pierogi olbrzymy

, że każdy smażyłam na odrobinie oleju. Wyszły boskie, kilka zżarłam od razu, na sucho :D Teraz zaczynamy zmierzać do wyprodukowania tytułowego dania. Każdy naleśnik smarujemy hummusem - gruuuuubo :) Zobacz więcej
Jeśli użyjemy cukru żelującego, zachowamy witaminy i smak, a przygotowanie dżemu zajmie naprawdę mało czasu. O Trattori kiedyś pisałam tutaj. Na zdjęciach: olbrzymie calzone, a właściwie jego połowa ( Zobacz więcej
Dzisiejszy przepis w opozycji do wczorajszego Pana Pieroga bardzo delikatny i ...sentymentalny :-) Uwaga, uwaga obiecywany przy okazjiBułeczek Migdałowychprzepis na pyszną konfiturę truskawkową "a la Zobacz więcej
. Ze względu na swój aromat polecany jest do sałatek oraz suszenia. Z borowików można sporządzać zupy i sosy grzybowe. Są składnikami bigosu, kapusty z grzybami, uszek do barszczu, pierogów i wielu Zobacz więcej
Ewelinek
Ewelinek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słono, z przyprawami
Calzone

Calzone 262

0
Dziś wrzucam na bloga przepis na calzone, który serwowałam na obiad w zeszłą niedzielę. Obiad był przepyszny do tego stopnia, że mąż siostra i córa wraz ze mną leżeli do góry brzuchami na kanapie. Z Zobacz więcej
Pierogarnia „Stary Młyn” Rynek 26 50-101 Wrocław (obok Poczty Głównej) www.pierogarnie.com (Informacji o Wrocławskim młynie jeszcze nie ma na stronie) Ja: To chodź gdzieś, gdzie jeszcze nie byłyśmy… Zobacz więcej
sokoiem z cytryny i aromatyczną oliwą. Do tego dwa tosty z serem :) Mniam !!! Do obiadu można wypić wino lub piwo. Do kawy i herbaty podają tam pyszne, kruche ciastka własnego wypieku. Jeśli ktoś ma Zobacz więcej
! Przepis na ciasteczka słoneczka (z zeszytu Babci Helki, zdjecie powyzej): 30 dag mąki krupczatki20 dag zimnego masla3 żółtka Lukier: 2 bialka i 20dag cukru pudru Zimne maslo siekac z mąką, dodac Zobacz więcej
wodą. Ja odstawiłam na kilka godzin do lodówki, bo wybyłam z domu, ale wystarczy 15 - 20 minut. Kiedy warzywa już puściły soki, a w domu pojawił się Mięsożerca, zalał całość litrem przegotowanej Zobacz więcej
bijana
bijana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki mojej kuchni
Calzone z brokułami

Calzone z brokułami 222

0
Dzis polecam calzone z brokułami, kto jeszcze nie probował takiego pieroga olbrzyma z najrozniejszymi dodatkami- czas najwyzszy to zmienic. Sprobowac, ocenic i jesli sie spodoba, włączyc do stałego Zobacz więcej
Nergale po meksykańsku - czyli diabelskie pierogi prosto z pieca :) W Toruniu jest kilka pierogarni, a w każdej z nich olbrzymi wybór farszów. Najbardziej lubimy jednak tę, w której pierogi z mięsem Zobacz więcej
wisla
wisla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zapach chleba
Historia jednej dyni

Historia jednej dyni 73

0
nie tylko dyniowy. Z mojej Bambiny zrobiłam dżem dyniowo-pomarańczowy i pierogi z dyniowym nadzieniem. Pozostała część skończy...w zupie. Farsz dyniowy 1 cebulę pokroić drobno i udusić na oliwie. Zobacz więcej
na szybki obiad po pracy mam dla was pierogi z nadal królującą w warzywniakach dynią. Można je odgrzać w 5 minut, jeśli któryś wieczór wcześniej oczywiście poświęci się na ich ulepienie, ale to Zobacz więcej
we Wrocławiu. Chodząc po Starym Rynku we Wrocławiu nie wiedzieliśmy gdzie iść, żeby coś zjeść. Wybór padł na Pierogarnie Stary Młyn na wrocławskim Rynku. Karta podzielona jest na grupy: Piecuch- Zobacz więcej
szukam odpowiedniego imienia dla syna, bo jakoś mam problem z wyborem. Może mnie czymś zainspirujecie? :) Na pewno wszyscy obżarci po pachy i już mają dość świątecznych przysmaków. Kocham pierogi i Zobacz więcej
mięsiwa, pierogów i wszystkiego co dobre i polskie. Skusiłam się na "Rosół Bacy na domowej kurze sąsiada z makaronem" za 7 zł, "Żurek z jajcem i kiełbachą" za 8 zł, "Schab smażyny po zbójnicku z Zobacz więcej
w tygodniu zrezygnować z jedzenia mięsa na rzecz innych źródeł białka (orzechy, rośliny strączkowe, jajka, nabiał). Dodatkowo pamiętajmy, że poza obiadem często jadamy wędliny w kanapkach, z Zobacz więcej
tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsimożna znaleźć kilkadziesiąt przepisów z wykorzystaniem gryki. Wśród nich są gołąbki, pierogi, kaszanki ale również sernik i chleb. SKŁADNIKI: (dla 3 Zobacz więcej
Moja Mama uwielbia pierogi ze szpinakiem. Często zamawia je kiedy jesteśmy w naszej ulubionej knajpce i wielokrotnie prosiła mnie żebym zrobiła jej takich pierogów. Koniecznie z czosnkiem, dobrze Zobacz więcej
tylko ja je zjadam, M. skusi się od czasu do czasu. Za to suszę wszystkie, są lata, że tych suszonych mam po kilka takich 5 l słoików - ale to nie problem, rozdaję po rodzinie i znajomych, sama Zobacz więcej