pierogi pełnoziarniste

Sezon na jagody w pełni, wiec czas na moje ulubione pierogi ;) Przepis: 50 g mąki pszennej pełnoziarnistej łyżka oleju kokosowego 1 jajo letnia woda ( ile zabierze ciasto ) Zagnieść, rozwałkować, Zobacz więcej
Autor: Hania. Opublikowano: 26 lipca 2012 Został mi farsz po pierożkach ravioli z ziemniakami i grzybami, które robiłam ostatnio. Postanowiłam sprawdzić jak się spisze w pierogach pełnoziarnistych. Zobacz więcej
Pierogi z mąki pełnoziarnistej z słodkim nadzieniem twarogowym. Na farsz: 250 g twarogu 2 żółtka 1 łyżka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego Twaróg rozdrobnić np widelcem,dodać żółtka i Zobacz więcej
Składniki (na 27 pierogów): farsz: gotowana wołowina (ok. 300g) 1 jajko 2 cebule pieprz sól Wołowinę gotujemy (można zrobić na niej zupę np. jarzynową), mielimy przez maszynkę, na koniec mielimy też Zobacz więcej
Pierogi wcale nie są takie pracochłonne jak nam się wydaje, nikt nam nie każe robić od razu 100 sztuk Pierogi pełnoziarniste ze szpinakiem Składniki na ciasto do pełnoziarnistych pierogów: szklanka Zobacz więcej
Mój debiut pierogowy i to na zdrową nutę. Serdecznie polecam :) Pysznie smakują podsmażone na patelni. Składniki (na około 50 dużych pierogów) Ciasto: 500 g mąki pełnoziarnistej ciepła woda sól 1 Zobacz więcej
Pierogi robiłam po raz pierwszy. Wyszły wg mnie pyszne. Pełnoziarniste ciasto i dobrze zrobiony szpinak z serem twarogowym, polecam. Pierogi Składniki (13 sztuk): *na ciasto: ok 100g mąki Zobacz więcej
Pierwsza myśl dzisiejszego ranka, gdy w uszach brzmiał upierdliwy budzik mojego męża to ... zaraz zamorduje ten telefon ... a druga zaraz po niej to PIEROGI :-) Pierogi ze szpinakiem i sosem Zobacz więcej
Ciastona ok. 60 pierogów: 0,5 kg mąki pszennej pełnoziarnistej 0,5 kg mąki żytniejpełnoziarnistej 2 jajka 0,5 l gorącej wody Przygotowanie: Jajka wbijamy do dużej miski. Wlewamy gorącą wodę i Zobacz więcej
Jeżeli masz 15 minut na zrobienie obiadu, to pełnoziarniste pierogi ze szpinakiem odłóż na wolny dzień. Chociaż przygotowanie pierogównie wymaga to żadnych specjalnych umijętności, to potrzeba na to Zobacz więcej
Składniki na farsz: łyżka masła 5 ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę 1 duża cebula opakowanie mrożonego szpinaku-450g 100g sera typu feta sól, pieprz Składniki na ciasto ciasto: 1 szklanka Zobacz więcej
Pełnoziarniste pierogi ze szpinakiem Przepyszna wersja klasycznych pierogów. Choć niestety przygotowuję je tylko dla siebie samej. Przepyszne na obiad ! Składniki nadzienie : 400g szpinaku mrożonego w Zobacz więcej
Pierwsze jagody w sezonie muszą być zjedzone z cukrem i śmietaną, a potem to koniecznie muszą być pierogi. W tym roku zrobiłam je w zdrowszej wersji, bo z dodatkiem mąki pszennej z pełnego przemiału. Zobacz więcej
Kiedyś wydawało mi się, że z mąki pełnoziarnistej nie da zrobić się dobrego ciasta na pierogi, myślałam, że będzie się rwało, kruszyło .... nic bardziej mylnego:). Owszem jest to inne ciasto niż z Zobacz więcej
Kto ma ochotę na pyszną rozkosz podniebienia ? Dla chętnych polecam słodki posiłek w postaci pełnoziarnistych pierogów z jagodami. Standardowo cukier zamieniamy na ksylitol/stewię, a mąkę wybieramy Zobacz więcej
Co do pierogów to mamjedenpodstawowy przepis, ale postanowiłam troszkę go zmodyfikować, żeby był bardziej fit ;) Farsz: po 25 dkgugotowanej do miękkości wołowinyi wieprzowiny (ładnej, bez przerostów, Zobacz więcej
Poniedziałkowe odwiedziny u znajomych zaowocowały w pierogi ruskie. Bo nudno tak siedzieć przy kawie. Trzeba też coś ugotować! A, że Iwona świetnie gotuje zabrałyśmy się za to.Pierogi są idealne na Zobacz więcej
Jakoś naszła mnie straszna ochota na pierogi, ale takie dobre, tudzież ze szpinakiem. Być może dlatego, że dawno nie jadłam pierogów. Oczywiście mój rozsądek podpowiadał zrobienie pełnoziarnistej Zobacz więcej
Kolejny już dzień z rzędu robię pierogi z truskawkami. I ciągle nie mamy dość. Nie liczę kalorii i za każdym razem rozkoszuję się ich smakiem. Żeby jednak było zdrowiej, ciasto przygotowuję z Zobacz więcej
brzegów.W czasie klejenia pierogów gotujemy posoloną wodę.Pierogi wrzucamy do wrzącej wody. Gdy zaczyna ponownie wrzeć, delikatnie mieszamy pierogi, potem zaś zmniejszamy płomień i gotujemy ok. 6min. Zobacz więcej