pierogi ustrzyckie

do naleśników, pierogów, lazanii i tart. Na pół kilo mrożonego szpinaku 2 łyżki magi Po łyżeczce: czosnku, papryki, majeranku, rozmarynu, imbiru. Pół łyżeczki: soli, pieprzu, wegety. Dodatkowo 1 Zobacz więcej
kocila
kocila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gruba Jadzia
Piecuchy z oscypkiem

Piecuchy z oscypkiem 376

0
Pieczone pierogi z nadzieniem z oscypków pierwszy raz "podjadłam" od koleżanki w restauracji (tak, nawet ich ich nie kupiłam, skapnął mi się jeden). Połączenie ostrego, wędzonego sera z żurawiną Zobacz więcej
Któż z nas nie lubi pierogów. Moje ulubione to oczywiście ruskie oraz z kiszoną kapustą. A dzisiaj na blogu pierogi jaglane z twarogiem i dodatkiem oscypka. Smacznego! Ciasto: 3 szklanki mąki, Zobacz więcej
To moja pierwsza propozycja na IV edycję akcji "Gotujemy po polsku!", którą co roku ogłaszają na swojej stronieIrena i Andrzej. Patronem akcji jest serwisZ Pierwszego Tłoczenia.pl. Za udział w Zobacz więcej
Polska noc! Zorganizowana w sobotę impreza, była kolejnym krokiem do przybliżenia gościom naszego kraju i pokazaniem go od strony kulinarnej. Sobota była bardzo pracowita! Zapomniałam już, że robienie Zobacz więcej
i smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni. Składniki na farsz: kilka plastrów chudej szynki np. polędwicy sopockiej 3 spore pieczarki 1/2 średniej cebuli czerwonej rolada ustrzycka mozzarella (nie z Zobacz więcej
wypróbować przepis na tortę w nieco odmienionej wersji, żytniej i z innym farszem. Proste, ale jakże smaczne danie z możliwością modyfikacji farszu w zależności od zachcianki Składniki na farsz: 400 Zobacz więcej