pierogi razowe z dynią

Dynia rządzi! Jesteśmy dyniocholikami! I nie możemy się od niej uwolnić! Mam jeszcze kilka przepisów w kolejce z tym warzywem więc szybko wrzucam póki jeszcze dynia jest:) Ciasto: - 3 kubki mąki Zobacz więcej
magda heba
magda heba Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dietetyk od kuchni
Pierogi dyniowe

Pierogi dyniowe 22

0
Gdy sporo warzyw i owoców już się kończy... robi się smutno i ponuro... na scenę wkracza ona: pomarańczowa, wesoła, okrągła i zdrowa... jej wysokość DYNIA! Z dyni można zrobić praktycznie wszystko: Zobacz więcej
Jeden z moich smaczniejszych i łatwiejszych w wykonaniu chlebków na zakwasie. Wykorzystuję go do wszelkich kanapek – z konfiturą, twarożkami, szynką, a także do zup kremów. Tym razem zajadałam chlebek Zobacz więcej
: sałatka RAW z buraków czerwonych pierogi z pieca z soczewicą i pieczarkami chleb gryczany ryżowe "masełko" czosnkowe papryka marynowana inaczej pasta grochowo-soczewicowa chleb żytnio-razowy chutney Zobacz więcej
wkrainiesmaku
wkrainiesmaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W Krainie Smaku
Pierogi leniwe

Pierogi leniwe 241

0
Kontynuuję realizowanie maminych receptur, stąd dziś zapraszam na klasyczne pierogi/kluski leniwe. Takie z naszym typowym polskim twarogiem, podsmażaną na maśle bułką tartą i cukrem. Wyszły super! Zobacz więcej
:] Cieszę się jak dziecko, które stoisko z watą cukrową zobaczyło xD Terapia, zakupy i dom. To będzie dobry dzień :D Co to było za śniadanie! Gdyby nie to, że jednak trochę trzeba się przy robieniu Zobacz więcej
zufik
zufik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zufikowo
Pierogi razowe z soczewicą

Pierogi razowe z soczewicą 366

1
solą i pieprzem. Nastawiamy wodę w garnku na gotowanie, solimy, dajemy odrobinę oleju. Ciasto trzeba podzielić na 2 lub więcej części, rozwałkować kolejno na placki. Małą szklanką lub foremką wycinać Zobacz więcej
Pierogi z dynią i serem feta to kolejna propozycja na jesienne szaleństwo z dynią w roli głównej. Farsz jest pikantny i wyrazisty, ciasto natomiast żytnie, czyli całkiem zdrowe :) Co więcej pierożki Zobacz więcej
pełnoziarniste a teraz zapraszam do inspiracji na dania z mąki lub z dodatkiem mąki pełnoziarnistej 1. CIASTECZKA Dietetyczne ciastka pełnoziarniste Pełnoziarniste ciastka z czekoladą Zobacz więcej
to w zasadzie przypomnienie przepisu na gnocchi z dyni z pesto z rucoli , przy którym mój tata zaproponował zamianę zwykłej mąki pszennej na razową. Kluski od razu zyskały na kolorze. Ale żeby było Zobacz więcej
. Poczekać aż ponownie wyrosną. Następnie posmarować jajkiem ubitym z łyżką mleka i posypać ziarnami.Piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C. Autor: Magda Wyślij pocztą e-mailWrzuć na Zobacz więcej
Te pierogi to doskonała alternatywa dla tradycyjnych ruskich. Dodatek dyni i gałki muszkatołowej tworzy jakże odmienne doznania smakowe. Zapiekane w sosie pomidorowym połączonym z mleczkiem kokosowym Zobacz więcej
Pierogi z jagodami w kształcie sakiewek w tym sezonie jagodowym robiłam już dwukrotnie i wciąż mi mało :) Gotowanie i prowadzenie bloga o jedzeniu ma to do siebie, że niesie za sobą mnóstwo Zobacz więcej
AlergikaGotuje - MAG Domowy makaron- Gotuj z cukiereczkiem Domowy makaron z mąki razowej- Kuchnia Kachny Domowy paprykarz- Kulinarne wariacje Domowy wyrób : płatki musli z jabłkami i orzechami- Zobacz więcej
jeśli macie jakieś dyniowe propozycje - zapraszam do komentarzy :) Żytnie, dietetyczne pierożki dyniowe Składniki Ciasto (na ok 40 pierogów): 2 szklanki mąki żytniej razowej (+ na podsypywanie Zobacz więcej
, ja kupuję produkty spożywcze. Pieczone pierogi z dynią i miętą Składniki na ok 20 pierogów Ciasto 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej( typ 650) 2/3 szklanki mąki pszennej razowej 2/3 szklanki letniej Zobacz więcej
Sezon na dynie w pełni, więc przerabiam je na różne sposoby i choć czasami domownicy nieufnie przyglądają się moim eksperymentom, to generalnie dynia jest przepyszna i zdrowa, więc kombinuję i Zobacz więcej
Sezon dyniowy czas zacząć! Jak zwykle, kompozycja powstała z rzeczy zalegających w lodówce - puree dyniowego i chorizo. Robiłam pierogi z ostatnich jagód, których wiele nie było, a że do 30 pierogów Zobacz więcej
Gotowanie pierogów wymaga sporej cierpliwości, zapału oraz kilku par rąk do pracy. Dlatego jeśli nie spełniacie jednego z powyższych warunków najlepiej zrobić znacznie prostsze, chrupiące pierogi Zobacz więcej
Podpłomyk to taki placek pieczony na rozgrzanym kamieniu w krajach arabskich. To rodzaj pieczywa, popijany wodą, lub mlekiem, często jest jedynym daniem w posiłku mieszkańców półwyspu indyjskiego. Zobacz więcej