pierogi razowe

Podstawowy przepis bez użycia jajka PIEROGI PEŁNOZIARNISTE przepis domowy || dużo pierogów/ w zależności od grubości ciasta/ok. 3 porcje - 200g mąki pszennej razowej/graham + do podsypywania. - 100g Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Pierogi razowe

Pierogi razowe 604

4
Pierogi w ciekawym wydaniu. Ciasto z mąki razowej a w środku farsz z ziemniaków i kaszy gryczanej. Składniki na ciasto: -ok. 2,5 szklanki mąki razowej -ok. szklanka letniej wody -szczypta soli -łyżka Zobacz więcej
szpinak i na końcu ser feta, doprawiamy solą, pieprzem i odstawiamy do ostygnięcia. Faszerujemy pierogi i gotujemy ok. 8-10 min. Polewamy sosem. Smacznego. Wartość energetyczna porcji (ok 4-6 Zobacz więcej
Kolejna wersja razowych pierogów. Niestandardowe i wykwintne. Bardzo polecam wielbicielom sera pleśniowego. Można również zrobić wersję z mozzarellą i suszonymi pomidorami z oliwy. Muszę przyznać że Zobacz więcej
"Dziś przepis na zdrowe i pyszne pierogi z serem :). Wykorzystałam przepis z naszego bloga na pełnoziarniste pierogi. Ciasto i farsz robi się bardzo szybko. Polecam!" Na ciasto (składniki na ok. 20 Zobacz więcej
blue_megi
blue_megi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rogalik
Razowe leniwe pierogi

Razowe leniwe pierogi 194

0
kawałki. To samo robimy z drugą połową ciasta. W dużym garnku gotujemy wodę. Kluski wrzucamy na wrzątek i gotujemy 2 minuty od momentu jak wypłyną na powierzchnię wody. Odcedzamy. Na patelni Zobacz więcej
masło.Wrzucamy szpinak i dusimy żeby się rozmroził. Teraz dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i smażymy. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. Odstawiamy do wystygnięcia. Zobacz więcej
Pyszne razowe, cieniutkie pierogi z sycącym nadzieniem z zielonej soczewicy z dodatkiem sporej ilości rozmarynu i estragonu. Do tego cebulka i masło czosnkowo-pietruszkowe, więcej reklamy chyba nie Zobacz więcej
Bardzo lubię smak ciasta w pierogach razowych i często je robię z różnym nadzieniem - owocami, serem, szpinakiem, czy jak dzisiaj - z mięsem. Podstawą jest ciasto. Wiadomo, że mąka razowa nie jest tak Zobacz więcej
Sezon na węgierki trwa! Polska jest jednym z największych producentów najlepszej jakości śliwek. Znamy knedle, powidła, suszone śliwki i schab ze śliwkami. Czy to nie za mało?! Owoce te są bogatym Zobacz więcej
Przepis jest z zeszłego roku, wisiał bidny zakopany w notatkach na fb, a więc szybko go wrzucam - bo wart jest uwagi:) Sezon na botwinkę w pełni, a pierogi są pycha:) I nie tak trudne jakby się Zobacz więcej
Pierogi razowe ze szpinakiem Już od dawna miałam ochotę na pierogi z mąki razowej i bardzo się cieszę, że się zebrałam żeby je zrobić. Ciasto na pierogi robi się tak samo jak to tradycyjne używając Zobacz więcej
zufik
zufik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zufikowo
Pierogi razowe z soczewicą

Pierogi razowe z soczewicą 356

1
solą i pieprzem. Nastawiamy wodę w garnku na gotowanie, solimy, dajemy odrobinę oleju. Ciasto trzeba podzielić na 2 lub więcej części, rozwałkować kolejno na placki. Małą szklanką lub foremką wycinać Zobacz więcej
Same zdrowe i smaczne składniki, które można uznać za lepsze od tradycyjnych pierogów zamienniki. Składniki na ciasto(12 średnich pierogów): szklanka mąki razowej (mieszana pszenna, żytnia, orkiszowa) Zobacz więcej
jest równie kusząca i smaczna. Z pewnością natomiast zdrowsza. Składniki na razowe leniwe pierogi: 1 kostka twarogu 3 średnie ziemniaki 2 jajka 4 łyżki cukru trzcinowego ok 1/2 szkl mąki pszennej ok Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
RAZOWE PIEROGI Z SOCZEWICĄ

RAZOWE PIEROGI Z SOCZEWICĄ 106

0
Te razowe pierogi z soczewicą i pieczarkami to drugi z soczewicowych przepisów przygotowanych przeze mnie do dziewiątego numeru magazynu KOCIOŁ. Jeśli tak jak my kochacie soczewicę klikajcie i Zobacz więcej
Uwierzycie, że soczewicę pierwszy raz jadłam dopiero na studiach? W moich rodzinnych stronach (Mazowsze) soczewicy się prawie nie jada. W Lublinie nauczyłam się wielu nowych smaków, oprócz soczewicy. Zobacz więcej
jagodzianki bez lukru i pierogi! Bez końca! Bo jagody są zdrowe, smaczne, a dzieci po zjedzeniu takiego pieroga wyglądają przekomicznie ;) Pierogi z poniższego przepisu ulepiłam z dostanych jagód Zobacz więcej
Pomimo, że wigilijną tradycją stało się jedzenie pierogów z kapustą i grzybami, to w moim domu wcinamy zawsze pierogi z soczewicą. I pomimo, że zawsze lepię ich z moją siostrą miliony- wszyscy Zobacz więcej
Razowe pierogi z wątróbką – bardzo smacznym i nietypowym nadzieniem. Nieco korzenna wątróbka łączy się z ziołowym smakiem tymianku i lekko kwaśno-słodkimi jabłkami. Ważny jest właściwydobór jabłek – Zobacz więcej