pierogi szpinak mrożony

Proporcje mięsa i szpinaku według uznania i smaku :) W tym wypadku 1:1..... mniej więcej ;) Ugotowane mięso wołowe z rosołu zmielić w maszynce. Liście mrożonego szpinaku wrzucić do osolonej wrzącej Zobacz więcej
na ciasto 450 gr mąki 1 łyżka oleju 300 ml wrzątku nadzienie 300 gr sera białego 300 gr szpinaku mrożonego 1/4 cebuli łyżka oleju do smażenia 1 jajko pieprz sól szczypta oregano szczypta bazylii Zobacz więcej
1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 200 gram szpinaku mrożonego (lub świeżego) 200 gram sera białego półtłustego (lub ricotty) 3 łyżki pokrojonych suszonych pomidorów 3 ząbki czosnku sól pieprz Zobacz więcej
rozdrobnionego mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 2 łyżki serka wiejskiego sól, pieprz tzatziki: 180g jogurtu naturalnego ząbek czosnku pół długiego ogórka sól, pieprz Pierogi podaję razem z sosem. Zobacz więcej
pierogi z serem, szpinakiem i mozzarellą Ciasto: • 3 szklanki mąki pszennej • szklanka wrzątku • 3 łyżki oleju • łyżeczka sól Nadzienie: • mrożone liście szpinaku (400 g) • kostka twarogu półtłustego Zobacz więcej
Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki, 2 jajka, 1,5 szklanki ciepłej wody, szczypta soli. Składniki na farsz: 400 g mrożonego szpinaku, 200 g sera feta, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz. Przygotowanie Zobacz więcej
Składniki: 1opakowanie ciasta francuskiego, 1 mała cebula, 1 opakowanie mrożonego szpinaku, 1 jajko, 2 łyżki ugotowanego ryżu, sól, pieprz, gałka muszkatołowa olej do smażenia Wykonanie: Szpinak Zobacz więcej
składniki na farsz: 450 g szpinaku mrożonego 150 g sera feta 3-4 ząbki czosnku 1 cebula sól, pieprz wykonanie: Czosnek przeciśnięty przez praskę i cebulę pokrojona w kostkę wrzucamy na rozgrzaną Zobacz więcej
Do przygotowania makaronu ze szpinakiem wystarczy nam zaledwie 4 składniki i 40 min w kuchni, a efekt - bardzo zdrowy i szybki obiad. I pomyśleć, że jeszcze niedawno nie mogłam patrzeć na szpinak- Zobacz więcej
Pełnoziarniste pierogi ze szpinakiem i fetą by ryceszz Składniki nadzienie : 400g szpinaku mrożonego w liściach, 150g sera feta, sól, pieprz, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka masła. Przygotowanie nadzienia : Zobacz więcej
Pierogi uwielbiam, ze szpinakiem jest trochę gorzej. Ale po kilku przygodach i próbach, wersja z czosnkiem i serem feta jest dla mnie wersją doskonałą. Więc dlaczego nie wykorzystać tego jako farszu Zobacz więcej
Ciasto na pierogi (ilość wedle uznania) mąka woda jajko szczypta soli Farsz: opakowanie mrożonego szpinaku ser feta czosnek łyżka śmietany sos do szpinaku serowo - czosnkowy Przygotowanie: 1) Z Zobacz więcej
Pierogi ze szpinakiem i twarogiem,smaczne, lekkie i bardzo syte Składniki ciasto 3 szklanki mąki+ odrobina do podsypywania szklanka ciepłej wody odrobina soli farsz opakowanie mrożonego szpinaku(45 Zobacz więcej
Czasem mam tak ..., że mam tak zwaną fazę na szpinak :) Wtedy dosłownie mogłabym go jeść łyżkami! No ale zdecydowanie lepiej smakuje w połączeniu z naleśnikami, pierogami lub... makaronem. I właśnie Zobacz więcej
Moi wnuczkowie mówią na puree ziemniaczane masowane ziemniaki ( mashed potato ) . Tak to jest jak maluchy mówią jednocześnie po angielsku i polsku .Bajkę z Papajem lubią - szpinak nie koniecznie . Jak Zobacz więcej
Gotowanie mnie relaksuje. Nigdzie nie odpoczywam tak, jak w kuchni. Tam mogę spokojnie pomyśleć, od razu robię się spokojniejsza i poprawia mi się humor. Te pierogi robiłam wczoraj, po ciężkim dniu w Zobacz więcej
wystarcza szklanka wrzątku, jak trzeba to z wyczuciem dolewać ciasto rozwałkować cienko porcjami na stolnicy podsypanej mąką - wykrawać szklanką placki nakładać pełną łyżeczkę farszu i sklejać Zobacz więcej
do naleśników, pierogów, lazanii i tart. Na pół kilo mrożonego szpinaku 2 łyżki magi Po łyżeczce: czosnku, papryki, majeranku, rozmarynu, imbiru. Pół łyżeczki: soli, pieprzu, wegety. Dodatkowo 1 Zobacz więcej
Podążając śladami naszych babć, dążyłam do ulepienia najlepszego, najbardziej delikatnego ciasta pierogowego. Wyszło genialne, dlatego bez chwili zawahania postanowiłam się tym z Wami podzielić. Zobacz więcej
Zdecydowanie najlepsze pierogi ze szpinakiem jakie jadłam. To przepis mojej siostry. Przyznam szczerze, że pierogi w jej wykonaniu smakują lepiej niż moje. Są pyszne, warzywne, takie jak lubię. Zobacz więcej