pierogi pieczone ze szpinakiem

Bullio
Bullio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bullio
Pierogi z pieca ze szpinakiem

Pierogi z pieca ze szpinakiem 567

0
Rumiane, chrupiące pierogi z fetą i szpinakiem. Doskonale komponują się z sosem czosnkowym. Ciasto: 5 dag drożdży szklanka mleka 2 szklanki mąki łyżeczka cukru szczypta soli Farsz: 450 g szpinaku 150 Zobacz więcej
Pieczone pierogi ze szpinakiem Przepis łatwy do wykonania, wystarczy tylko dobrze wyrobić ciasto na plastyczną masę, która łatwo odchodzi od rąk. W tym celu podsypujemy wolne ciasto po troszku mąką, Zobacz więcej
Nadzienie szpinakowe w drożdżowym pierogu okazało się bardzo trafionym pomysłem. Ale chyba nic dziwnego skoro pasuje zarówno do tradycyjnych, gotowanych pierogów jak i naleśników i jeszcze paru innych Zobacz więcej
. Następnie zestawiamy z ognia, dodajemy rozdrobniony ser feta i mieszamy. Doprawiamy pieprzem oraz opcjonalnie solą (ale nie za wiele gdyż ser feta jest słony). Ciasto rozwałkowujemy wykrawamy duże Zobacz więcej
O tym, jak uwielbiam pierogi ze szpinakiem w klasycznym wydaniu już się rozpisywałam. Dziś przyszła pora na wersję mniej klasyczną, ale równie pyszną! Przyznam, że jeszcze kilka miesięcy temu nie Zobacz więcej
Kocham pierogi pod każdą postacią i właściwie z każdym farszem – od klasycznych z kapustą i grzybami, ruskie, na słodko z serem, jagodami czy truskawkami, po rzadziej spotykane ale równie smaczne z Zobacz więcej
W Poznaniu, niedaleko Starego Rynku działa znana w naszym mieście pierogarnia "Chatka Babuni". Warto do niej zajrzeć. Jeśli tylko nie zabraknie Wam cierpliwości dla nieco opieszałej obsługi już po Zobacz więcej
W Poznaniu, niedaleko Starego Rynku działa znana w naszym mieście pierogarnia "Chatka Babuni". Warto do niej zajrzeć. Jeśli tylko nie zabraknie Wam cierpliwości dla nieco opieszałej obsługi już po Zobacz więcej
Pierogi? bułeczki? calzone? sama nie wiem. Wiem za to, że są mięciutkie, z wierzchu lekko chrupiące od ziarenek, a w środku zaskakują szpinakowym wnętrzem! Szpinak dla wielu do tej pory to Zobacz więcej
Poprzednio piekłam pierogi z nadzieniem pieczarkowy i z suszonymi pomidorami. Dziś kolejna odsłona pasztecików krucho-drożdżowych - z wiosennym nadzieniem szpinakowym. Są kruche, pikantne, po prostu Zobacz więcej
I takie właśnie pierogi smakują dobrze na ciepło jak i na zimno, dlatego łatwo było je nam zabrać na wycieczkę rowerową i zjeść podczas 'piknikowej' przerwy na kocyku na łonie natury w wiosenno-letnim Zobacz więcej
Dziś propozycja na pierogi inaczej:) Danie zainspirowane przepisem Małgorzaty Puzio zamieszczonym w książce "Domowy wypiek chleba". Danie poza kształtem i tym że jest nadziane niewiele ma wspólnego Zobacz więcej
Moje pierwsze, samodzielnie wykonane pierogi ! :) Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 30 g drożdży szklanka ciepłego mleka łyżka stołowa cukru 3 jajka 3 łyżki oleju rzepakowego łyżeczka przyprawy typu Zobacz więcej
Inna wersja tego przepisu. Mrożony szpinak jest zdecydowanie bardziej dostępny niż jarmuż. Trzeba jednak pamiętać, żeby dobrze go dobrze odparować (w przeciwnym razie pierogi mogą się rozkleić w Zobacz więcej
Przyszła pora na pieroga..... pieczonego :D Ze szpinakiem i serem feta. Ciasto jest bardzo delikatne. Jeśli nie przepadacie za szpinakiem tak jak moi rodzice proponuję nadzienie z mięsem i Zobacz więcej
. Mąkę przesiewamy, dodajemy masło, jajko, drożdże i sól. Dodajemy stopniowo wodę, tyle żeby wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Cisto rozwałkowujemy i wycinamy koła (u mnie o średnicy 12 cm- wyszło 9 Zobacz więcej
Składniki (około 30 niewielkich pierogów) 400 g mąki200 g masła2 łyżki śmietany1/2 łyżeczki soli1 jajko dodatkowo 1 jako i 2 łyżki śmietany do posmarowania pierogów Farsz 1,5 opakowania Zobacz więcej
bardzo często , nie tylko ze względu na walory smakowe , ale i zdrowotne. Ryba ze szpinakiem … pierogi … jako dodatek do mięs czy sałatek – pomysłów jest mnóstwo i wszystko zależy tylko i wyłącznie Zobacz więcej
Tak szalałam ostatnio z ciastem drożdżowym. Cóż robić jak się je tak uwielbia? Te pierożki powstały na fali genialności farszu do drożdżowych kieszonek, ale zostały podrasowane. Dodałam do nich Zobacz więcej