pierogi pieczone zdrowe

, ale wcale nie oznacza, że musi być nudno i co roku tak samo. W tym roku pojawi się u mnie Postny Pieczony Pieróg Wigilijny, który idealnie pasuje do kremu z leśnych grzybów. Na pomysł przyrządzenia Zobacz więcej
Warzywno-Owocowy Krem z Buraków Tarta z Warzywami Sałatka z Grillowanych Warzyw z Kuskusem Wegetariański Pasztet z Pietruszki i Buraków Zdrowe Frytki z Buraków Wegetariański Pasztet ze Szpinaku i Zobacz więcej
Jeśli lubicie tradycyjne pierogi leniwe, to ta wersja z pewnością przypadnie Wam do gustu. Moja córka stwierdziła, że jest nawet smaczniejsza. Przygotowane na bazie kaszy jaglanej kluseczki są dużo Zobacz więcej
Mam coś dla osób, które nie mają pomysłu na obiad. Czasami chcemy zjeść coś innego niż mięso, czy ryby. Co wtedy robimy ? Pierogi, naleśniki, gofry.. Może warto wypróbować coś zupełnie innego, Zobacz więcej
którym przepadam.Jest już coraz częściej dostępne w naszych sklepach i daje niezłe pole do popisu. Szpinak w tym daniu doprawiony jest suszonymi pomidorami, sporą dawką czosnku i chili. Obowiązkowo Zobacz więcej
Składniki: 2 piersi z gęsi, bez skóry 2 słodkie jabłka pół łyżeczki cynamonu 1 łyżka miodu sól i pieprz do smaku 4 goździki 2 łyżki gęsiego tłuszczu Ciasto na pierogi: 3 szklanki mąki 1 szklanka Zobacz więcej
makaronu do lasagne, jednocześnie wykładając na niego ulubiony farsz, całość zalać sosem i zapiec, - wykorzystać jako farsz do gotowanych bądź pieczonych pierogów, - posmarować nią omlet, placek Zobacz więcej
Moi drodzy, dziś małe zestawienie najpopularniejszych przepisów z lipca. Pieczecie, gotujecie, smakujecie - przypomnijmy, co Wam się najbardziej podobało. Top 7 lipca - najpopularniejsze przepisy: 7. Zobacz więcej
. Pierwszy raz na naszym stole zagościł jarski barszcz na zakwasie z grzybami. Pierwszy raz piekłyśmy pierniczki żytnie i orkiszowe. Pojawiła się też pewność, że suszone w domu owoce (niesiarkowane!) Zobacz więcej
. Pierwszy raz na naszym stole zagościł jarski barszcz na zakwasie z grzybami. Pierwszy raz piekłyśmy pierniczki żytnie i orkiszowe. Pojawiła się też pewność, że suszone w domu owoce (niesiarkowane!) Zobacz więcej
magda heba
magda heba Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dietetyk od kuchni
Pierogi dyniowe

Pierogi dyniowe 18

0
Gdy sporo warzyw i owoców już się kończy... robi się smutno i ponuro... na scenę wkracza ona: pomarańczowa, wesoła, okrągła i zdrowa... jej wysokość DYNIA! Z dyni można zrobić praktycznie wszystko: Zobacz więcej
, a cebulę kroimy w kostkę. Całość podduszamy na oleju przez kilka minut, aż wszystkie składniki zmiękną. Doprawiamy do smaku solą i dodajemy ketchup, który połączy wszystkie składniki. Wyrośnięte Zobacz więcej
piniowymi - to na słono. Na słodko: kugiel z chałki z jabłkami, rodzynkami i z nutką cynamonu, owsiankę, makaron zapiekany z jabłkami, rodzynkami i skórką pomarańczową, makiełki, nadzienia do Zobacz więcej
-orkiszowa. Co prawda napisane na niej, że to mąka do pieczenia chleba, ale jak widać do pierogów też się nadaje. Do miski wsypujemy mąkę z solą i wlewamy gorącą wodę jednocześnie mieszając mąkę Zobacz więcej
malaglodzilla
malaglodzilla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mala glodzilla
Otrębowe biscotti

Otrębowe biscotti 130

0
czwartek, 28 lutego 2013 Otrębowe biscotti Bardzo pyszne i zdrowe ciasteczka z dużą ilością błonnika. Tak pyszne, że Mama poprosiła mnie o przepis. Inspirację znalazłam tutaj. Nie dodałam do ciasta Zobacz więcej
Oryginalnie pieróg z ciasta pizzowego. U mnie zdrowsza wersja, niczym nie przypominająca wprawdzie pieroga, ale tak samo pyszna. Porcja dla jednej osoby. Marynata: Indyka pokroić na kawałki. Dodać Zobacz więcej
W pewien jeden remontowy, w kurzu i mało słoneczny dzień zachciało mi się pierogów. Najpierw jednak upiekłam ciasto z agrestu, które zniknęło w ciągu dwóch godzin. Potem zrobiłam kompot z agrestu, a o Zobacz więcej
. Ciasto zagniatamy, żeby pozbyć się nadmiaru powietrza, dzielimy je na 4 równe części. Każdą rozwałkowujemy na cienki okrągły placek. Na połowę nakładamy 1/4 farszu, brzegi smarujemy wodą i sklejamy Zobacz więcej
Urszula
Urszula Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przy stole w ogrodzie
Jagodzianki

Jagodzianki 150

0
wyrobić. Podzielić na 12 kawałków i za pomocą dłoni uformuj placki i nałóż 1 łyżeczkę jagodowego farszu, sklej jak pierogi, następnie uformuj bułeczki i odstaw do wyrośnięcia na pół godziny. Posmaruj Zobacz więcej
Kasza wytwarzana z gryki, jest chyba najpopularniejszą kaszą w Polsce. I dobrze, bo jest niezwykle zdrowa i można z niej wyczarować pyszne, niebanalne potrawy, jak np. Pierogi z kaszą gryczaną. Zobacz więcej