pierogi tatarskie

{{headerMessage}}
Na moim stole...: Czebureki - smażone pierogi tatarskie Na moim stole... Uwielbiam jeść, gotować, piec, i patrzeć jak wszystko znika z mojego stołu...:) strony Pani Ogrodnik czwartek, 16 lutego 2017 Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Pieróg tatarski z serem

Pieróg tatarski z serem 313

0
{{headerMessage}}
Nie tak dawno na blogu wspominałam i przepisie na pierekaczewnik czyli pieróg tatarski z mięsem. Teraz chcę podam trochę więcej szczegółów zarówno jeśli chodzi o przepis na ciasto jak i farsz. Ogólnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czebureki to tradycyjne danie kuchni tatarskiej, znane również doskonale w kuchni Rosyjskiej i na Ukrainie, gdzie uznawane są za potrawy z rodzimej kuchni. Są to duże pierogi z ciasta podobnego do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli szykujemy listę wigilijnych potraw, to zawsze na niej znajdą się PIEROGI, zazwyczaj gotowane z białej mąki i grzybami. Mają dość dużo kalorii a są mało odżywcze, ale kto powiedział, że nie można Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak zwykle z poślizgiem, jak zwykle za późno, ale...jest. Dziś post o potrawie, która ląduje na tatarskim stole podczas bajramów (czyli podczas świąt). Jest pracochłonna i wymagająca, więc raczej nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Robi się je szybko i mimo tego, że są dość przaśne to efektowne danie, szczególnie jeśli pobawimy się i w ciekawy sposób zawiniemy brzegi pierogów. Przepis pochodzi z "Mamuszki" i podobno jest to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pięknie zapieczony i chrupiący spód. Sam przepis na ciasto nie jest skomplikowany. Robi się je jak ciasto na pierogi czy makaron. Można dodać trochę tłuszczu, mleko zamiast wody. Sekret tkwi w długim Zobacz więcej
AZgotuj
AZgotuj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AZgotuj
Jeczpomaki pierogi z kuchni tatarskiej

Jeczpomaki pierogi z kuchni tatarskiej 205

0
{{headerMessage}}
Jakmożnabyło wyczytać zwcześniejszychmoich wpisów, zafascynowały mnie smakikuchnitatarskiej. Czasami w moimmieścieidę do restauracji i wspominam smaki Podlasia. Dziś chciałabymsiępodzielićtatarskimi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Już za chwilę przepis. Powiem tyle: te pierogi kocha mój mąż. Jest to typowa potrawa ukraińska, choć pochodząca od Tatarów. Tłuste, kaloryczne...no i pyszne:) Składniki: olej do smażenia, Ciasto: mąka Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Pieróg tatarski dzień drugi

Pieróg tatarski dzień drugi 483

0
{{headerMessage}}
Prawa autorskie Uwaga: Wszystkie zdjęcia i teksty na tym blogu są mojego autorstwa. Skopiuj przepisy, jeśli chcesz je wypróbować. Ale nie publikuj ich dalej jako własne! (USTAWA z dnia 4 lutego 1994 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kliknij w obrazek, aby przejść do przepisu Wigilijny barszcz grzybowy Kluski z makiem Roladki śledziowe w śmietanie Sos Tatarski Domowy pasztet Pierogi z kasza gryczaną Pierogi ruskie Pierogi z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeżyny są ostatnio na moim blogu częstym gościem. Oczywiście te mrożone, bo do sezonu na świeże jeszcze długa droga. Wiosną zwykle robię przegląd zamrażalnika i wyjadam wszystkie składniki, które Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jedna z najlepszych potraw, jakie ostatnio udało mi się stworzyć. Przypomina w smaku tatarski pierekaczewnik, choć tamten jest bardziej mięsny. Doskonale smakuje z sosem czosnkowym. VN:F Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj będzie się działo! nie mówię tu o kuchennych działaniach ale o tym, że matka Wiewióra z Małżonem i Córcia idą prawie jak za dawnych czasów na koncert i to nie byle jaki bo punkowy, jak ja Zobacz więcej
gotowanie-smakowanie
gotowanie-smakowanie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gotowanie-smakowanie
Leń :)

Leń :) 89

0
{{headerMessage}}
chyba jako przygrywkę do wyjazdu zrobiłam czebureki (чебуреки), a może cieburieki? Zrobiłam pierogi, które wywodzą się z kuchni tatarskiej, są popularne na Ukrainie i w Rosji, no i są jedną z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
klasycznym gdyż klasyka to mączne placki smażone na głębokim klarowanym maśle. Moja dżajma była smażona na suchej patelni i smarowana masłem, smak ten sam a duuuuużo mniej kalorii. Dżajmę lubimy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Spis potraw na Wigilię i Boże Narodzenie: Mięsa i pasztety : Domowy pasztet pieczony Pasztet z kurczaka Pasztet drobiowy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nigdy nie jadłam lepszego sosu tatarskiego od tego, wg przepisu mojej Mamy i w jej wykonaniu. Niestety nie jest to jedyna potrawa, której nigdy mi już nie poda, ale staram się powrócić kubkami Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Czebureki czy czybureki

Czebureki czy czybureki 666

2
{{headerMessage}}
jak na pierogi. Tak przygotowane ciasto dzielimy na części, z których robimy okrągłe placki o średnicy około 20 cm. Dobrze jest jeśli mamy patelnię o podobnej(ale nieco większej)średnicy, na której Zobacz więcej
{{headerMessage}}
komentarz Nowszy postStarszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Archiwum bloga 2013(9) październik(9) Babka cytrynowa Sos pomidorowy Sos Remoulade Miodzio do picia Ciasto na Zobacz więcej