pierogi smażone

Bożena
Bożena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Pierogi smażone

Pierogi smażone 786

1
{{headerMessage}}
Moja młodsza córka lubi pierogi..zwłaszcza z grzybami...no i była okazja do wypróbowania miski Tupperware....ciasta na pierogi są różne..a ja postanowiłam zrobić z ciasta zaparzonego..i taka miska mi Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Pierogi smażone

Pierogi smażone 152

1
{{headerMessage}}
Dawno nie było u mnie pierogów..te co prawda też robiłam jakiś czas temu..tylko przepisu nie wstawiłam..przy okazji tychże pierogów robiłam chruściki z ciasta pierogowego...pyszne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gładkie. Ser rozdrobnić, pomidory i miętę posiekać, doprawić pieprzem i solą. Ciasto cienko wałkować, układać farsz, składać i wycinać pierożki – można wycinać kwadraty, prostokąty, owalne…co nam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon na jagody pomału sie kończy, wpływ na to ma także doskwierająca susza, warto więc przygotować takie pyszne pierogi- smak lata. W sezonie też mrożę duzo jagód, by potem zimą też cieszyć się ich Zobacz więcej
Monika
Monika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
doznania kulinarne
Pierogi z mięsem- smażone

Pierogi z mięsem- smażone 1628

0
{{headerMessage}}
Wspaniałe pierogi. Chrupiące, delikatne i bardzo smaczne. Bałam się, że jeżeli pierogi tylko poddam smażeniu ciasto będzie surowe, ale tak się nie stało. Ciasto smażone w głębokim tłuszczu, na małym Zobacz więcej
Kasiadc
Kasiadc Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Góralskie Jadło
Smażone drożdżowe pierogi

Smażone drożdżowe pierogi 452

1
{{headerMessage}}
Wyśmienite pierogi, które od pewnego czasu często goszczą w moim domu. Smakują świetnie z farszem z grzybów, jak również z farszem z mięsa mielonego, lub kapusty kiszonej. Można je jeść nawet Zobacz więcej
Lidia W
Lidia W Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kucharzenie i pieczenie
Smażone pierogi ruskie

Smażone pierogi ruskie 139

0
{{headerMessage}}
Oj, były pyszne! Pierogi usmażone w głębokim oleju warte są grzeszku, aby choć raz zjeść je w tej wersji. Cóż mam powiedzieć: lepszych nie jadłam! Tak smakowały jak wyglądały :) Polecam! Składniki na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi drożdżowe, smażone na patelni. Ciasto nie wymaga rośnięcia, a przepis jak zwykle z zasobów rodzinnych, sprzed wielu, wielu lat. Nadzienie oczywiście jakie się chce. U mnie na Wigilię Zobacz więcej
Kuchenny Blat
Kuchenny Blat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenny Blat
Smażone pierogi ruskie

Smażone pierogi ruskie 249

0
{{headerMessage}}
Odrobina polskiej klasyki – pierogi ruskie, najpierw gotowane, a następnie podsmażane na maśle z cebulą. Ciasto na pierogi przygotowaliśmy z mąki, wody i soli, bez dodatku jajka. Woda powinna być Zobacz więcej
plaszka
plaszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
płaszkowo
Empanady - smażone pierogi

Empanady - smażone pierogi 424

0
{{headerMessage}}
Empanady czyli smażone duże pierogi. Przepis na ciasto wypatrzyłam w Niezrównanej kuchni azjatyckiej. Chciałam jednak aby miały pikantny, ale niekoniecznie bardzo azjatycki charakter. Farsz jest zatem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niektóre eksperymenty kulinarne są wynikiem zamierzonych działań, inne są czystym przypadkiem. Bez względu na to jakie czynniki wpływają na stworzenie nowego przepis ważny jest efekt końcowy. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smażone pierogi z makiem to tradycyjne wigilijne danie rodem z Wileńszczyzny. U mnie w domu nigdy się takich nie robiło. Jedliśmy makowce i kluski z makiem, ale pierogi na naszym stole pojawiały się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pomysł? No cóż nikt tego nie wie. Mogę tylko się domyślać, że ... Ogórki konserwowe, korniszony Ogórki konserwowe, korniszony W tym roku ogórki w moim ogrodzie nie obrodziły. Mało powiedziane, że nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SMAŻONE PIEROGI ZE ŚLIWKAMI WĘGIERKAMI Składniki na ciasto: 0,5 kg mąki pszennej 0,5 kg ugotowanych ziemniaków 5 g drożdży 1/4 kostki stopionego masła 1 łyżeczka soli 5 łyżek cukru 1 szklanka mleka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chyba za rzadko robię pierogi, a szczególnie pieczone, czy takie smażone... Koniecznie muszę to zmienić! Tym razem postawiłam na proste ciasto drożdżowe i łatwe nadzienie z pasztetu. Całość wyszła Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Troszkę wariacji na temat pierogów nikomu nie zaszkodzi. Wyszły przepyszne <3 Składniki Farsz: 50 g ryżu 200 g łopatki wieprzowej 1 łyżka sosu sojowego trybula sól, pieprz Ciasto: 500 g mąki 250 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ulicę dalej, na ul. Ogrodową. To tam, w małej knajpeczce, właściwie dziurze w drzwiach, kłębiły się kolejki z okolicznych biurowców. Nikogo to nie dziwiło, bo jedzenie podawane w tej knajpeczce było Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To danie na pewno pozostanie ze mną. Pyszne, kruche, chrupiące pierożki z dowolnym nadzieniem. Robiłam je pierwszy raz w życiu i wyszły idealne, bo też przygotowanie ich nie jest skomplikowane. Z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Słowo „pierogi” oznacza potrawę wykonaną z ciasta gotowanego, pieczonego lub smażonego na głębokim tłuszczu, cienko rozwałkowanego i wypełnionego różnorodnymi nadzieniami. Niedawno były pierogi z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po raz pierwszy czebureki jadłam...w swoim domu. Tyle się o nich nasłuchałam, że postanowiłam w końcu sama zrobić. Te smażone pierogi pochodzą z kuchni Tatarów krymskich, ale przez swój niezwykły smak Zobacz więcej