pierogi z białym serem

Pierogi na słodko :) z białym serem, polane śmietanką, posypane cukrem i cynamonem. Mmmm... Zdecydowanie moje ulubione. Składniki: 1 kg mąki 1 jajko 1 szklanka gorącej wody 1/2 szklanki oleju+ 1/2 Zobacz więcej
Pierogi z białym serem Pierogi z białym serem składniki: ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 3/4 szklanki ciepłej wody szczypta soli 1 łyżka oleju nadzienie: 150 gram białego sera 1 szklanka Zobacz więcej
Olla
Olla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
RAROSSA
PIEROGI Z BIAŁYM SEREM

PIEROGI Z BIAŁYM SEREM 269

0
Pierogi z białym serem są moim ulubionymi, przy okazji lepienia pierogów z innym farszem, zawsze zrobię małą porcje z białym serem na słodko. Najlepiej smakują prosto z wody polanę śmietaną i posypane Zobacz więcej
nie mogę, bo w niedziele czeka mnie praca, ale zawsze chwila rozmów z miłymi ludźmi (a ludzie którzy lubią jedzenie musza być mili!) naładuje mi akumulatory na dalsze przygody :) Co dziś Zobacz więcej
SKŁADNIKI NA CIASTO - 200g mąki pszennej, - 150ml gorącej wody (nie wrzącej), - 1 łyżka oleju/oliwy z oliwek/oleju z oliwą, - 1/3 łyżeczki soli morskiej. SKŁADNIKI NA FARSZ - 500g trzykrotnie Zobacz więcej
Ciasto na pierogi: około 1,5 szkl. mąki 1/3 szklanki ciepłej wody 1 jajko 1,5 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli Z podanych składników zagnieść sprężyste ciasto. Jeśli jest za suche - dodać wody, Zobacz więcej
Dla wielbicieli pierogów mam dziś przepis na wspaniałe ciasto oraz farsz. Delikatne i rozpływające się w ustach ciasto, wypełnione po brzegi pysznym słodkim białym serem. Cud, miód, malina! Uwierzcie Zobacz więcej
Cieniutkie ciasto wypełnione dużą ilością farszu, najlepsze, domowe pierogi. Mimo, że trzeba poświęcić im trochę czasu, odpłacają się cudownym smakiem kojarzonym przez wielu z dzieciństwem. Bo komu Zobacz więcej
Jedne z moich ulubionych pierogów. Pierogi z botwinką i białym serem SKŁADNIKI: 2 pęczki botwinki pół pęczka koperku 2 ząbki czosnku 400g białego sera 1 jajko sól, pieprz boczek szczypiorek Dokładnie Zobacz więcej
Razowe pierogi z białym serem i szpinakiem Dodatek mąki razowej daje nam ciekawy smak. Składniki: Ciasto: 1 czubata szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki razowej 1 szklanka gorącej wody 1 łyżka oleju Zobacz więcej
Nadzienie: kawałek dyni Hokkaido (ok. 10 dag) 10 dag białego chudego sera 2 łyżki miodu 1 łyżka masła cukier 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu masło do polania pierogów 2 łyżki orzeszków pistacjowych Zobacz więcej
Mam nadzieję, że nigdy nie jedliście podobnych pierogów, bo pomysł dawno temu zrodził się w mojej głowie i jeśli wykorzystał go ktoś inny, to znaczy po prostu, że szperał mi w myślach :) Ale mam Zobacz więcej
Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem... Nad tym daniem nie trzeba się rozpisywać. Powiem tylko, że obecnie, obok ruskich, są to moje ulubione pierogi... Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem... Zobacz więcej
Pierogi z białym serem, twarogiem, robię rzadko. Nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz je robiłam więc chyba bardzo dawno. Dobry twaróg wolimy po prostu zjeść z ciemnym chlebem i galaretką porzeczkową Zobacz więcej
Jedne z moich ulubionych - chociaż ja w ogóle bardzo lubię pierogi, w każdym wydaniu. Domowe, z masłem. Składniki: Farsz: 300 g kaszy gryczanej 250 g białego sera 1 jajko 1 cebula sól, pieprz Zobacz więcej
"Dziś piątek, a więc obiad u nas musi być bezmięsny. Z wczorajszego obiadu zostało mi sporo kaszy gryczanej, postanowiłam więc zrobić pierogi. Co prawda moje ulubione to ruskie, ale te są też pyszne. Zobacz więcej
Dzisiaj są u mnie pierogi takie same jakie robi moja mama, no prawie takie same, ja ułatwiłam sobie prace i użyłam formy do wycinania pierogów. Dzięki czemu pierogi robi się znacznie szybciej, niże te Zobacz więcej
10 kwi Bardzo dobre, słodziutkie pierożki. Składniki 1/2 kg. mąki 1 jajko oko.1/2 szkl. ciepłej wody 1/2 łyżeczki soli 2-3 łyżki stopionego masła albo oliwy z oliwek Farsz 1/2 kg. białego sera (dobrze Zobacz więcej
Ciasto 1/2 kg mąki 1,5 szkl. gorącej wody szczypta soli Farsz 1 torebka kaszy gryczanej 15 dag tłustego sera białego masło 1 duża cebula sól pieprz Sposób Przesianą mąkę wsypujemy do miski. Robimy Zobacz więcej
Byłam ciekawa tego smaku. Pierogi te robiły nasze babcie na specjalne okazje. Potem kasza jaglana odeszła w zapomnienie i teraz na szczęście wróciła do łask bo pierogi są pyszne. Są bardzo delikatne. Zobacz więcej