pierogi pięć przemian

Najlepsze ciasto na pieczone pierogi z dodatkiem mąki pełnoziarnistej- ever!!! Spróbuj! Dobre na diecie, do pudełka lunchówki do pracy czy jako przystawka na imprezie. Świetnie smakują na zimno, Zobacz więcej
Kolejny ciężki dzień za mną. Czasami mam wrażenie, że działam na baterie słoneczne - brak słońca powoduje u mnie ból głowy, zmęczenie, zniechęcenie i totalny brak energii. Nie pomaga kawa, nie pomaga Zobacz więcej
Składniki: Ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 1 jajko - pół kostki miękkiego masła - pół szklanki kwaśnej śmietany - 4 łyżeczki cukru - pół łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: - 500g jagód - 1 Zobacz więcej
wypieki_beaty
wypieki_beaty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wypieki Beaty
Pieczone pierogi z  kaszą

Pieczone pierogi z kaszą 35

Pieczone pierogi z kaszą gryczaną i borowikami Otrzymałam jeszcze przed świętami przesyłkę od Panul Polska, w niej same dobroci i kulinarne wyzwanie, by przygotować z przesłanych produktów wytrawny Zobacz więcej
Historie są dwie. Moja Mama – mistrzyni pierogów tradycyjnych, która wymyśliła pierogi wegetariańskie z groszkiem, marchewką i pietruszką? selerem? i z matczyną troską wysyłała mi je na studia – Zobacz więcej
Na pewno niejednokrotnie spotkaliście się z kuchnią pięciu przemian. W dużym skrócie - jest to dieta pochodząca ze Wschodu, mianowicie z Chin. Swoje źródło czerpie w biorytmie Ziemi. Na wiele Zobacz więcej
Bullio
Bullio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bullio
Pierogi z pieca ze szpinakiem

Pierogi z pieca ze szpinakiem 34

Rumiane, chrupiące pierogi z fetą i szpinakiem. Doskonale komponują się z sosem czosnkowym. Ciasto: 5 dag drożdży szklanka mleka 2 szklanki mąki łyżeczka cukru szczypta soli Farsz: 450 g szpinaku 150 Zobacz więcej
Nic nie rozgrzewa tak jak aromatyczna kuchnia indyjska, a z kolei nic tak nie syci jak litewskie pieczone pierogi drożdżowe. Dlaczego więc nie połączyć by tego w całość? Ja już sprawdziłam to Zobacz więcej
Historie są dwie. Moja Mama – mistrzyni pierogów tradycyjnych, która wymyśliła pierogi wegetariańskie z groszkiem, marchewką i pietruszką? selerem? i z matczyną troską wysyłała mi je na studia – Zobacz więcej
Z końcem czerwca przyszło lato, a wraz z nim kolejna publikacja Anny Czelej z cyklu „W kuchni Pięciu Przemian”. Latem jemy więcej lekkich sałatek i surówek oraz chłodników. Raczymy się orzeźwiającymi Zobacz więcej
Składniki na farsz: 600g łopatki wieprzowej (słn), 2 marchewki (sł), seler (sł), pietruszka korzeń (sł), por (o), ziele angielski (o), pieprz (o), sól (słn), natka pietruszki (k), sok z cytryny (k), Zobacz więcej
Jedząc deser też możemy dbać o zdrowie. Nie trzeba za każdym razem dodawać cukru, białej mąki... Można spróbować inaczej, lepiej, zdrowiej... Ciasto przygotowane według Pięciu Przemian jest nie tylko Zobacz więcej
Pyszny, aromatyczny sos ze świeżych pomidorów. Słodko – kwaśny, pachnący tymiankiem, kolendrą i bazylią. Przydaje się do wielu dań, nachosów i zapiekanek. Można zrobić większy zapas i przełożyć do Zobacz więcej
Co powiecie na pierogi drożdżowe? Chrupiące z delikatnym nadzieniem kalafiorowo – serowym doprawionym siekanymi orzeszkami pistacjowymi. Z ciasta drożdżowego pierogi lepi się tak samo, jak tradycyjne, Zobacz więcej
Składniki: Ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 1 jajko - pół kostki miękkiego masła - pół szklanki kwaśnej śmietany - 4 łyżeczki cukru - pół łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: - 500g malin - 1 Zobacz więcej
Pięć przemian to filozofia wegetariańska, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by spróbować ją dopasować do diety mięsożerców. Przepis ten dodatkowo zachęca niewielką ilością składników oraz wspaniałym Zobacz więcej
izabela
izabela Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
piekielna kuchnia Izabelli
Pieczone pierogi

Pieczone pierogi 3491

Kochani dziś chciałabym Wam pokazać przepis na rewelacyjne ciasto na pierogi pieczone , są delikatne , chrupkie i odmienne za każdym razem jak damy inny farsz , ja zrobiłam farsz z pozostałości Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bajkorada
Pierogi pieczone

Pierogi pieczone 3295

Bajeczne smaki zapraszają na drożdżowe, pieczone pierogi z kapustą i grzybami (u nas ze względu na dzieci z pieczarkami). Pachnące, miękkie w środku, puszyste i z aromatycznym nadzieniem. Do tego jak Zobacz więcej
Takie pierogi były robione przez moją babcię odkąd pamiętam. Potem robiła je moja ciocia, a teraz przyszła kolej na mnie:-). Doskonale również się nadają do zabrania na wycieczkę czy piknik. Polecam Zobacz więcej
bonappetitmonamie
bonappetitmonamie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bon appetit mon amie
Pierogi pieczone

Pierogi pieczone 459

Stanęłam przed ciekawym wyzwaniem, zrobienia czegoś z pasztetem, co nie będzie zwykłą kanapką. Na pomysł takiej akcji wpadła firma Profi dając duże pole do popisu i fantazji. Długo myślałam nad tym do Zobacz więcej