pierogi ustrzyckie

do naleśników, pierogów, lazanii i tart. Na pół kilo mrożonego szpinaku 2 łyżki magi Po łyżeczce: czosnku, papryki, majeranku, rozmarynu, imbiru. Pół łyżeczki: soli, pieprzu, wegety. Dodatkowo 1 Zobacz więcej
kocila
kocila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gruba Jadzia
Piecuchy z oscypkiem

Piecuchy z oscypkiem 372

0
Pieczone pierogi z nadzieniem z oscypków pierwszy raz "podjadłam" od koleżanki w restauracji (tak, nawet ich ich nie kupiłam, skapnął mi się jeden). Połączenie ostrego, wędzonego sera z żurawiną Zobacz więcej
Któż z nas nie lubi pierogów. Moje ulubione to oczywiście ruskie oraz z kiszoną kapustą. A dzisiaj na blogu pierogi jaglane z twarogiem i dodatkiem oscypka. Smacznego! Ciasto: 3 szklanki mąki, Zobacz więcej
za udział w akcji jest szybkowar. A że marzę o szybkowarze od dawna, zabrałam się do dzieła bardzo ochoczo :) Przepis jest trochę przewrotny, bo choć korzystałam ze składników charakterystycznych dla Zobacz więcej
Polska noc! Zorganizowana w sobotę impreza, była kolejnym krokiem do przybliżenia gościom naszego kraju i pokazaniem go od strony kulinarnej. Sobota była bardzo pracowita! Zapomniałam już, że robienie Zobacz więcej
i smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni. Składniki na farsz: kilka plastrów chudej szynki np. polędwicy sopockiej 3 spore pieczarki 1/2 średniej cebuli czerwonej rolada ustrzycka mozzarella (nie z Zobacz więcej
Plate Kuchnia Agaty Kwestia smaku Kategorie Babeczki Bez kategorii Ciasta i ciasteczka Desery Drinki Fit & Health Kanapki Kolacja Makarony Naleśniki i placuszki Napoje gorące Obiad Pieczywo Zobacz więcej