pierogi szpinak gałka

Młody czosnek, dodany do pierogów ze szpinakiem. Jeden ząbek to za mało. Cztery główki to też za mało, nawet z listkami! Szalenie orzeźwiający smak. W połączeniu z ricottą, gałką muszkatołową, solą i Zobacz więcej
Proporcje mięsa i szpinaku według uznania i smaku :) W tym wypadku 1:1..... mniej więcej ;) Ugotowane mięso wołowe z rosołu zmielić w maszynce. Liście mrożonego szpinaku wrzucić do osolonej wrzącej Zobacz więcej
« Pierogi ze Szpinakiem i ... Krokiety ze Szpinakiem i Twarogiem Składniki na farsz: 250g świeżego szpinaku 250g twarogu jajko łyżka masła sól i gałka muszkatałowa bułka tarta i jajko do obtoczenia Zobacz więcej
. Do szpinaku dodać ugotowany ryż. Doprawić wszystko do smaku, dokładnie wymieszać. Płat ciasta francuskiego pokroić na kwadraty. Na każdym kwadracie ciasta kłaść farsz szpinakowy, Następnie zlepiać Zobacz więcej
Pierogi orkiszowe ze szpinakiem Jest to wspaniała alternatywa dla smakoszy pierogów, proste w wykonaniu, smaczne, a za razem pełnowartościowe danie. Składniki: ( około 25 sztuk) Ciasto: - 2 szklanki Zobacz więcej
Składniki: Farsz: 3 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 200 g sera twarogu pieprz, sól Ciasto: 3 szklanki mąki pół łyżki soli 1 szklanka wrzącej wody 1 łyżka masła Sposób Zobacz więcej
Gotowanie mnie relaksuje. Nigdzie nie odpoczywam tak, jak w kuchni. Tam mogę spokojnie pomyśleć, od razu robię się spokojniejsza i poprawia mi się humor. Te pierogi robiłam wczoraj, po ciężkim dniu w Zobacz więcej
Pierogi robiłam po raz pierwszy. Wyszły wg mnie pyszne. Pełnoziarniste ciasto i dobrze zrobiony szpinak z serem twarogowym, polecam. Pierogi Składniki (13 sztuk): *na ciasto: ok 100g mąki Zobacz więcej
Tysiące pasji i uspokojeń « Paseczki karkówki z cebulką Szybka zupa z tortelloni ze szpinakiem i serem ricotta Błyskawiczna zupa ,idealna dla tych co nie mają za dużo czasu ( jak ja Zobacz więcej
Moje pierwsze pierogi z tym nadzieniem. Pierwszy raz jadłam je w Żaganiu w barze DUET przy ulicy Warszawskiej. Wtedy były chyba też z fetą. U mnie będzie wersja z mrożonego szpinaku oraz twarogu. Zobacz więcej
Równo tydzień temu zamieściłam przepis na pierogi ze szpinakiem i fetą. Zdecydowanie , jednak, częściej robię pierogi ze szpinakiem i twarogiem. Wczoraj właśnie takie gościły na moim stole. Nieco Zobacz więcej
, usmażyć na patelni i drobno pokroić - 250 gram zblanszowanego i drobno pokrojonego szpinaku - 100 gram drobno pokrojonego sera feta - 1 rozdrobniony ząbek czosnku - sól, pieprz, gałka muszkatołowa Zobacz więcej
Farsz : 500 gram świeżego szpinaku 300 gram żółtego sera sól ,pieprz,gałka muszkatołowa, masło, 2 ząbki czosnku Ciasto: 2,5 szklanki mąki 1 jajko łyżeczka oleju ciepła woda Sposób wykonania: Ciasto: Zobacz więcej
Szpinak w kuchni ma wiele zastosowań. Możemy go użyć jako dodatku do dań z makaronem. Po podsmażeniu jako farszu do mięs, naleśników, pierogów, pasztecików z ciasta francuskiego czy zapiekanek. Zobacz więcej
którym przepadam.Jest już coraz częściej dostępne w naszych sklepach i daje niezłe pole do popisu. Szpinak w tym daniu doprawiony jest suszonymi pomidorami, sporą dawką czosnku i chili. Obowiązkowo Zobacz więcej
Odkrywam nowe smaki…wyjątkowo przypadają mi do gustu włoskie sery… Składniki na ciasto (ok. 50 pierogów) : 1 łyżki startego parmezanu szczypta gałki muszkatołowej Szpinak umieszczam w garnku, zalewam Zobacz więcej
Śniadanie: II śniadanie: Obiad: Podwieczorek: Serek wiejski, jabłko, 2 kiwi Kolacja: Pierogi żytnie ze szpinakiem Składniki: (ok.12 sztuk) Ciasto: 1 szkl. mąki żytniej razowej 1/2 szkl. mąki pszennej Zobacz więcej
Składniki na ciasto: 200 g maki pszennej razowej 1 jako ok.150 ml ciepłej wody (ale nie gorącej) Z powyższych składników zagniatamy ciasto i odstawiamy żeby odpoczęło. W tym czasie przygotowujemy Zobacz więcej
Jak ktoś uwielbia szpinak to musi spróbować tego połączenia. Jak dla mnie to najsmaczniejsze pierogi jakie jadłam. A dodatkowo polane masełkiem skuszą nie jednego. Nawet sięgnął po nie mój syn, a Zobacz więcej
przedstawiam Wam kolację, którą robiłam dla siebie i mojej Mamy. Ostatnio zakochałyśmy się w szpinaku i pakujemy go w co tylko się da. Były więc pierogi, będą naleśniki, a poniżej wersja superszybka, Zobacz więcej