pierogi z brokułem

pierogów na powierzchnię. Podajemy okraszone masłem. składniki na farsz z brokułami: ok. 300 g brokułu 70 g sera żółtego 130 g sera białego 1 mała cebula 4 ząbki czosnku (mniej lub więcej, wg Zobacz więcej
Bardzo dawno nie robiłam pierogów, więc korzystając z wolnego dnia, nadrobiłam tę zaległość ;) Chciałam przetestować jakiś nowy farsz, którego wcześniej nie próbowałam – i padło na brokuły. Wybór Zobacz więcej
Witam serdecznie Propozycja na pyszne pierogi z brokułem dla osób lubiących brokuł . Będziemy potrzebować: proporcje na około 25 pierogów na ciasto : 300 g mąki pszennej 150 ml wrzątku 1 łyżka stołowa Zobacz więcej
Tak zwana wielka improwizacja.Bobu w tych pierogach jest właściwie niewiele,zdecydowanie więcej brokułów,ale proporcje możecie ustalić sami, myślę,że najfajniej byłoby pół na pół. Obrany i ugotowany Zobacz więcej
. Odcedzić. Rozgnieść widelcem, pomieszać z cebulą i serem. Doprawić do smaku. Na środek każdego kółka nakładać po około łyżeczce farszu. Brzegi skleić dokładnie palcami, które dla ułatwienia możemy Zobacz więcej
. Odcedzić. Rozgnieść widelcem, pomieszać z cebulą i serem. Doprawić do smaku. Na środek każdego kółka nakładać po około łyżeczce farszu. Brzegi skleić dokładnie palcami, które dla ułatwienia możemy Zobacz więcej
Pierogi z nadzieniem z brokuła, serka topionego i papryki. Składniki: Ciasto: ok. 500 g mąki pszennej 1 jajko ok. 3/4 szklanki wody Farsz: 1 brokuł 1 serek topiony ze szczypiorkiem 1/2 papryki Zobacz więcej
Upały ,upały oj czuje je na własnej skórze i wiecie co , wtedy jestem zadowolona ,że w sklepach są gotowe dania mrożonki inne takie podobne. Nie che mi się stać przy garach i robić kiedy jest tak Zobacz więcej
Miałam wielkie obawy przed ich zrobieniem. Jednak efekt był jeszcze większy, niż moje początkowe obawy. Pierogi przeszły najśmielsze oczekiwania - są absolutnie przepyszne. Nie sądziłam, że ten farsz Zobacz więcej
Razem z mężem uwielbiamy pierogi. Ale brokuła już tylko ja :) Ponieważ mąż dziś na popołudniowej zmianie, na obiad przyrządziłam coś specjalnego dla siebie. Na blogach mirabelkowy ikamcis życie ze Zobacz więcej
Pierogi z brokułami i mozzarellą to bardzo ciekawe połączenie i smaczna alternatywa dla tradycyjnych pierogów. Charakterystyczny smak brokułów w połączeniu z ciągnącą się mozzarellą tworzą kuszące Zobacz więcej
Dość szybki obiad, ale bardzo praktyczny, bo takie pierogi można nadziać dosłownie wszystkim - zaczynając od mięsa i ryby, a kończąc na innych warzywach :) Pieczone pierogi z brokułami i serem Zobacz więcej
Znalazłam super przepis na ciasto do pierogów. W lodówce miałam trochę pieczarek i ugotowane brokuły - zrobiłam farsz dodając podsmażoną cebulkę. Pierogi wyszły wyśmienite. Składniki Na ciasto 1 i 1/2 Zobacz więcej
Deszcz i wiatr za oknem, na spacer nie można wyjść więc szukam miejsca w kuchni. Padło na pierogi! Tym razem z niestandardowym farszem. Ale za to jakim farszem! OBŁĘDNYM!!! Składniki na ciasto: - 300 Zobacz więcej
Przeglądałam swojego bloga i zauważyłam, że już dawno nie było nic wytrawnego, więc nadrabiam zaległości! Na pierwszy ogień idą pierogi, które uwielbiam! W takiej wersjo robiłyśmy je z mamą pierwszy Zobacz więcej
Pieczone pierogi można podać do czerwonego barszczu na Wigilię, choć pewnie w wielu domach preferuje się z nadzienie z kapusty. A jeśli nie na Wigilię, to myślę, że pierogi z brokułem i fetą świetnie Zobacz więcej
Pierogi z kaszą gryczną , twarogiem i brokułem . Pierogi z farszem , który ostatnio często robię . Jak dla mnie połączenie tych składników jest wyjątkowo smacznie dobrane . Używałam go już do Zobacz więcej
Składniki na ok. 20 pierogów: 250 g mąki pszennej 1-1,5 łyżki wody 1 łyżka oliwy 1żółtko garść dowolnych świeżych ziół (dałam szpinak, bazylię, rozmaryn, oregano, pietruszkę) pół brokuła 5-6 pomidorów Zobacz więcej
Pierogi uwielbiam!! można je robić na setki sposobów, a jako farsz wykorzystać wszystko co mamy w lodówce. Na blogu znajdziecie już z warzywami, z kaszanką, z bryndzą, z orzechami, smażone czy z Zobacz więcej
Mimo, że pierogi nie są moim ulubionym obiektem do fotografowania zmotywowałam się by sfotografować te. Bo pomysł o którym piszę poniżej, choć banalny w swej prostocie, dla nas jest niedawnym Zobacz więcej