pierogi z cukinią

Latem dominują pierogi owocowe: z truskawkami, jagodami i wiśniami. Uwielbiam, kiedy przykryte są pod grubą warstwą śmietany posypanej cukrem. Chętnie jadam też pierogi nadziewane warzywami, jak te z Zobacz więcej
Pierogom ruskim nie odpuszczam nawet w lecie,choc niektorzy twierdza,iz mlode ziemniaki nie nadaja sie na pierogowy farsz.Nadaja sie,nadaja,tylko musisz uzyc "maczystej odmiany"ziemniaka.Twarozki Zobacz więcej
Jarsko, wegetariańsko. Włożyłam cukinię do pieroga i na dobre wyszło. Smaczny letni obiad, z dodatkiem sera mozzarella i ziół. Omom. Ładne kolory. Ser roztopiony. Czytaj więcej Zobacz więcej
Jak to pierogi – pracochłonne i pyszne :) Składniki ciasto: 2 szklanki maki 1 jajko 1 łyżeczka sol gorąca woda, ile zabierze mąka farsz: 30 dkg mięsa (łopatka lub … Czytaj dalej Pierogi z mięsem i Zobacz więcej
przygotowania ciasta na pierogi, płyn odcieknie. Ciasto: do miski (w ten sposób mniej się nabrudzi) przesiać mąkę, dodać olej i stopniowo dolewać wodę, wyrabiać ciasto parę minut, aż będzie gładkie i Zobacz więcej
Pierogi, których skład niektórych może lekko odstraszać - tak było ze mną. Sceptycznie podchodząc do pierwszego kęsa już po chwili stwierdziłam, że pierożki są przepyszne. Cukinia idealnie komponuje Zobacz więcej
Pierogi z kapustą i cukinią - Tradycyjne a jednak fit - lekkonatalerzu - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU lekkonatalerzu Pierogi z kapustą i cukinią (31.08.2015)Torcik tiramisu z Zobacz więcej
Farsz z duszonej cukinii i bryndzy doskonale pasuje jako nadzienie do pierogów, jak i w wersji do chleba - najlepiej pszennego, z plastrem pomidora. Pierogi są pyszne zarówno z cebulką jak i a moze Zobacz więcej
nadzienia. Mieszamy wszystkie składniki sosu pomidorowego. Kiedy ciasto podwoi swoja objętość, odrywamy jego niewielkie kawałki, rozwałkowujemy formując małe okręgi. Każdy z nich smarujemy odrobiną Zobacz więcej
Uwielbiam pierogi. Mogłabym je jeść co tydzień. Ale fakt, że robi się je tak długo i trzeba się trochę pomęczyć przy wałkowaniu bardzo często sprawia, że wybijam sobie pierogi z głowy, odkładając ich Zobacz więcej
I znów moja ukochana cukinia. Tym razem w farszu na pierogi. Ciasto pierogowe zdrowe, z mąki orkiszowej, pełnoziarnistej. dziś podaję przepis na wykonanie pierogów, a następnym razem pokażę oryginalny Zobacz więcej
W naszej domowej spiżarni znalazłam jeszcze małe cukinie, które zainspirowały mnie do przygotowania przepisu na pierogi z cukinii i sera feta. Składniki: 500 g mąki pszennej tortowej 1 i 1/4 szklanki Zobacz więcej
Ponieważ sezon na cukinię jest w pełni, a ja wprost ją uwielbiam, kolejny przepis będzie ją również zawierał. Pierogi są bardzo proste i szybkie (pomijając czas wyrastania ciasta:/). Ich przygotowanie Zobacz więcej
Cześć ! Jakiś czas temu dzieliłam się z wami moim przepisem na faszerowane cukinie. Jak zawsze wyszło mi za dużo farszu więc zużyłam go w najprostszy dla mnie sposób, zrobiłam pierogi :D ! W końcu Zobacz więcej
Jesień przyszła, nie ma na to rady! Na pożegnanie lata pierogi mięsne z moją ulubioną szałwią. Delikatne mięso otulone miękkim ciastem, polane masłem szałwiowym z listkami chrupiącej szałwii, do nich Zobacz więcej
Zapraszam was dziś na wyśmienite pierogi z kaszą gryczaną i cukinią, które wspaniale smakują z dodatkiem gęstej śmietany i chrzanu. Farsz jest dość prosty do wykonania, bardzo aromatyczny i ma Zobacz więcej
Pełnoziarniste pierogi z mięsem i z cukinią Pierogi to wręcz "kultowe" danie do tego stopnia rozpowszechnione że przygotowywane na bardzo wiele różnych sposobów - na słono, słodko, ze śmietaną, sosem, Zobacz więcej
studzimy. Po całkowitym ostudzeniu dodajemy do niego pokrojoną w kostkę mozzarellę, mieszamy. Ciasto wałkujemy, wykrawamy z niego szklanką kółka. Na środek każdego kładziemy łyżeczkę farszu, składamy Zobacz więcej