pierogi rybne

Pierogi z ciasta jak na tatarskie kibiny. Uwielbiam to ciasto, jest kruche ale miękkie i wilgotne. Pasuje do różnych farszów, mięsnych, warzywnych, serowych. Na słodko i wytrawnie. Nieskomplikowany Zobacz więcej
rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega-3 i dlatego jest stałym elementem zróżnicowanej i zdrowej diety. Pamiętajmy jednak, aby po usmażeniu pierożków odsączyć je znadmiaru tłuszczuna ręczniku Zobacz więcej
Smażona w panierce. Pieczona w piekarniku. Duszona w sosie. Taką zazwyczaj jadamy, i taka jest pewnie najpopularniejsza w Waszych domach. Dzisiaj propozycja na nieco inne jej podanie. W pierogach. W Zobacz więcej
Krokiety Chłodnik Kotlety rybne Kopytka Ryba po grecku Kluski śląskie Makaron z tuńczykiem Pierogi Placki ziemniaczane Pomidorowa z tortillą Zobacz więcej
Kulebiak, czyli duży pieróg z różnorodnym nadzieniem. Najczęściej mięsnym, ale także i rybnym. Zobacz więcej
Przepisy na Boże Narodzenie, Wigilię. Przepisy na Święta Bożego Narodzenia. Przepisy tradycyjne i nowoczesne. Rodzinne przepisy na dania wigilijne i świąteczne. Barszcz wigilijny z uszkami, pierogi z Zobacz więcej
Ostatnio byłam w tym uroczym miasteczku 3 lata temu. Niewiele się zmieniło. A na pewno nie zmieniło się menu u Bosmana. Nadal podają tam wyborną zupę rybną z maleńkimi kluseczkami, przepyszne pierogi Zobacz więcej
Ryba pogrecku obok pierogów ruskich iplacków powęgiersku tojedna ztradycyjnych, polskich potraw… taki żarcik. Ryba pogrecku zpolską tradycją ma raczej niewiele wspólnego, natomiast według mnie należy Zobacz więcej
9 grudnia 2012 roku miałem możliwość uczestniczenia w warsztatach kulinarnych zorganizowanych w restauracji hotelu City Solei prowadzonych przez szea kuchni Łukasza Grzesika Tematem przewodnim Zobacz więcej
Barszcz czerwony Krokiety z kapustą i grzybami Rolada szpinakowa z łosisiem Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami Wigilijny żur z grzybami Świąteczny piernik przekładany Makowiec Sernik Zobacz więcej
tłuszczu i dodać do masy rybnej. Dodać ugotowaną kaszę gryczaną i całość doprawić do smaku. Ciasto: Do miski wsypać mąkę, sól dodać jajka i olej. Ciasto wyrabiać dodając stopniowo ciepłą wodę. Ciasto Zobacz więcej
tłuszczu i dodać do masy rybnej. Dodać ugotowaną kaszę jaglaną i całość doprawić do smaku. Ciasto: Do miski wsypać mąkę, sól dodać jajka i olej. Ciasto wyrabiać dodając stopniowo ciepłą wodę. Ciasto Zobacz więcej
Makaron ze Szprotkami w Pomidorach Pstrąg z Grilla Łosoś z Grilla Pasta z Makreli Tapenada z Zielonych Oliwek Sałatka z Ryżem, Fasolą i Tuńczykiem Sałatka Śledziowa Hawajska Spaghetti z Tuńczykiem Zobacz więcej
: kawałek jabłecznika Wtorek obiad: krupnik podwieczorek: suszone owoce i deserek ryżowy Środa obiad:kotlet mielony i szapargi podwieczorek: jabłko prażone z cynamonem i batonik amarantusowy Czwartek Zobacz więcej
Stromboli ze szpinakiem, łososiem i mozzarellą Tatar z łososia Paluszki serowe Rosyjskie pieczone pierożki Sałatka z tuńczykiem Terrina z serka wiejskiego Pieczone pierogi z łososiem Nuggetsy z Zobacz więcej
, - faszerowana kaszą gryczaną , - faszerowana mięsem indyka , -gulasz wieprzowy ze szpinakiem , -południowy kurczak na ostro, -dynia z wołowiną , -wieprzowina z dynią , -zapiekanka dyniowo-ryżowa , Zobacz więcej
Postne obiady piątkowe pojawiają się na moim stole nie ze względów religijnych, ale z przyzwyczajenia, które bardzo mocno się utrwaliło. Z przyzwyczajenia tego nie zrezygnowałam, a uznałam je jako Zobacz więcej
wigilijne" :) [Kawałek Śląska z domieszką ziemi kieleckiej iOpolszczyzny] Od lat w moim rodzinnym domu na wigilijnym stole pojawia się zupa rybna z pulpecikami rybnymi (specjalność mojego Taty), karp Zobacz więcej
baaaraneeek
baaaraneeek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ALBA
Kotlety rybne

Kotlety rybne 632

3
« Surówka z czerwonej kapusty Pierogi ze szpinakiem » Kotlety rybne „Są delikatne w smaku i bardzo mięciutkie. Mogą one być doskonałą alternatywą dla klasycznej, smażonej ryby. Kotlety rybne proponuję Zobacz więcej
mąki .Rozwałkować cienko ciasto. Kieliszkiem do jajek na miękko wykrawać kółeczka . Na każdy kawałek ciasta nakładać farsz – zlepiać jak pierogi , a następnie skleić dwa rożki tworząc kształt uszka. Zobacz więcej