pierogi z boczkiem

Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Pierogi ruskie z boczkiem

Pierogi ruskie z boczkiem 580

0
{{headerMessage}}
Pierogi ruskie z boczkiem Składniki nadzienie : 500g ugotowanych ziemniaków, 250g twarogu, 150g pokrojonego boczku, ( u mnie surowy wędzony ) 2 cebule, sól, pieprz, 2 łyżki masła. Przygotowanie Zobacz więcej
ewasylwia
ewasylwia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewusiowe smaki
Pierogi z wędzonym boczkiem

Pierogi z wędzonym boczkiem 319

0
{{headerMessage}}
na maśle. Do boczku dodać cebulę, pokrojone w kostkę jajka, jajko surowe, bułkę tartą, majeranek i pieprz. Wymieszać. Do mąki dodać sól, jajko i stopniowo wodę. Wyrobić ciasto. Z ciasta formować Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Taka ulepszona wersja tradycyjnych pierogów ruskich. Tym razem do farszu dodałam boczek i mocnej je przyprawiłam Pierogi babuni z boczkiem SKŁADNIKI: ciasto: 350 g maki pszennej kubek ciepłej wody Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś na moim blogu przepis na pyszne pierogi. Najbardziej lubię ruskie pierogi okraszone chrupiącymi skwarkami z boczku i w takiej wersji chce je Wam zaprezentować. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI: 400g Zobacz więcej
panimagoga
panimagoga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki ogrodu
PIEROGI RUSKIE Z BOCZKIEM

PIEROGI RUSKIE Z BOCZKIEM 260

0
{{headerMessage}}
Pierogi ruskie z boczkiem – pracochłonne, ale jakże pyszne i za każdym razem witane z radością przez domowników. Warto przygotować ich większy zapas, gdyż łatwo można je zamrozić lub podać podsmażane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj u nas dzień pierogowy. Dla nas przygotowałam tortellini, przepis znajdziecie tutaj: tortellini z serem ricotta i szpinakiem, a dla syna tradycyjne ruskie pierogi. Jednak do pierogów ruskich Zobacz więcej
kolia18
kolia18 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie Patki
Ruskie Pierogi z Boczkiem

Ruskie Pierogi z Boczkiem 45

2
{{headerMessage}}
Pierwszy raz robiłam pierogi. Wybrałam na ten cel Pierogi Ruskie:) Co lepiej nigdy ich nie lubiłam...wręcz nie cierpiałam :) a tu taka zmiana. Udało mi się i wyszły nie skromnie mówiąc pysze. Z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
„unowocześnione” pierogi ruskie. Są bardzo smaczne, najlepsze zaraz po ugotowaniu. Składniki: Ciasto: 60 dagmąki poznańskiej Około 350-400 ml gorącej wody 1 jajko Farsz: 70 dag gotowanych ziemniaków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przedstawiam Wam trochę nietypowy przepis na ciasto na pierogi, z dużą ilością oleju. Przeciwnicy tłuszczu zapewne podniosą larum, że ciasto za tłuste, że nie zdrowe, ale bardzo smaczne, taki przepis Zobacz więcej
Anika1
Anika1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowa kuchnia Aniki
Pierogi ruskie z boczkiem

Pierogi ruskie z boczkiem 374

0
{{headerMessage}}
Pierogi ruskie z boczkiem Pierogi ruskie z boczkiem Pierogi ruskie robię regularnie co jakiś czas. To jedzenie, do którego zawsze chętnie się wraca. To smak tradycji i dzieciństw. Wczoraj postanowiłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Całkiem niedawno rozpoczął się sezon na bób, a już zbliża się ku końcowi. Ten starzejący się (i nie tylko) najlepiej zmiksować, dodać boczek i zjeść ze smakiem w pierogach;) Czytaj więcej » Zobacz więcej
{{headerMessage}}
posiekaną natkę pietruszki i mieszamy. Mąkę mieszamy z oliwą i solą, zalewamy wrzątkiem i mieszamy łyżką , po przestudzeniu wybijamy jajko i zagniatamy ciasto podsypując mąką. Ciasto wałkujemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po dwutygodniowych cudownych wakacjach wracam z głową pełną pomysłów na nowe dania :D Dziś mam gości którzy ie spodziewają się pierogów z bobem, więc myślę, ze się miło zaskoczą:D Są to moje jedne z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
placku ułożyć farsz. Całość dokładnie zlepić. 5. Pierogi gotować w osolonej wodzie około 3 min. od wypłynięcia. 6. Pozostały boczek podsmażyć. Koperek posiekać. Tak przygotowanymi dodatkami Zobacz więcej
anta
anta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadło i czytadło
Pierogi z bobem i boczkiem

Pierogi z bobem i boczkiem 33

0
{{headerMessage}}
Uwielbiam pierogi i uwielbiam bób, a połączenie tych dwóch zaowocowało pysznym daniem... z boczkiem i cebulką -absolutna pychotka. Do około 45 pierogów potrzebujemy ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kaszę łączę z podsmażonym boczkiem, który połączyłam z czosnkiem. Doprawiam solą i pieprzem, mieszam dokładnie. Łyżeczką nakładam farsz na ciasto, zagniatam boki i wrzucam na lekko osolony wrzątek, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi cieszą się u mnie nie słabnącą popularnością – szczególnie zimą, gdy mamy apetyt na bardziej treściwe dania. Klasyczne pierogi z kapustą i grzybami lekko zmodyfikowałam dodając zamiast grzybów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli znudziły wam się standardowe pierogi z mięsem, kapustą i grzybami czy ruskie, to polecam ten przepis na pierogi z farszem z boczku wędzonego, twarogu i cebuli. Podajemy ze śmietaną, podsmażona Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Najlepsze pierogi z mięsem jakie do tej pory udało mi się przygotować. Pachnące natką pietruszki oraz czosnkiem niedźwiedzim. Składniki: ( z podanych proporcji wychodzi ok.70 pierogów) Ciasto: 700g. Zobacz więcej