pierogi w słoiku

{{headerMessage}}
Wiśnie w cukrze możemy użyć, po odsączeniu, do pierogów lub ciasta, albo, po rozcieńczeniu z wodą - jako kompot. SKŁADNIKI: 1 kg wydrylowanych wiśni 1/2 kg cukru Wydrylowane owoce układać w słoikach Zobacz więcej
agga
agga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na talerzu
Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami 1418

0
{{headerMessage}}
jagody, zlepić pierogi. Gotowe pierogi wrzucić do gotującej się wody z dodatkiem soli i oleju (kluski się nie zlepią). Gotować do momentu gdy ciasto na złączeniu stanie się miękkie. Podawać polane Zobacz więcej
quchniawege
quchniawege Obserwuj blogaObserwujesz bloga
quchniawege
Jadłospis 30.12.2014

Jadłospis 30.12.2014 146

0
{{headerMessage}}
Śniadanie - ciabatta zapiekana z hummusem i żółtym serem, obłożona awokado, 4 łyżki wczorajszej kaszy jaglanej z burakiem i selerem, duszonej na maśle z glonem kombu Przekąska - 2 kostki czekolady, 2 Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Pierożki z jagodami

Pierożki z jagodami 97

0
{{headerMessage}}
Przypominam że do godziny 23:59 dzisiaj czekam na chętnych w konkursie w którym do wygrania podwójne zaproszenia do teatru [ klik ] Teraz natomiast zapraszam na iście letni obiad czyli pierogi z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 2 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego 1 szklanka soli morskiej 1 łyżka białego pieprzu w ziarnach Przygotowanie: Do malaksera wsypujemy czosnek niedźwiedzi, sól oraz pieprz. Rozdrabniamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1/2 kg mąki gorąca woda jajko szczypta soli łyżka oleju duży słoik borówek cukier Zrobić standardowe ciasto na pierogi. Z mąki usypać górkę z dołeczkiem i w to wgłębienie wbić jajko. Dodać sól i olej. Zobacz więcej
Anika1
Anika1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowa kuchnia Aniki
(bez tytułu)

(bez tytułu) 84

0
{{headerMessage}}
Śliwki na zimę na placek lub pierogi Bardzo lubię knedle i pierogi ze śliwkami, więc postanowiłam zamknąć śliwki w słoikach, aby poczuć ich słodki smak także zimową i wiosenną porą, jeśli oczywiście Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To jest łyżka, której bezskutecznie szukam od kilkunastu lat... ;) Niestety w Polsce o takich nikt nie słyszał, a w Wilnie już też nie da rady spotkać... zostaje chyba Białorus albo Ukraina :( Mama ma Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) Wodę zagotowujemy z cukrem ( na litr wody - 1 łyżka soli i trochę cukru). Zalewamy pieczarki , zakręcamy słoik i pasteryzujemy ok.10min. Słoik odwracamy do góry dnem i czekamy aż ostygnie, wtedy Zobacz więcej
jarma
jarma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gotujemy rodzinnie
Wiśnie w sosie własnym

Wiśnie w sosie własnym 191

1
{{headerMessage}}
Kolejna propozycja na uchwycenie odrobiny lata. Zimą można tak przygotowane wiśnie wykorzystać do przekładania tortów, do polewania deserów czy do faszerowania pierogów. Jest to również sposób na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i gotujemy do miękkości.Ciepłe izmielić w maszynce.Dodać mąki,jajka i sól,masło.Wyrobić na gładkie ciasto.Zostawić na 30 minut.Ciasto przy wyrabianiu może się kleić ,ale to nic ,tak ma być.Wałkujemy Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obżarciuch
Jagody w syropie

Jagody w syropie 752

0
{{headerMessage}}
Pyszny dodatek do ciast, deserów, pierogów oraz bułeczek drożdżowych, a także żródło witamin i smaczne lekarstwo, wspomagające leczenie wielu chorób np. trawiennych Ilośc słoików: 4 słoiczki 300 ml Zobacz więcej
kuchennybalagan
kuchennybalagan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchenny bałagan
Cukier cynamonowy

Cukier cynamonowy 64

0
{{headerMessage}}
Cukier cynamonowy w mojej kuchni gości od bardzo dawna. Uwielbiam jego aromat i często posypuję nim słodkie wypieki, jabłka, pierogi z owocami czy dodaję go do kawy. Jego zrobienie zajmuje dosłownie Zobacz więcej
iwonaqchenne
iwonaqchenne Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity blog kulinarny
Puree z dyni

Puree z dyni 130

0
{{headerMessage}}
Przygotowanie puree z dyni jest banalnie proste, a można je wykorzystać jako bazę do przygotowania zupy, placków, farszu do pierogów, hummusu i wielu innych potraw. Wystarczy upiec, a następnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zestawienie numer 13. Szparagi wywołały u współbiesiadników efekt pięciozłotowych oczu. Dziwne... Tymczasem na stronie z przedszkolnym menu pojawiły się informacje dotyczące alergenów! W każdym Zobacz więcej
Bogusia82
Bogusia82 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajeczna Kuchnia
Młoda kapusta kiszona

Młoda kapusta kiszona 284

1
{{headerMessage}}
Bardzo lubię młodą kapustę kiszoną z marchewką i koprem, zupełnie inaczej smakuje niż kapusta kiszona jesienną porą. Uwielbiam z niej robić surówki i farsze do naleśników lub pierogów. Składniki: 3 Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Jagody na zimę

Jagody na zimę 203

2
{{headerMessage}}
W tym roku jest wyjątkowy urodzaj na jagody, warto to wykorzystać i zamknąć jagody w słoiczku. Bez dodatku cukru. Same jagody. Zimą można je wykorzystać do przygotowania pierogów, jagodzianek, czy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ale ta sałatka o dziwo "schodzi". Ma niewiele składników, jest łatwa do przygotowania i co najważniejsze bardzo smaczna. Sałatka z cukinii i ogórków 2 kg cukinii (u mnie żółta i zielona) 2 kg Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon jagodowy w pełni. Uwielbiamy jagodzianki, pierogi z jagodami i inne jagodowe wariacje. Trochę jagód zamroziłam już na zimę, a część postanowiłam zamknąć w słoikach. Będę kombinować z różnymi Zobacz więcej