Jestem dużą fanką pierogów, ale nie za często je jem. Sklepowe to nie to samo, a na co dzień trochę brak czasu na ich lepienie. Są jednak chwile, kiedy jest czas i chęć na dłuższe gotowanie ;) Takich
Zobacz więcej
Kochani dziś chciałabym Wam pokazać przepis na rewelacyjne ciasto na pierogi pieczone , są delikatne , chrupkie i odmienne za każdym razem jak damy inny farsz , ja zrobiłam farsz z pozostałości
Zobacz więcej
Kolejne kulinarne spotkanie Co Pysznego i Mlecznej Krowy. Tym razem udało nam się efekty utrwalić na zdjęciach zanim wszystko zostało pożarte:) Część z Was już wie, że Gosia wraz z Karoliną już za dwa
Zobacz więcej
We wtorek spotkałam się z Asią i Justyną, tym razem u mnie. Pogadałyśmy, pojadłyśmy, umówiłyśmy się na wspólne zakupy! Odprężyła mnie ta wizyta, chyba musimy widywać się częściej!!! :) A od strony
Zobacz więcej
Jesienią zawsze przychodzi mój czas na pierogi. Mogą być tradycyjne: z mięsem pozostałym z rosołu, ruskie, z kapustą, ale częściej mam ochotę na jakieś nietypowe, najlepiej warzywne. Farsz z
Zobacz więcej
Lubię wszelkie rodzaje pierogów pieczonych w piekarniku. Tym razem przepis na drożdżowe pierożki z farszem z boczniaków, orzechów włoskich i pory. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1,5 szklanki
Zobacz więcej
Alternatywa dla wigilijnych pierogów pełnych kapusty i grzybów suszonych, które są dość ciężkostrawne, a w dawce jakiej serwujemy je sobie podczas Świąt można w jednej z potraw zamienić owe grzybki na
Zobacz więcej
Pieczone pierogi z grzybowym farszem. Troszkę innym, ponieważ zamiast tradycyjnych grzybów są boczniaki, dodałam też podsmażaną paprykę i żółty ser. Całość wyszła bardzo smaczna i warta powtórzenia.
Zobacz więcej
Uwielbiam pierogi, zwłaszcza z mięsem Ale nie cierpię ich lepić… Mogę zrobić ciasto, wałkować je i wycinać, ale lepić nie lubię To zawsze zwalam na mojego Męża, On lubi takie prace nie wymagające
Zobacz więcej
Dziękuję, że tu zaglądasz. Proszę zostaw komentarz, to bardzo motywuje:)
Zobacz więcej
Przepis pochodzi od Uwaga babcia gotuje. Foremka: blacha z pieca Składniki: na ciasto: - 500 g mąki pszennej (poznańskiej) - 250 ml mleka - 1 jajko całe i 1 żółtko - 40 ml oleju - 30 g drożdży - 1
Zobacz więcej
CIASTO - SKŁADNIKI: 3 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 25 g startego żółtego sera (nie pomijajcie - ser nadaje ciastu niesamowity smak) 1 jajko 1 szklanka mleka 3 łyżki
Zobacz więcej
Pieczone pierogi ze szpinakiem, fetą i boczniakami to wegetariańska propozycja na lekki obiad. Miałam szpinak, który zajmował miejsce w zamrażarce, a że wkrótce zaczyna się sezon na świeży –
Zobacz więcej
Pierogi z boczniakami W związku z tym ,że od jakiegoś czasu, hoduję z dużym powodzeniem, w domu boczniaki ( nowe hobby ) , ich nadmiar zaczyna doskwierać . Przejadły się już w postaci smażonej,
Zobacz więcej
To kolejna propozycja na odchudzone gotowanie (tutaj info o co w tym wszystkim chodzi). Przepis pochodzi z programu "Rewolucja na talerzu". Składniki: ciasto: 2 szklanki mąki pełnoziarnistej
Zobacz więcej
Znowu spotkałyśmy się z Gosią z Mlecznej Krowy, aby wspólnie coś ugotować. Tak po prawdzie, to spotykamy się bardzo często i gotujemy - jednak większość naszych potraw nie trafia na blogi ponieważ
Zobacz więcej
Bajeczne smaki zapraszają na drożdżowe, pieczone pierogi z kapustą i grzybami (u nas ze względu na dzieci z pieczarkami). Pachnące, miękkie w środku, puszyste i z aromatycznym nadzieniem. Do tego jak
Zobacz więcej
Takie pierogi były robione przez moją babcię odkąd pamiętam. Potem robiła je moja ciocia, a teraz przyszła kolej na mnie:-). Doskonale również się nadają do zabrania na wycieczkę czy piknik. Polecam
Zobacz więcej
Potrawa ta już trzeci rok gości na naszym wigilijnym stole. Jest świetną alternatywą dla tradycyjnych pierogów 'z wody', albo ciekawą odmianą. Przepis pochodzi z niegdyś nadawanego na TVN Style
Zobacz więcej
Pieczone pierogi z boczniakami Dodane 4 października, 2012 w Dania główne Przepyszne, dietetyczne pierożki na pełnoziarnistym cieście. Przepis pochodzi z programu Rewolucja na talerzu z małymi
Zobacz więcej