pierogi pieczone maślanka

Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Oszukane mini '' udka ''

Oszukane mini '' udka '' 128

2
Oszukane mini udka Składniki ciasto : 1,5 szklanki mąki, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka wędzonej papryki, 180ml maślanki. Przygotowanie : Do miski wsyp mąkę, sól, pieprz, paprykę i Zobacz więcej
ze świeżymi ziołami. Były już pierogi z szałwią, kopytka z rozmarynem, kociołek pasterski z rozmarynem, pomidory faszerowane z rozmarynem.....A w planie jest jeszcze tyle dań, obym zdążyła zrobić Zobacz więcej
4 07 2011 Jak już kiedyś pisałam lepienie pierogów dla mojej dużej rodziny jest czynnoscią dość pracochłonną. Wprawdzie córki ochoczo mi w tym pomagają ale nie zawsze są w domu albo mają czas, Wtedy Zobacz więcej
łyżki zmielonych orzechów laskowych,1 łyżeczka kakao, łyżeczki cynamonu,+ olej do smażeniaWszystkie składniki razem zmiksować, odstawić na 20-30 minut, aby ciasto „odpoczęło”. Jeśli jest za gęste, Zobacz więcej
-placki ziemniaczane, ruskie pierogi i te racuchy. Miękkie, delikatne, puszyste, rozpływające się wprost w ustach. Składniki: Maślanka-250 mililitrów Mąka-200 gram 2 jajka 2 duże jabłka Cukier Zobacz więcej
Kasia Karakaya
Kasia Karakaya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaBezGranic
Proziaki

Proziaki 833

0
powstało ciasto luźniejsze niż na pierogi. Następnie rozwałkować ciasto na grubość około 0,5cm i wycinać niewielkie kwadraty o boku 5-7 cm lub dowolne kształty. Ja uzylam do wycinania karbowanej Zobacz więcej
Każdy z nas ma swój smak dzieciństwa bądź też z wakacji u babci. Jako dziecko wakacje spędzałam w Bieszczadach, w rodzinnych stronach mojej Mamci... Wspominać można by długo zaczynając od Zobacz więcej
Sezon truskawkowy trwa. W tym roku szaleję truskawkowo. Robiłam ciasta (tartę z nutellą i truskawkami, czekoladowe z truskawkami), były gofry, a nawet pierogi z truskawkami. Teraz pora na Zobacz więcej
Złote, chrupiące, pyszne i pachnące. Pieczone pierogi są bardzo fajną alternatywą dla zwykłych pierogów. Dodatek kurkumy dodatkowo sprawia, że mają jeszcze ładniejszy kolor. Pycha! Zachęcam do Zobacz więcej
- gotowane - pieczone - ewentualnie lekko podsmażone na małej ilości tłuszczu - kurczak - schab - wołowina - królik - cielęcina - indyk - pstrąg - łosoś dziki Nabiał: - szklanka mleka dziennie - Zobacz więcej
w pikantnym sosie Ryba po grecku Smażony dorsz w panierce curry Pierogi ruskie Boże Narodzenie Aromatyczny pieczony schab Pulpet z kurczaka z ricottą Pieczona szynka z sosem hoisin i glazurą Zobacz więcej
nensha
nensha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lodówka Otwarta!
Pancakes

Pancakes 118

0
Niespecjalnie przepadam za obiadami na słodko. Naleśniki z dżemem lub twarogiem czy pierogi z owocami w ogóle do mnie nie przemawiają jako główne danie dnia. Ale może właśnie dlatego smażenie Zobacz więcej
wkrainiesmaku
wkrainiesmaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W Krainie Smaku
Podpłomyki

Podpłomyki 5304

1
z konfiturami, miodem, śmietaną, itp. Podpłomyki ze zdjęcia powstały z ciasta przygotowanego do pierogów z łososiem i suszonymi pomidorami oraz pieorgów z twarogiem, fetą i bazylią. Serwowałam je z Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Pierogi z wiśniami

Pierogi z wiśniami 288

0
delikatne. Po przeczytaniu dziesiątek przepisów na tak banalną rzecz jak ciasto na pierogi, miałam taki mętlik w głowie, że postanowiłam poimprowizować i dodać po trochę wszystkiego ;) Z efektu Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Pierogi z jabłkami

Pierogi z jabłkami 140

0
Tym razem w ramach wspólngo gotowania ulepiliśmy pierogi. Każdy z nas inne :) Ja zrobiłam sobie powrót do czasów dzieciństwa i przygotowałam pierogi z jabłkami. Nie jadłam ich wieki i prawie Zobacz więcej
Dziś do naszego przepiśnika trafia niepozorny przepis na gruzińskie placki z farszem przypominającym pierogi ruskie. Oszaleliśmy na ich punkcie. Są przepyszne. Przepis pochodzi z tego linku: gdyby Zobacz więcej
na klasyczne pierogi i nakładamy na środek mus jabłkowy,następnie dokładnie zlepiamy brzegi. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach przez około 20 Zobacz więcej
Pieczone pierogi są świetną przekąską. Można zrobić ich większą ilość i zaraz po ostygnięciu zamrozić. Rozmrożone smakują jak świeże, stanowią świetny dodatek do warzywnych zup a zabrane do pracy Zobacz więcej
Pierogi w Polsce zna każdy. Nie muszą być jednak tylko z kapustą i grzybami, mięsem, czy ruskie. Raz na jakiś czas warto zdecydować się na inne nadzienie, które to tradycyjne danie uczynią wykwintnym! Zobacz więcej
Wstyd się przyznać, ale nigdy nie piekłam jagodzianek... Zawsze w sezonie jagodowym lepimy pierogi, ale jagodziankowej tradycji jakoś nikt jeszcze nie zapoczątkował. Postanowiłam to zmienić. Podążając Zobacz więcej