pierogi ryżowe

. Przy pomocy łyżki (ja używałam 2 łyżek małej i dużej by pierogi były bardziej kształtne) wrzucaj pierogi na gotującą się wodę. Gdy pierożki wypłyną na powierzchnie gotuj je jeszcze 1 minutę i za Zobacz więcej
Kolejna odsłona pierogów świątecznych! Nie są typowe, jednak na pewno zasmakują wszystkim, którzy lubią różnorodność :) Są bezglutenowe, lekkie, wegańskie- czego chcieć więcej? ;) Składniki: Farsz 3 Zobacz więcej
15 pierogów zrobiłam tak: niecała (jakieś 4/5 czy 5/6) szklanki mąki ryżowej uzupełniłam do pełna skrobią ziemniaczaną. Zalałam 1/3 szklanki wrzątku i nie mieszając poczekałam aż wystygnie. Po tym Zobacz więcej
Grillowane pierogi z mąki ryżowej nadziane kokosowym twarożkiem z pastą waniliową podane z suszonymi wiśniami, bananem i jogurtem kawowo-karobowo-orzechowym Zobacz więcej
Niektóre połączenia wydają się czasami zbyt absurdalne do zastosowania w przeciętnej polskiej kuchni, ale że takowymi konwenansami się nie przejmuję, zrobiłem inspirowaną Azją wersję polskich pierogów Zobacz więcej
Najpierw zrobiłam pierogi bezglutenowe i zachęcona dobrym efektem wzięłam się za kolejne tym razem z razowej mąki orkiszowej. Ciasto jest inne, nie jest tak delikatne jak w standardowych pierogach, Zobacz więcej
Pierogi ruskie były jedną z moich ulubionych potraw z czasów przed przejściem na dietę. Jadaliśmy je wspólnie z Mężem w przeróżnych miejscach naszego kraju. I myślę, że bez wątpienia moglibyśmy Zobacz więcej
To było tak...ser w lodówce, jagody w koszyku, no to trzeba pierogi zrobić... :D uwielbiamy też ryż jaśminowy :D Pierogi w każdej postaci pyszne są, a z owocami...MMM! <3 Drodzy, korzystajmy póki Zobacz więcej
Skadniki: farsz: 1 szklanka komosy ryowej, biaej Kilka suszonych grzybw Bulion warzywny rednia cebula Natka pietruszki Olej Sl, pieprz do smaku sos: kg wieych podgrzybkw Kilka grzybw suszonych rednia Zobacz więcej
Bananowe płatki ryżowe z borówkami i prażonymi płatkami migdałowymi Chyba w tym roku czuje te święta. Przynajmniej bardziej niż przez ostatni lata. ;) A dzisiaj w planach lepienie pierogów z D i Zobacz więcej
julu$
julu$ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sprinkle! sprinkle!
162. się uwziął

162. się uwziął 72

0
napisałam i wiem, jaką mam wiedzę. A zaliczenia nie mam. pierogi z mąki ryżowej nadziane czereśniami podane z sosem truskawkowo-czereśniowym i jogurtem bałkańskim Ciasto z tego przepisu, ale Zobacz więcej
Mamy ochotę na pierogi ruskie – ale z tym jest dużo pracy – więc nam się nie chce – ale pieroga zjeść…. Co zrobić, żeby nie zrobić a zjeść:)? Naleśniki ”ruskie” Składniki: Ciasto: 1 wersja paleo – Zobacz więcej
Sandra
Sandra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poranek na słodko
Pierogi z ricottą.

Pierogi z ricottą. 127

0
Pierogi* z ricottą i białą czekoladą podane z prażoną komosą ryżową (Paul's Quinoa), śliwką i domowym serkiem wiśniowym** z białą porzeczką * ciasto na pierogi przygotowałam z mąki pszennej i jaglanej Zobacz więcej
I jeszcze w ostatniej chwili obiecany przepis na bezglutenowe ciasto na pierogi :) Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej 0,5 szklanki mąki jaglanej ok. 0,5 szklanki gorącej wody 1 żółtko 2 łyżki oleju Zobacz więcej
porcji otrzymujemy około 40 pierogów. Farsz mięsny: 20 dag gotowanego mięsa wołowego zmielonego 0,5 szklanki wrzątku 2,5 łyżki kleiku ryżowego sól,pieprz, natka pietruszki, lubczyk Do wrzątku Zobacz więcej
Pierogi z Kaszanką wg ... » Ryżowa Sałatka z Tuńczykiem Sałatka, którą robię od lat. Jest to bardziej sycąca wersja klasycznej sałatki z ananasem i kukurydzą. Można z powodzeniem podać ją na obiad... Zobacz więcej
quchniawege
quchniawege Obserwuj blogaObserwujesz bloga
quchniawege
Jadłospis 03.12.2014

Jadłospis 03.12.2014 142

0
pierogów ze szpinakiem i twarogiem, 2 wafle ryżowe z serkiem Grani naturalnym i plasterkiem żółtego sera, batonik Monte Snack - mąż kupił, bo były za połowę ceny w naszym wiejskim sklepie, ale szału Zobacz więcej
WOW, ostatnie Grand Prix za nami! Dotarliśmy do końca sezonu. Szybko minęło, prawda? Na szczęście przed nami jeszcze dodatkowy tydzień gotowania, ale o tym więcej jutro na Facebooku :) Tymczasem Zobacz więcej
nakładamy farsz i zlepiamy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni (termoobieg) Blachę wykładamy papierem do pieczenia lub matą silikonową. Pierogi układamy na blasze, (ja posmarowałam je Zobacz więcej