Pierogi uwielbiam! Najbardziej te z kapustą i grzybami oczywiście w wykonaniu mojej mamy. Co pewnie nikogo nie dziwi, bo większość z nas najbardziej lubi kuchnię mamy albo babci, albo jak ja, ma takie
Zobacz więcej
Składniki: Farsz : 500 gram świeżego szpinaku 1 opakowanie sera feta 1 czubata łyżka ugotowanych zmielonych ziemniaków sól ,pieprz, masło, 2 ząbki czosnku Ciasto: 2,5 szklanki mąki 1 jajko łyżeczka
Zobacz więcej
Pierogi ze szpinakiem, bobem i fetą. W końcu zdecydowałam się na moje pierwsze w życiu pierogi! Strach był, ale udały się! W związku z tym dzielę się przepisem Składniki na farsz: szklanka bobu (może
Zobacz więcej
Sezon letni to również sezon na szpinak. Warto wtedy zrobić pierogi. Te wychodzą delikatne i rozpływające się w ustach. Serdecznie polecam. Składniki na ciasto (na ok 40 pierogów) 3 szklanki mąki 2
Zobacz więcej
Pierogi szpinakowe z fetą Szpinak + feta = idealne połączenie, które osobiście uwielbiam. Pierogi są łatwe do zrobienia, chociaż ciasto wymaga pewnej wprawy. Pozycja obowiązkowa dla szpinakożerców.
Zobacz więcej
Pierogi pachną domem. Domem, do którego nie pojechałam na weekend bo zawalono mnie kolokwiami. Ach ta sesja :D Na szczęście odkopałam zamrożone pierożki. Przepis na ciasto pochodzi od babci, która
Zobacz więcej
Lubię lepić pierogi. Sklejając krążki z ciasta w pewnym momencie moje ręce same wykonują pracę, a ja mogę sobie pozwolić na podróżowanie po mojej głowie. Uciekam w „co by było gdyby” i nikt mnie za to
Zobacz więcej
Przyszła pora na pieroga..... pieczonego :D Ze szpinakiem i serem feta. Ciasto jest bardzo delikatne. Jeśli nie przepadacie za szpinakiem tak jak moi rodzice proponuję nadzienie z mięsem i
Zobacz więcej
Pierogi z ciecierzycą i serem feta - pierogi i pierożki - lejdi of the house - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU lejdi of the house Pierogi z ciecierzycą i serem feta
Zobacz więcej
Wiele osób jest mocno uprzedzona do szpinaku.. Być może wynika to z tego, że nigdy nie próbowały go z fetą? Bowiem dodatek tego sera doskonale się z nim komponuje! Każdemu polecam wypróbowanie tej
Zobacz więcej
Uwielbiam pierogi. Mogłabym je jeść co tydzień. Ale fakt, że robi się je tak długo i trzeba się trochę pomęczyć przy wałkowaniu bardzo często sprawia, że wybijam sobie pierogi z głowy, odkładając ich
Zobacz więcej
Przyjemność dzisiejszego popołudnia. Kilka porcji zamrożonych na kiedyś (chociaż wydaje mi się, że zapasy znikną już w tym tygodniu). Najlepsze pierogi z ciecierzycą jakie do tej pory jadłam, a
Zobacz więcej
Podążając śladami naszych babć, dążyłam do ulepienia najlepszego, najbardziej delikatnego ciasta pierogowego. Wyszło genialne, dlatego bez chwili zawahania postanowiłam się tym z Wami podzielić.
Zobacz więcej
Szpinak to dość kontrowersyjna zielenina. Niektórzy go uwielbiają, niektórzy nienawidzą. Podobno też nie jest taki zdrowy jak kiedyś wmawiano. Ja uwielbiam szpinak, a szczególnie teraz, gdy mogę się
Zobacz więcej
Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki, 2 jajka, 1,5 szklanki ciepłej wody, szczypta soli. Składniki na farsz: 400 g mrożonego szpinaku, 200 g sera feta, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz. Przygotowanie
Zobacz więcej
W przeciwieństwie do mojej rodziny, uwielbiam szpinak. Mogłabym jeść go pod każdą postacią. Osobom krzywiącym się na samo wspomnienie tego słowa polecam połączenie z serem feta. Dziś w w formie
Zobacz więcej
Nigdy nie lubiłam szpinaku, zawsze kojarzył mi się z przymuszaniem mnie w przedszkolu gdy byłam mała, do jego zjedzenia. Miało to swój oddźwięk w późniejszych latach, gdzie wielokrotnie proponowano mi
Zobacz więcej
Pierogi z brokułem i serem feta to wspaniałaalternatywa na bezmięsnyobiad. Jestem ogromnym pierogożercąi uwielbiam pierogi w różnychodsłonach. W tym wydaniu byłyrównieżpyszne. Delikatny smak brokuław
Zobacz więcej
Uwielbiam pierogi i od niedawna także dynię. Połączenie tych smaków było tylko kwestią czasu :) Do nadzienia dyniowego dodałam fetę, dzięki czemu nadzienie jest przyjemnie wyraziste. W zimie z zakupem
Zobacz więcej
Przepis na ok. 60 pierogów pierogi z fetą i szpinakiem 3 szklanki mąki pszennej 0,5-1 szklanki ciepłej wody 1 łyżka oliwy Farsz: opakowanie świeżego szpinaku kostka sera feta 4 ząbki czosnku łyżka
Zobacz więcej