pierogi szpinakowe

Wiosenne pierogi z ciastem bazyliowym i nadzieniem szpinakowym. Uwielbiam szpinak wiosenny bo jest najlepszy. Pierożki mocno zielone i bardzo dobre. Pierogi zielono mi :-) Ciasto: 250 g mąki pszennej Zobacz więcej
Pierogi szpinakowe z fetą Szpinak + feta = idealne połączenie, które osobiście uwielbiam. Pierogi są łatwe do zrobienia, chociaż ciasto wymaga pewnej wprawy. Pozycja obowiązkowa dla szpinakożerców. Zobacz więcej
Był wczoraj rosół? Pewnie był! Jeśli zostało Wam mięso z rosołu , to śmiało możecie wykorzystać je do zrobienia tych fantastycznych pierogów. Delikatne szpinakowe ciasto wypełnione po brzegi obłędnym Zobacz więcej
Kolejna propozycja dla wielbicieli wątróbki drobiowej. Pierogi ogólnie są dość czasochłonnym daniem, ale warto się na nie skusić. Można je podać tak jak ja z duszonymi pieczarkami z cebulką lub Zobacz więcej
Pierogi orkiszowe z farszem szpinakowym (145 kcal) Przepis ten jest bardzo łatwy, a największym plusem są moim zdaniem składniki, zawsze możemy je mieć uszykowane "na czarną okazję". Dla osób Zobacz więcej
Pierogi szpinakowe z mięsem z indyka Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym. Bardzo smaczny i sycący obiad. Tym razem mięso ugotowałam ekstra do pierogów, bo Zobacz więcej
Pierogi z farszem bobowo-szpinakowym | przepis na, jak zrobić, jak ugotować Strona główna Anka na jutjubie Obiady Desery Dania mączne Śniadania Zupy Pieczywo Przetwory Przystawki Sałatki Sosy Ciasta Zobacz więcej
Pierogi?! Uwielbiam! W dzieciństwie stanowiły, obok łazanek, jedyną potrawę jaką jadałam podczas Wigilii. Tak, jako dziecko bardzo nie lubiłam ryb a Wigilia była jednym z najgorszych dni w roku, całą Zobacz więcej
Pierogi domowej roboty muszą przynajmniej raz w roku znaleźć się na moim stole. Tradycyjny farsz został wzbogacony o cieciorkę (ciecierzyca, garbanzo, chickpeas). Uprawiana od wieków roślina Zobacz więcej
Pierogi zielono-szpinakowe z suszonymi pomidorami i serem feta. Pierogi to danie, które mogę jeść prawie codziennie. Moje ulubione to ruskie i owocowe, ale szukam wciąż nowych dla mnie odsłon Zobacz więcej
siema, po długim nie wrzucaniu niczego z powodu sesji i lenistwa witam w moje wakacje. No to na dziś przenośne rzeczy do żarcia, dobre na imprezki, pikniki i wszystko inne. Chce się podzielić moja Zobacz więcej
lucynako
lucynako Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czary gary
PIEROGI SZPINAKOWE

PIEROGI SZPINAKOWE 1219

1
Pierogi to ulubione danie wielu z nas. Można je przyrządzić na wiele sposobów. Proponuję nieco inne, oryginalne, bo zielone - ale również smaczne :) ciasto: 40 dkg. mąki 2 jajka, 15 dkg, mrożonego Zobacz więcej
Planeta Smaku
Planeta Smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Planeta Smaku
Pierogi szpinakowe

Pierogi szpinakowe 185

1
Początek marca to czas lekkiego zawieszenia. Jedną nogą tkwimy w zimie, drugą, coraz śmielej, w wiośnie. Nie wiem jak Wy, ale ja z utęsknieniem czekam na promienie słońca powodujące wzrost Zobacz więcej
Dziś obiecany przepis na szpinakowe ciasto pierogowe . Kiedy robiłam takie pierogi po raz pierwszy, Dario podszedł do nowego dania bardzo nieufnie. Nie zachwycił go ani przepiękny kolor ciasta, ani Zobacz więcej
Przepis, który zainspirował mnie do zrobienia pierwszych w życiu pierogów. Znowu znaleziony na Puszce. Ciasto: Szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej Pół szklanki ciepłej wody Zagniatamy ciasto. Zobacz więcej
Zieloniuśkie, bardzo dobre, ruskie pierogi, które w cieście mają dodatek szpinaku. Stąd, rzecz jasna ten soczysty kolor. Niedawno podałam taki przepis na pierogi z jagodami. Fioletowo-zielone Zobacz więcej
Postanowiłem zrobić dziś pierogi, wypróbowałem polecony mi przepis na ciasto i jestem całkiem zadowolony. Polecam. Do ciasta na 10 pierogów potrzebujesz: - 200ml śmietany - mąki pszennej tyle, ile Zobacz więcej
przepis naciastonapierogi.Ciepła woda i mąka to wszystko, czego potrzebujesz. Dla poprawy smaku możesz dodać masła. Jajek nie dodawaj! Przepis na ciasto na pierogi: Składniki: - kg mąki typu 500 - Zobacz więcej
Cześć! Kolejny wpis to aż DWA przepisy na bardzo smaczne nadzienia do pierogów. Ponieważ robię pierogi raz na rok (w Święta) nie zawsze się nimi naciesze, a jak wiadomo kupne to już nie to samo. Zobacz więcej