
U nas nie ma problemu co zrobić z gotowanym, porosołowym mięsem. Na pierogi czy krokiety zawsze są chętni więc zwykle mielę takie mięso na farsz. Wystarczy dobrze je doprawić, dodać trochę zieleniny, Zobacz więcej
Duusiak
Duusiak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Koperek w kuchni :)
Pierogi z grzybami

Pierogi z grzybami 102

0
moczyły. Odcedzić. Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Grzybki drobno pokroić i wymieszać z cebulką. Wystudzić.Doprawić solą i pieprzem. Ciasto : Składniki na ciasto dokładnie Zobacz więcej
Katie
Katie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cynamon w puszce
278. Poświąteczne.

278. Poświąteczne. 75

0
Miałam ochotę na taką zwykłą owsiankę, ale zdecydowałam się w końcu na coś innego. Wam też w tym roku te Święta tak szybko zleciały ? Człowiek nie zdążył się nacieszyć :< Z jednej strony mam już Zobacz więcej
Klasyk wigilijny. Pyszny i niezastąpiony. Kilka prawd o pierogach z kapustą i grzybami: 1. Najlepsze robi babcia. I już. 2. Najlepsze są odsmażane /na maśle!/. 3. Im więcej grzybów tym lepiej /idealna Zobacz więcej
Myślę, że niekorzystne warunki biometeo dotknęły nie tylko mnie. Nie chce się myśleć, tworzyć, gotować itd. Na taką pogodę, która wygląda jak zwiastun jesieni idealnie pasują ruskie pierogi. Pożywne, Zobacz więcej
monkamaj
monkamaj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodki zapach domu
Ruskie

Ruskie 474

0
mąki. ciasto wychodzi dość tłuste, delikatne, można je cienko wałkować. Dla mnie chyba najlepsze. Gotowe pierogi wrzucać na wrzątek i gotować 2 minuty od zagotowania ponownego wody. Idealne na świeżo Zobacz więcej
Często zostają mi nadprogramowe ziemniaki. Nie ma żadnego problemu z ich wykorzystaniem. Robię sałatki, kopytka, knedle, Placki z gotowanych, krokiety , farsz do ruskich pierogów. Ale najbardziej Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czekoladowo
Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą 125

0
Pierwsze moje spotkanie z pierogami z soczewicą odbyło się u mojej siostry i bardzo mi wtedy posmakowały. Postanowiłam je zrobić sama. I oto są: najlepsze,odsmażane pierożki ale polecam także ze Zobacz więcej
Przepis,na te pyszne pierogi, publikuje z Anglii, gdyż przebywam obecnie gościnnie w Manchesterze. Robi je moja szwagierka i są przepyszne, dosłownie niebo w gębie. Musi wkładać w nie chyba wiele Zobacz więcej