pierogi z boczkiem

Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Pierogi ruskie z boczkiem

Pierogi ruskie z boczkiem 540

0
Pierogi ruskie z boczkiem Składniki nadzienie : 500g ugotowanych ziemniaków, 250g twarogu, 150g pokrojonego boczku, ( u mnie surowy wędzony ) 2 cebule, sól, pieprz, 2 łyżki masła. Przygotowanie Zobacz więcej
na maśle. Do boczku dodać cebulę, pokrojone w kostkę jajka, jajko surowe, bułkę tartą, majeranek i pieprz. Wymieszać. Do mąki dodać sól, jajko i stopniowo wodę. Wyrobić ciasto. Z ciasta formować Zobacz więcej
Taka ulepszona wersja tradycyjnych pierogów ruskich. Tym razem do farszu dodałam boczek i mocnej je przyprawiłam Pierogi babuni z boczkiem SKŁADNIKI: ciasto: 350 g maki pszennej kubek ciepłej wody Zobacz więcej
Dziś na moim blogu przepis na pyszne pierogi. Najbardziej lubię ruskie pierogi okraszone chrupiącymi skwarkami z boczku i w takiej wersji chce je Wam zaprezentować. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI: 400g Zobacz więcej
Pierogi ruskie z boczkiem – pracochłonne, ale jakże pyszne i za każdym razem witane z radością przez domowników. Warto przygotować ich większy zapas, gdyż łatwo można je zamrozić lub podać podsmażane Zobacz więcej
Dzisiaj u nas dzień pierogowy. Dla nas przygotowałam tortellini, przepis znajdziecie tutaj: tortellini z serem ricotta i szpinakiem, a dla syna tradycyjne ruskie pierogi. Jednak do pierogów ruskich Zobacz więcej
Pierwszy raz robiłam pierogi. Wybrałam na ten cel Pierogi Ruskie:) Co lepiej nigdy ich nie lubiłam...wręcz nie cierpiałam :) a tu taka zmiana. Udało mi się i wyszły nie skromnie mówiąc pysze. Z Zobacz więcej
„unowocześnione” pierogi ruskie. Są bardzo smaczne, najlepsze zaraz po ugotowaniu. Składniki: Ciasto: 60 dagmąki poznańskiej Około 350-400 ml gorącej wody 1 jajko Farsz: 70 dag gotowanych ziemniaków Zobacz więcej
Przedstawiam Wam trochę nietypowy przepis na ciasto na pierogi, z dużą ilością oleju. Przeciwnicy tłuszczu zapewne podniosą larum, że ciasto za tłuste, że nie zdrowe, ale bardzo smaczne, taki przepis Zobacz więcej
Pierogi ruskie z boczkiem Pierogi ruskie z boczkiem Pierogi ruskie robię regularnie co jakiś czas. To jedzenie, do którego zawsze chętnie się wraca. To smak tradycji i dzieciństw. Wczoraj postanowiłam Zobacz więcej
Całkiem niedawno rozpoczął się sezon na bób, a już zbliża się ku końcowi. Ten starzejący się (i nie tylko) najlepiej zmiksować, dodać boczek i zjeść ze smakiem w pierogach;) Czytaj więcej » Zobacz więcej
posiekaną natkę pietruszki i mieszamy. Mąkę mieszamy z oliwą i solą, zalewamy wrzątkiem i mieszamy łyżką , po przestudzeniu wybijamy jajko i zagniatamy ciasto podsypując mąką. Ciasto wałkujemy Zobacz więcej
Po dwutygodniowych cudownych wakacjach wracam z głową pełną pomysłów na nowe dania :D Dziś mam gości którzy ie spodziewają się pierogów z bobem, więc myślę, ze się miło zaskoczą:D Są to moje jedne z Zobacz więcej
placku ułożyć farsz. Całość dokładnie zlepić. 5. Pierogi gotować w osolonej wodzie około 3 min. od wypłynięcia. 6. Pozostały boczek podsmażyć. Koperek posiekać. Tak przygotowanymi dodatkami Zobacz więcej
Uwielbiam pierogi i uwielbiam bób, a połączenie tych dwóch zaowocowało pysznym daniem... z boczkiem i cebulką -absolutna pychotka. Do około 45 pierogów potrzebujemy ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 Zobacz więcej
kaszę łączę z podsmażonym boczkiem, który połączyłam z czosnkiem. Doprawiam solą i pieprzem, mieszam dokładnie. Łyżeczką nakładam farsz na ciasto, zagniatam boki i wrzucam na lekko osolony wrzątek, Zobacz więcej
Pierogi cieszą się u mnie nie słabnącą popularnością – szczególnie zimą, gdy mamy apetyt na bardziej treściwe dania. Klasyczne pierogi z kapustą i grzybami lekko zmodyfikowałam dodając zamiast grzybów Zobacz więcej
Jeśli znudziły wam się standardowe pierogi z mięsem, kapustą i grzybami czy ruskie, to polecam ten przepis na pierogi z farszem z boczku wędzonego, twarogu i cebuli. Podajemy ze śmietaną, podsmażona Zobacz więcej
Najlepsze pierogi z mięsem jakie do tej pory udało mi się przygotować. Pachnące natką pietruszki oraz czosnkiem niedźwiedzim. Składniki: ( z podanych proporcji wychodzi ok.70 pierogów) Ciasto: 700g. Zobacz więcej