pierogi trzy rodzaje sera

Poleca: Ania Od tygodnia planowałam pierogi ruskie na obiad, ale dzisiaj pogoda taaaka piękna, że stać przy blacie i kleić się nie chce. Tak więc musiałam na szybko znaleźć inny sposób wykorzystania Zobacz więcej
I znowu dopadła mnie chęć na pierogi. Tym razem farsz w trzech smakach w dwóch rodzajach ciasta. by Alex O mamo jaka uczta była. Było smacznie, zdrowi i niestandardowo. CIASTO NA PIEROGI I Zobacz więcej
przepisów. Podzielona jest na trzy główne części: Przepisy, Przyjęcia i Porady. Pierwsza część to zebrane przepisy kuchni afrykańskiej tradycyjnej i nowoczesnej. Rozdział został podzielony na Zobacz więcej
Tak jak pisałem w poprzednim poście dzisiaj pora na calzone. Bo przypomnę: nawiedziła nas Malwina i zrobiliśmy sobie wyżerkę. Oprócz chleba z ogórkiem kiszonym zrobiliśmy dwa rodzaje calzone. Zatem Zobacz więcej
nauczona na warsztatach kulinarnych) no i odpowiednie proporcje. Farsz natomiast można zrobić, jaki kto lubi. My robiłyśmy trzy rodzaje farszu: 1. szpinak + ser feta 2. całe kawałki kiwi 3. ser z Zobacz więcej
być to, obiad lub kolacja smaczna…i nie na słodko…lecz nie mniej elegancko… …przygotowanie tego przysmaku może pójść w dwóch kierunkach, bywa , że przygotowuję go jako tzw. zapiekanki z farszem na Zobacz więcej
Ravioli, typowe danie kuchni włoskiej, to nic innego jak po prostu małe pierożki. Ravioli podobnie jak nasze polskie pierogi można nadziewać na mnóstwo sposobów: mięsem, warzywami, serami. Ja Zobacz więcej
zrobić to w domu. Oczywiście nie z meksykańskiego sera, ale wystarczy łatwo topiący się żółty ser np. podlaski, gouda czy mozzarella. Nie będzie ortodoksyjnie, ale szybko i smacznie. Kupmy ser i Zobacz więcej
Ciąg dalszy przepisów kuchni gruzińskiej - Chaczapuri - danie mnie nieodparcie przywodzące na myśl nasze pierogi, tyle że przyrządzona z innego, bardziej puszystego ciasta i pieczone w piekarniku. Zobacz więcej
Zawijańce to nazwa wymyślona przez mnie. Po angielsku 'turnovers', a w oryginale Fataa'ir. To bardzo popularna w Libii mezze, rodzaj pieczonych pierogów z ciasta, które może być bardzo różne, z Zobacz więcej
Pierwszy raz zetknęłam się z nimi podczas wakacji nad morzem w zeszłym roku. Panie z Ukrainy w budce tuż nad naszym, pięknym, polskim morzem sprzedawały ukraińskie pierogi. Skusiliśmy się z mężem na Zobacz więcej
! To na pierwszy ogień pójdą potrawy, których jeszcze nie ma na blogu, a kojarzą mi się z dzieciństwie i do dziś mam do nich słabość. To pierogi z ziemniakami i cebulą oraz kluski z pokrywki zwane Zobacz więcej
Po pierwsze miła niespodzianka – pierogi można mieszać, nie trzeba kupować całego zestawu z jednym rodzajem pierogów. To zmiana, która mnie osobiście cieszy, ponieważ nigdy nie mogę się zdecydować, Zobacz więcej
trentino doc z wędzoną piersią z kaczki, risotto z kozim serem, fondue z polenty i borowików, pierogi z kapustą, ser Moena, królik w chrupiącym cieście francuskim z grzybami, golonka z duszoną Zobacz więcej
warzywna z pęczakiem Pierogi z kaszą gryczaną i serem Śniadanie mistrzów #3 - Kasza gryczana! Gołąbki z kaszą gryczaną i warzywami Sałatowy misz-masz Kotleciki jaglane z mięsem podawane z fasolowym Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Kluski na maślance

Kluski na maślance 103

7
łyżką – powinno być zwarte i gęste choć dość mocno lepiące. W dużym garnku zagotowujemy wodę, solimy. Łyżkę moczymy w wrzątku, nabieramy małą porcję ciasta i wrzucamy na wrzącą wodę. Kluski gotujemy Zobacz więcej
Martyna_
Martyna_ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedz Rośliny
nowości od Polsoi!

nowości od Polsoi! 41

0
weganin może sobie zażyczyć! Tofu w wielu rodzajach, wędliny sojowe, sery, parówki, kiełbaski, pasty kanapkowe (czekamy na jogurty! )...a teraz do tej szerokiej oferty doszły jeszcze trzy nowe Zobacz więcej
W książce znajdziemy przepisy tradycyjne, ale zaproponowane w nieco „podkręconej” wersji, jak np. bigos z duszonymi żeberkami i pomidorami czy kopytka z rukolą na maśle. Podoba mi się to, że nie ma Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Kluski z dyni

Kluski z dyni 138

5
na wrzątek. Gotujemy 3-4 minuty od momentu wypłynięcia. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy okraszone skwarkami, masłem lub polane jogurtem czy śmietanką. Jak upiec dynię 100 pomysłów na Zobacz więcej
Anika1
Anika1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowa kuchnia Aniki
Pierogi ruskie

Pierogi ruskie 125

0
Pierogi ruskie Pierogi ruskie to tradycja. Zawsze smakowały i będą smakować. Tak więc wczoraj padł wybór na pierogi ruskie. Tajemnica dobrych pierogów ruskich kryje się w odpowiedniej proporcji sera i Zobacz więcej