pierogi razowe z dynią

Dynia rządzi! Jesteśmy dyniocholikami! I nie możemy się od niej uwolnić! Mam jeszcze kilka przepisów w kolejce z tym warzywem więc szybko wrzucam póki jeszcze dynia jest:) Ciasto: - 3 kubki mąki Zobacz więcej
magda heba
magda heba Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dietetyk od kuchni
Pierogi dyniowe

Pierogi dyniowe 18

0
Gdy sporo warzyw i owoców już się kończy... robi się smutno i ponuro... na scenę wkracza ona: pomarańczowa, wesoła, okrągła i zdrowa... jej wysokość DYNIA! Z dyni można zrobić praktycznie wszystko: Zobacz więcej
Jeden z moich smaczniejszych i łatwiejszych w wykonaniu chlebków na zakwasie. Wykorzystuję go do wszelkich kanapek – z konfiturą, twarożkami, szynką, a także do zup kremów. Tym razem zajadałam chlebek Zobacz więcej
: sałatka RAW z buraków czerwonych pierogi z pieca z soczewicą i pieczarkami chleb gryczany ryżowe "masełko" czosnkowe papryka marynowana inaczej pasta grochowo-soczewicowa chleb żytnio-razowy chutney Zobacz więcej
wkrainiesmaku
wkrainiesmaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W Krainie Smaku
Pierogi leniwe

Pierogi leniwe 236

0
Kontynuuję realizowanie maminych receptur, stąd dziś zapraszam na klasyczne pierogi/kluski leniwe. Takie z naszym typowym polskim twarogiem, podsmażaną na maśle bułką tartą i cukrem. Wyszły super! Zobacz więcej
:] Cieszę się jak dziecko, które stoisko z watą cukrową zobaczyło xD Terapia, zakupy i dom. To będzie dobry dzień :D Co to było za śniadanie! Gdyby nie to, że jednak trochę trzeba się przy robieniu Zobacz więcej
zufik
zufik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zufikowo
Pierogi razowe z soczewicą

Pierogi razowe z soczewicą 358

1
solą i pieprzem. Nastawiamy wodę w garnku na gotowanie, solimy, dajemy odrobinę oleju. Ciasto trzeba podzielić na 2 lub więcej części, rozwałkować kolejno na placki. Małą szklanką lub foremką wycinać Zobacz więcej
Pierogi z dynią i serem feta to kolejna propozycja na jesienne szaleństwo z dynią w roli głównej. Farsz jest pikantny i wyrazisty, ciasto natomiast żytnie, czyli całkiem zdrowe :) Co więcej pierożki Zobacz więcej
cytrynowe z jagodami i kaszą jaglaną 4. NALEŚNIKI Pełnoziarniste naleśniki zapiekane z mięsem w pomidorach 5. PIEROGI Pierogi z mięsem 6. KLUSKI Klepak – kluski owsiane z twarogiem, Zobacz więcej
to w zasadzie przypomnienie przepisu na gnocchi z dyni z pesto z rucoli , przy którym mój tata zaproponował zamianę zwykłej mąki pszennej na razową. Kluski od razu zyskały na kolorze. Ale żeby było Zobacz więcej
Chleb pełnoziarnisty kwiecień (2) marzec (6) luty (4) Etykiety azjatycko (8) bakłażan (3) cebula (9) ciecierzyca (2) cukinia (8) desery (10) fasola (2) inne (11) kasza (3) kotlety wegetariańskie Zobacz więcej
Pierogi z jagodami w kształcie sakiewek w tym sezonie jagodowym robiłam już dwukrotnie i wciąż mi mało :) Gotowanie i prowadzenie bloga o jedzeniu ma to do siebie, że niesie za sobą mnóstwo Zobacz więcej
-KuszenieSukkuba, Podniebienne Pieszczoty Pikantna pasta z surowych pomidorów-Elama,Potrawy Półgodzinne Pikantny paprykowy sos do słoika-Oszczędzanie, gotowanie Posypka morelowo - orzechowo - sezamowa Zobacz więcej
jeśli macie jakieś dyniowe propozycje - zapraszam do komentarzy :) Żytnie, dietetyczne pierożki dyniowe Składniki Ciasto (na ok 40 pierogów): 2 szklanki mąki żytniej razowej (+ na podsypywanie Zobacz więcej
, ja kupuję produkty spożywcze. Pieczone pierogi z dynią i miętą Składniki na ok 20 pierogów Ciasto 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej( typ 650) 2/3 szklanki mąki pszennej razowej 2/3 szklanki letniej Zobacz więcej
Sezon na dynie w pełni, więc przerabiam je na różne sposoby i choć czasami domownicy nieufnie przyglądają się moim eksperymentom, to generalnie dynia jest przepyszna i zdrowa, więc kombinuję i Zobacz więcej
Sezon dyniowy czas zacząć! Jak zwykle, kompozycja powstała z rzeczy zalegających w lodówce - puree dyniowego i chorizo. Robiłam pierogi z ostatnich jagód, których wiele nie było, a że do 30 pierogów Zobacz więcej
Gotowanie pierogów wymaga sporej cierpliwości, zapału oraz kilku par rąk do pracy. Dlatego jeśli nie spełniacie jednego z powyższych warunków najlepiej zrobić znacznie prostsze, chrupiące pierogi Zobacz więcej
Podpłomyk to taki placek pieczony na rozgrzanym kamieniu w krajach arabskich. To rodzaj pieczywa, popijany wodą, lub mlekiem, często jest jedynym daniem w posiłku mieszkańców półwyspu indyjskiego. Zobacz więcej