pierogi z cebulką

Uwielbiam pierogi, pod każdą postacią, zważając na pogodę uznałam, że pierogi z farszem serowo - ziemniaczanym będą idealne. Są czasochłonne ale czego się nie robi dla smaku .... A oto przepis ... Zobacz więcej
Pierogi, kto ich nie lubi :) Pierwszy raz robiłam falbankę :) Wyszła trochę krzywo,ale następnym razem będzie lepiej,haha :) Ale pierogi są pyszne ! ;-) Składniki: ciasto: 3 szklanki mąki 1 jajko 1/2 Zobacz więcej
Do tego ciasta na pierogi można wykorzystać dowolny farsz. Ja akurat miałam pod reką pieczarki i cebulę. Składniki: - 3 szklanki mąki pszennej, - 1 szklanka gorącej wody, - 1 jajko, - 1 płaska Zobacz więcej
Pomysł na piątkowy obiad - pierogi nadziane ziemniakami i cebulką. Danie idealne dla osób będących na diecie wegetariańskiej jak i wegańskiej. Wbrew pozorom ziemniaczany farsz świetnie pasuje do Zobacz więcej
Fot. Ewa Niedługo Wigilia. Pierogów będzie zatrzęsienie. W Domu zrobiliśmy je sobie tydzień temu. Pierogów z taką ilością cebulki jeszcze nie jadłam. A bardzo nam smakowały. Teraz czekamy już na Zobacz więcej
Składniki (dla 3 osób): Pierogi: ciasto na pierogi z połowy porcji 150 g sera białego półtłustego 1 cebula 250 g ugotowanych ziemniaków pieprz sól olej do smażenia Ponadto: Wykonanie: Ser biały drobno Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam Was na przepyszne pierogi z.... ciecierzycą :) Dzieciom smakowały tak bardzo że ja ledwo załapałam się na kilka sztuk ;) Są pysze, z całym mnóstwem smażonej cebulki bardzo trafiają w Zobacz więcej
Miałam straszną ochotę na pierogi. Długo zastanawiałam się nad farszem, bo chciałam spróbować czegoś nowego. Pierogów z wątróbką nie robiłam i nie jadłam, więc zastanawiałam się czy będą mi smakować, Zobacz więcej
Tak, tak wreszcie zrobiliśmy pierogi... Od dawna za mną chodziły ale zawsze coś stało na przeszkodzie. Zwłaszcza, że w sobotę zwykle B nie dopuszcza mnie do kuchni. Najpierw nie miał czasu - to się Zobacz więcej
Czy znajdzie się na Świecie ktoś kto nie lubi pierogów? Chyba nie:) A ja dzisiaj zrobiłam dla odmiany z serem kozim:) Polecam:) Składniki: Ciasto: 600 g mąki tortowej 1 duże jajko 250 ml ciepłej wody Zobacz więcej
Pierogi możemy robić zarówno na słodko jak i na słono, a sam farsz to już kwestia naszych kubków smakowych. Jeśli chodzi o ciasto jestem zwolenniczką ciasta parzonego, które jest bardzo plastyczne, Zobacz więcej
niezdrowo^^) i zapraszam Was na pierogi :) Niektórzy już pewnie kończą swoją sezonową przygodę z tym warzywem, ale ja dopiero co zaczynam :) Także przygotujcie się na to, że na blogu zagoszczą teraz Zobacz więcej
Pierogi z kaszą gryczana w mojej kuchni to nie jest nowość ale z dodatkiem białego sera robiłam dzisiaj pierwszy raz!:) Dodatkiem do kaszy zawsze u mnie była kapusta kiszona i smażona cebulka taką Zobacz więcej
Jeśli nie jesteście przejedzeni pierogami po Świętach, zapraszam Was na pierogi z kaszą gryczaną, białym serem, boczkiem i cebulką. Niebo w gębie! Pierogi z kaszą jadłam pierwszy raz, chociaż Zobacz więcej
Dzisiaj słynne na cały świat polskie pierogi. Zrobiłam je z mięsem, bo takie najbardziej lubię. Są pyszne, aromatyczne i w mgnieniu oka znikają. Serdecznie polecam. SKŁADNIKI na ok 40-50 pierogów Zobacz więcej
zrobiłam pierogi. Już dawno miałam je w planach, odkąd zobaczyłam je u beetle z bloga Apetyt i Smak. Wiedziałam, że prędzej czy później wylądują na moim stole :D I wyszły cuuudowne! Farsz jest Zobacz więcej