pierogi przepis okrasy

Carskie pierogi z okrasą Pyszne carskie pierożki , robione na bogato . Z parzonego ciasta z dodatkiem kurkumy , która kiedyś w dawnych czasach mogła gościć tylko na carskim stole , tak cenną przyprawą Zobacz więcej
Dzisiaj słynne na cały świat polskie pierogi. Zrobiłam je z mięsem, bo takie najbardziej lubię. Są pyszne, aromatyczne i w mgnieniu oka znikają. Serdecznie polecam. SKŁADNIKI na ok 40-50 pierogów Zobacz więcej
dolewając wrzątku 1 szklankę lub więcej-zależy od mąki ile wchłonie wody, dolać 2 łyżeczki oleju i wyrabiać ciasto z 5 minut - ciasto jeszcze na stolnicy obsypanej mąką parę razy rękoma wyrobić i Zobacz więcej
Kate's Kitchen
Kate's Kitchen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
In a Green Jar
tłuste Zakopane

tłuste Zakopane 95

0
Wczorajsze muffinki okazały się strzałem w dziesiątkę w powrotnej drodze z Zakopanego. Smakowały wyjątkowo! A ze względu na mróz i śnieg nie mogłam odmówić sobie tłuszczyku ! om nom nom nom! Zobacz więcej
kostkę smalcu i stopić wsypać paprykę, majeranek, zamieszać i przelać smarowidło do naczynia i wystudzone schować do lodówki takie smarowidło raz na jakiś czas lubimy do razowego chleba, można też ze Zobacz więcej
Składniki: ok. 2 szkl. mąki 1 jajko szczypta soli ciepła woda (tyle ile zabierze ciasto) parę kropel oleju ser żółty tarty lub w kawałku kawałek wędzonego boczku Wykonanie: Z podanych składników na Zobacz więcej
Pierogi z młodą kapustą i boczkiem na farsz : pół główki małej młodej kapusty kilka plastrów boczku 1 duża cebula sól, pieprz, majeranek, pietruszka Kapustę kroimy drobno do garnka, musimy sparzyć Zobacz więcej
Nie wiem, jakie Wy macie jakieś pozytywne kulinarne wspomnienia z przedszkola, ale moje krążą zawsze wokół leniwych pierogów z okrasą z masła i bułki tartej, gołąbków z sosem pomidorowym i pasty Zobacz więcej
Smaczny dodatek do pierogów zamiast tłustej okrasy z boczku i cebuli. Smakowało wyśmienicie Składniki pieczarki 30 dkg cebula 1 duża papryka czerwona 1/2 sztuki papryczka chili 1/2 sztuki sól do Zobacz więcej
Nie wiem skąd ja wzięłam pomysł na taka cebulkę, ale bardzo mi smakuje i bardzo często ją robię. Głównie jako okrasa do pierogów, ryb, do śledzi jeśli robię po tzw. kaszubsku, kaszy i co jeszcze mi Zobacz więcej
no i bez słoninki . Smalec można wykorzystać do przygotowania rożnych potraw , zasmażanej kapusty , bigosu , okrasy np do pierogów, kluseczek . Pomysłów w zastosowaniu bardzo dużo. Mamy dwie wersje Zobacz więcej
kiełbasę obrać z flaka, kawałki kiełbasy do robota i posiekać na drobniutko na ciut smalcu podsmażyć cebulkę, dodać masę kiełbasową i podsmażać na rumiano mieszając pod koniec dać resztę smalcu /jak Zobacz więcej
rogatek
rogatek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinaria rogatka
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem 2717

0
Najlepsze pierogi z mięsem robi moja mama. Chociaż moje były na tyle dobre, że mój naczelny tester stwierdził, że mógłby takie jeść codziennie ;) Farsz: 1kg ugotowanej wołowiny z włoszczyzną (po Zobacz więcej
Pierogi z kaszą gryczaną! Danie to jest świetną propozycją dla osób, które bardzo lubią pierogi. Pierogi te należą do tanich obiadów a niezwykle smacznych. Potrzebujemy: na ciasto: 2 szklanki mąki 1 Zobacz więcej
konsystencji plasteliny, podzielić na 2 części, z każdej rozwałkować cienki placek i szklanką wycinać koła, do których nakładać łyżeczką farsz i dokładnie zaklejać. Pierogi gotować w osolonej wodzie, Zobacz więcej
Dzisiaj dzień drugi mojego Pierogowego Festiwalu. Jako, że ciasto robione jest we wszystkich rodzajach moich pierogów tak samo, to nie będę się powtarzać zainteresowanych odsyłam do wcześniejszego Zobacz więcej
Witajcie:) Danie inspirowane szkolną stołówką na której dostawaliśmy ziemniaki z kaszanką i kapustą kiszoną. Dla miłośników pierogów z wszelakimi farszami! Na te najbardziej ulubione -świąteczne z Zobacz więcej
na pierogi. Na każdy kawałek ciasta wyłożyć łyżkę farszu, zlepić jak pierogi. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (ok. 15-20 minut) na złoty Zobacz więcej