pierogi szpinak gałka

Młody czosnek, dodany do pierogów ze szpinakiem. Jeden ząbek to za mało. Cztery główki to też za mało, nawet z listkami! Szalenie orzeźwiający smak. W połączeniu z ricottą, gałką muszkatołową, solą i Zobacz więcej
Proporcje mięsa i szpinaku według uznania i smaku :) W tym wypadku 1:1..... mniej więcej ;) Ugotowane mięso wołowe z rosołu zmielić w maszynce. Liście mrożonego szpinaku wrzucić do osolonej wrzącej Zobacz więcej
« Pierogi ze Szpinakiem i ... Krokiety ze Szpinakiem i Twarogiem Składniki na farsz: 250g świeżego szpinaku 250g twarogu jajko łyżka masła sól i gałka muszkatałowa bułka tarta i jajko do obtoczenia Zobacz więcej
Składniki: 1opakowanie ciasta francuskiego, 1 mała cebula, 1 opakowanie mrożonego szpinaku, 1 jajko, 2 łyżki ugotowanego ryżu, sól, pieprz, gałka muszkatołowa olej do smażenia Wykonanie: Szpinak Zobacz więcej
Pierogi orkiszowe ze szpinakiem Jest to wspaniała alternatywa dla smakoszy pierogów, proste w wykonaniu, smaczne, a za razem pełnowartościowe danie. Składniki: ( około 25 sztuk) Ciasto: - 2 szklanki Zobacz więcej
Składniki: Farsz: 3 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 200 g sera twarogu pieprz, sól Ciasto: 3 szklanki mąki pół łyżki soli 1 szklanka wrzącej wody 1 łyżka masła Sposób Zobacz więcej
Gotowanie mnie relaksuje. Nigdzie nie odpoczywam tak, jak w kuchni. Tam mogę spokojnie pomyśleć, od razu robię się spokojniejsza i poprawia mi się humor. Te pierogi robiłam wczoraj, po ciężkim dniu w Zobacz więcej
Pierogi robiłam po raz pierwszy. Wyszły wg mnie pyszne. Pełnoziarniste ciasto i dobrze zrobiony szpinak z serem twarogowym, polecam. Pierogi Składniki (13 sztuk): *na ciasto: ok 100g mąki Zobacz więcej
Tysiące pasji i uspokojeń « Paseczki karkówki z cebulką Szybka zupa z tortelloni ze szpinakiem i serem ricotta Błyskawiczna zupa ,idealna dla tych co nie mają za dużo czasu ( jak ja Zobacz więcej
Moje pierwsze pierogi z tym nadzieniem. Pierwszy raz jadłam je w Żaganiu w barze DUET przy ulicy Warszawskiej. Wtedy były chyba też z fetą. U mnie będzie wersja z mrożonego szpinaku oraz twarogu. Zobacz więcej
Równo tydzień temu zamieściłam przepis na pierogi ze szpinakiem i fetą. Zdecydowanie , jednak, częściej robię pierogi ze szpinakiem i twarogiem. Wczoraj właśnie takie gościły na moim stole. Nieco Zobacz więcej
Pyszna, sycąca, wytrawna wersja pierogów. Polecam. Składniki na ciasto: - 3 szklanki mąki, najlepiej typ 500 np. poznańska - 1 jajko - 1 żółtko - niecała szklanka gorącej wody - łyżka masła - szczypta Zobacz więcej
Farsz : 500 gram świeżego szpinaku 300 gram żółtego sera sól ,pieprz,gałka muszkatołowa, masło, 2 ząbki czosnku Ciasto: 2,5 szklanki mąki 1 jajko łyżeczka oleju ciepła woda Sposób wykonania: Ciasto: Zobacz więcej
Szpinak w kuchni ma wiele zastosowań. Możemy go użyć jako dodatku do dań z makaronem. Po podsmażeniu jako farszu do mięs, naleśników, pierogów, pasztecików z ciasta francuskiego czy zapiekanek. Zobacz więcej
którym przepadam.Jest już coraz częściej dostępne w naszych sklepach i daje niezłe pole do popisu. Szpinak w tym daniu doprawiony jest suszonymi pomidorami, sporą dawką czosnku i chili. Obowiązkowo Zobacz więcej
Odkrywam nowe smaki…wyjątkowo przypadają mi do gustu włoskie sery… Składniki na ciasto (ok. 50 pierogów) : 1 łyżki startego parmezanu szczypta gałki muszkatołowej Szpinak umieszczam w garnku, zalewam Zobacz więcej
Śniadanie: II śniadanie: Obiad: Podwieczorek: Serek wiejski, jabłko, 2 kiwi Kolacja: Pierogi żytnie ze szpinakiem Składniki: (ok.12 sztuk) Ciasto: 1 szkl. mąki żytniej razowej 1/2 szkl. mąki pszennej Zobacz więcej
Składniki na ciasto: 200 g maki pszennej razowej 1 jako ok.150 ml ciepłej wody (ale nie gorącej) Z powyższych składników zagniatamy ciasto i odstawiamy żeby odpoczęło. W tym czasie przygotowujemy Zobacz więcej
Jak ktoś uwielbia szpinak to musi spróbować tego połączenia. Jak dla mnie to najsmaczniejsze pierogi jakie jadłam. A dodatkowo polane masełkiem skuszą nie jednego. Nawet sięgnął po nie mój syn, a Zobacz więcej
przedstawiam Wam kolację, którą robiłam dla siebie i mojej Mamy. Ostatnio zakochałyśmy się w szpinaku i pakujemy go w co tylko się da. Były więc pierogi, będą naleśniki, a poniżej wersja superszybka, Zobacz więcej