Pierogi z farszem z kaszy i sera są w grupie produktów węglowodanowych. By ograniczyć białko, można je zrobić tylko z żółtkami. Składniki Ciasto: 1. Mąka – 2 kg 2. Jajka – 2 szt. 3. Woda ciepława 4.
Zobacz więcej
Znów mój ulubiony szpinak :-) Tym razem proponuję z nim pierogi. Ja użyłam mrożonego szpinaku, ale w sezonie można użyć oczywiście świeżego. Pierogi te można podawać okraszone roztopionym masłem lub
Zobacz więcej
Pierogi z białym serem i miętą na słodko to ulubione danie dla dzieci i nie tylko a także pyszny i prosty pomysł na obiad. Podane z rozpuszczonym masłem i posypane cukrem smakują wyśmienicie i mogą
Zobacz więcej
W ostatni weekend zafundowałam sobie odpoczynek od gotowania. I pozwoliłam gotowaćinnym :-) Dziś powracam do kuchni z przepisem, który właściwieniedawnozapowiedziałam. Przy przepisie na słodkie
Zobacz więcej
Lubię lepić pierogi. Sklejając krążki z ciasta w pewnym momencie moje ręce same wykonują pracę, a ja mogę sobie pozwolić na podróżowanie po mojej głowie. Uciekam w „co by było gdyby” i nikt mnie za to
Zobacz więcej
"Pierogi z kapustą i grzybami winny być powodem kontemplacji istoty bytu. Teoria ta wśród wielu naukowców uważana jest za idiotyczną... Jednak jej ukryty sens stanowi osnowę codziennych zdarzeń. I nie
Zobacz więcej
Wiele osób jest mocno uprzedzona do szpinaku.. Być może wynika to z tego, że nigdy nie próbowały go z fetą? Bowiem dodatek tego sera doskonale się z nim komponuje! Każdemu polecam wypróbowanie tej
Zobacz więcej
Pierogi to chyba jedno z najpopularniejszych dań polskiej kuchni. Można nadziać je prawie wszystkim. Poniższy przepis, jest jednym z ulubionych, w naszym domu. Pierogi przez wielu uważane są za
Zobacz więcej
To niezwykłe, że z tak małej liczby składników można wyczarować coś tak magicznego jak pierogi. Przywołując wspomnienia z pierogami od razu robi się cieplej na sercu. Bo najlepsze na świecie wigilijne
Zobacz więcej
Zostałam tym daniem poczęstowana przez bratową. Można ja przyrządzać jako danie bezmięsne, jak również można dodać podpieczone kawałki kurczaka lub indyka. W mojej kuchni jest to niesamowicie ważne,
Zobacz więcej
Razowe pierogi z białym serem i szpinakiem Dodatek mąki razowej daje nam ciekawy smak. Składniki: Ciasto: 1 czubata szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki razowej 1 szklanka gorącej wody 1 łyżka oleju
Zobacz więcej
Smak dzieciństwa, moja prywatna klasyka i pierwsze miejsce w klasyfikacji pierogów. Dodatek suszonej mięty sprawia, że nie są zwyczajne. Gdy byłam jeszcze na studiach to połączenie zadziwiało
Zobacz więcej
Podążając śladami naszych babć, dążyłam do ulepienia najlepszego, najbardziej delikatnego ciasta pierogowego. Wyszło genialne, dlatego bez chwili zawahania postanowiłam się tym z Wami podzielić.
Zobacz więcej
Pierwsze blogowe pierogi! I to takie inne niż normalne. Nie ruskie, nie z owocami, tylko pierogi z białym serem i miętą. Więc jak macie ochotę na inne niż standardowe pierogi, to proszę bardzo
Zobacz więcej
Bób jest teraz najlepszy. Jędrny, zieloniutki i pyszny. Najsmaczniejszy oczywiście wyjedzony zaraz po ugotowaniu. Ale i taka jego wersja może się znudzić. Wtedy warto ulepić sobie pierogi z dodatkiem
Zobacz więcej
Najlepsze w tych pierogach było ich lepienie. Udało mi się w samotności zagnieść ciasto, po czym przyszedł A. i stwierdził, że będzie ze mną lepił pierogi bo ma dość pracy przy komputerze. Włączyliśmy
Zobacz więcej
Niestety pierogi nie są moją mocną stroną :( Po ich ugotowaniu zawsze znajdę jakieś tam "ale" dotyczące przeważnie ciasta. Może dlatego, że robię je bardzo rzadko i za każdym razem korzystam z innego
Zobacz więcej
Dzisiaj są u mnie pierogi takie same jakie robi moja mama, no prawie takie same, ja ułatwiłam sobie prace i użyłam formy do wycinania pierogów. Dzięki czemu pierogi robi się znacznie szybciej, niże te
Zobacz więcej
Przepis na ok. 60 pierogów pierogi z fetą i szpinakiem 3 szklanki mąki pszennej 0,5-1 szklanki ciepłej wody 1 łyżka oliwy Farsz: opakowanie świeżego szpinaku kostka sera feta 4 ząbki czosnku łyżka
Zobacz więcej