pierogi w cieście francuskim

Pierogi z ciasta francuskiego są idealne na obiad czy spotkanie z przyjaciółmi, oprócz tego bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Wewnątrz mają dużo warzyw, a przyprawa maggi (w której zamarynowane Zobacz więcej
Pierogi, przy których nie napracujecie się prawie wcale. Przy założeniu, ze używamy gotowego ciasta franuskiego, pozostaje przyrządzenie farszu, a i on nie jest za bardzo skomplikowany. W efekcie Zobacz więcej
Czasami nie chce nam się przygotowywać ciasta na pierogi dlatego proponuje szybkie pierogi z gotowego ciasta francuskiego. Farsz też jest szybki do zrobienia o ile mamy w domu ugotowaną wcześniej Zobacz więcej
"Natura nie łamie swych praw." Leonardo da Vinci składniki: opakowanie ciasta francuskiego garść czarnych oliwek ziemniaki biały ser sól pieprz cebula przygotowanie: ziemniaki gotujemy, ugniatamy i Zobacz więcej
Świetna przekąska dla niespodziewanych gości. Farsz można właściwie przygotować z każdych warzyw, jakie mamy w lodówce, jednak ja przedstawiam dziś pierogi w kolorowej wersji warzywnej. Oto przepis. Zobacz więcej
Dobrze mieć zawsze pod ręką rolkę czy dwie gotowego ciasta francuskiego. To tak plastyczne i dające tyle możliwości ciasto może nas uratować w wielu sytuacjach. Tym razem mnie uratowało:) Miały być Zobacz więcej
Zdecydowanie nie jestem fanką kupowania gotowych wyrobów jedzeniowych typu pierogi, naleśniki, lasagne etc. Zawsze unikam takich produktów, bo tak naprawdę nie wiadomo co się w nich znajduje i jak Zobacz więcej
Nie chcę zapeszać, ale mamy 21:44 a tu końca świata ani widu, ani słychu. Wygląda na to, że w tym roku święta jednak się odbędą. Kto nie zrobił zakupów ten trąba :) Chyba, że macie w lodówce ciasto Zobacz więcej
Powiedzmy, ze to pierog... Nadziewany placek? Koperta? Pieroga tez mozna uformowac. Mnie wyszlo cos takiego: Niewazny ksztalt, wazne, ze smakowalo ;) Dla 4 osob: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 Zobacz więcej
Pieróg z kaszanki to pyszna alternatywa do zwykłych małych pasztecików. Robi się bardzo szybko a jest aromatyczny i smakowity, do barszczyku czerwonego znakomity, sam oczywiście też smakuje obłędnie. Zobacz więcej
Kolejny przepis z wykorzystaniem plastycznego ciasta francuskiego, z którego w zależności od dodatków można z łatwością wyczarować fantastyczne kulinarne cudeńka. Tym razem są to pierogi z wytrawnym Zobacz więcej
Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 40 dag sera białego 56 - 60 dag ziemniaków domowa przyprawa do sera białego - według własnego smaku Przygotowanie: Ziemniaki - ziemniaki obrać, opłukać Zobacz więcej
W końcu! Udało mi się znaleźć ciasto francuskie light! Uwielbiam je, ale kaloryczność tradycyjnego skutecznie mnie odstrasza. Aż tu ostatnio spacerując po realu dostrzegłam opakowanie z ciastem Zobacz więcej
PIERÓG Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z TUŃCZYKIEM Przepis na to danie znalazłam kiedyś o w pół do drugiej w nocy, kiedy zorientowałam się, że jutro jest piątek, a Mąż będzie głodny chodził cały dzień... . Zobacz więcej
BiteDelite jest to miejsce dla wszystkich, którzy lubią gotować i smakować, dla tych którzy chcą się zainspirować ciekawymi przepisami, jak również dla tych, którzy chcą tylko popatrzeć na kulinarne Zobacz więcej
kiniaa.zak
kiniaa.zak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mniami-mniam
(bez tytułu)

(bez tytułu) 170

0
i Szynką Pierś z Kurczaka w Cieście Francuskim Mięso Mielone: Obiadowe Ciasto Francuskie Ziemniaki Zobacz więcej
Prawie calzone tylko w cieście francuskim zamiast drożdżowym. Listkujące się ciasto francuskie nadaje lekkości temu pierogowi, a cytrynowy łosoś idealnie współgra z ciągnącą się mozzarellą. Bez Zobacz więcej
panimagoga
panimagoga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki ogrodu
PRZEPISY Z JAGODAMI

PRZEPISY Z JAGODAMI 244

0
Ciasto jagodowe noce Bezowiec z jagodą kamczacką Proste ciasto cytrynowe z jagodami Sernik jagodowy na zimno Sernik jagodowy Kruche ciasto z gruszkami i jagodami Torcik z owocami lata w galaretce Zobacz więcej
2 puszki tuńczyka w sosie własnym 200 gram sera ricotta 2 ząbki czosnku 1 opakowanie ciasta francuskiego sól pieprz Tuńczyka odciskamy i podsmażamy na patelni razem z przeciśniętym przez praskę Zobacz więcej