pierogi tatarskie

Na moim stole...: Czebureki - smażone pierogi tatarskie Na moim stole... Uwielbiam jeść, gotować, piec, i patrzeć jak wszystko znika z mojego stołu...:) strony Pani Ogrodnik czwartek, 16 lutego 2017 Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Pieróg tatarski z serem

Pieróg tatarski z serem 305

0
Nie tak dawno na blogu wspominałam i przepisie na pierekaczewnik czyli pieróg tatarski z mięsem. Teraz chcę podam trochę więcej szczegółów zarówno jeśli chodzi o przepis na ciasto jak i farsz. Ogólnie Zobacz więcej
Czebureki to tradycyjne danie kuchni tatarskiej, znane również doskonale w kuchni Rosyjskiej i na Ukrainie, gdzie uznawane są za potrawy z rodzimej kuchni. Są to duże pierogi z ciasta podobnego do Zobacz więcej
Jeśli szykujemy listę wigilijnych potraw, to zawsze na niej znajdą się PIEROGI, zazwyczaj gotowane z białej mąki i grzybami. Mają dość dużo kalorii a są mało odżywcze, ale kto powiedział, że nie można Zobacz więcej
Jak zwykle z poślizgiem, jak zwykle za późno, ale...jest. Dziś post o potrawie, która ląduje na tatarskim stole podczas bajramów (czyli podczas świąt). Jest pracochłonna i wymagająca, więc raczej nie Zobacz więcej
moim stole na dłużej gdyż są przepyszne szczególnie w buraczanym towarzystwie!!! Tatarskie pierogi z wolowina ciasto: 250 ml zimnej wody 1 roztrzepane jajko po 1/2 łyżki cukru i oleju 1/2 łyżeczki Zobacz więcej
pięknie zapieczony i chrupiący spód. Sam przepis na ciasto nie jest skomplikowany. Robi się je jak ciasto na pierogi czy makaron. Można dodać trochę tłuszczu, mleko zamiast wody. Sekret tkwi w długim Zobacz więcej
Jakmożnabyło wyczytać zwcześniejszychmoich wpisów, zafascynowały mnie smakikuchnitatarskiej. Czasami w moimmieścieidę do restauracji i wspominam smaki Podlasia. Dziś chciałabymsiępodzielićtatarskimi Zobacz więcej
Już za chwilę przepis. Powiem tyle: te pierogi kocha mój mąż. Jest to typowa potrawa ukraińska, choć pochodząca od Tatarów. Tłuste, kaloryczne...no i pyszne:) Składniki: olej do smażenia, Ciasto: mąka Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Pieróg tatarski dzień drugi

Pieróg tatarski dzień drugi 477

0
Prawa autorskie Uwaga: Wszystkie zdjęcia i teksty na tym blogu są mojego autorstwa. Skopiuj przepisy, jeśli chcesz je wypróbować. Ale nie publikuj ich dalej jako własne! (USTAWA z dnia 4 lutego 1994 Zobacz więcej
Kliknij w obrazek, aby przejść do przepisu Wigilijny barszcz grzybowy Kluski z makiem Roladki śledziowe w śmietanie Sos Tatarski Domowy pasztet Pierogi z kasza gryczaną Pierogi ruskie Pierogi z Zobacz więcej
Jeżyny są ostatnio na moim blogu częstym gościem. Oczywiście te mrożone, bo do sezonu na świeże jeszcze długa droga. Wiosną zwykle robię przegląd zamrażalnika i wyjadam wszystkie składniki, które Zobacz więcej
Jedna z najlepszych potraw, jakie ostatnio udało mi się stworzyć. Przypomina w smaku tatarski pierekaczewnik, choć tamten jest bardziej mięsny. Doskonale smakuje z sosem czosnkowym. VN:F Zobacz więcej
Dzisiaj będzie się działo! nie mówię tu o kuchennych działaniach ale o tym, że matka Wiewióra z Małżonem i Córcia idą prawie jak za dawnych czasów na koncert i to nie byle jaki bo punkowy, jak ja Zobacz więcej
chyba jako przygrywkę do wyjazdu zrobiłam czebureki (чебуреки), a może cieburieki? Zrobiłam pierogi, które wywodzą się z kuchni tatarskiej, są popularne na Ukrainie i w Rosji, no i są jedną z Zobacz więcej
klasycznym gdyż klasyka to mączne placki smażone na głębokim klarowanym maśle. Moja dżajma była smażona na suchej patelni i smarowana masłem, smak ten sam a duuuuużo mniej kalorii. Dżajmę lubimy Zobacz więcej
z makiem Babka makowo-kokosowa Ciasto ucierane z makiem Biszkopt miodowy z masą grysikową Miodownik Ciasto marchewkowe z bakaliami Sałatki Zobacz więcej
Nigdy nie jadłam lepszego sosu tatarskiego od tego, wg przepisu mojej Mamy i w jej wykonaniu. Niestety nie jest to jedyna potrawa, której nigdy mi już nie poda, ale staram się powrócić kubkami Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Czebureki czy czybureki

Czebureki czy czybureki 657

2
Sama już nie wiem jaka jest nazwa. Danie to jadałam już w dzieciństwie na Litwie i Białorusi. Znam je od wielu wielu lat i zawsze wydawało mi się, że są to czybureki. Jednak w internecie znalazłam Zobacz więcej
komentarz Nowszy postStarszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Archiwum bloga 2013(9) październik(9) Babka cytrynowa Sos pomidorowy Sos Remoulade Miodzio do picia Ciasto na Zobacz więcej