pierogi z czerwoną soczewicą

Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Pierogi z czerwoną soczewicą

Pierogi z czerwoną soczewicą 1055

5
{{headerMessage}}
Czerwona soczewica to warzywo strączkowe, które z powodzeniem wykorzystuję do wielu dań. Możesz przygotować z niej pożywną i zdrową zupę, pastę do pieczywa czy pyszną sałatkę. Soczewica wzbogacona Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pisałam Wam już kiedyś, że urządzamy z mężem pierogowe soboty. Ja przygotowuję farsze, on ciasto i razem lepimy :) Zamrażamy i mamy zapas na kilka obiadów! Ostatnio robiliśmy pierogi aż z trzema Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi z czerwoną soczewicą Dodane 23 czerwca, 2013 w Dania główne Smaczne i szybkie w przygotowaniu pierożki z soczewicą, pieczarkami i cebulką. Składniki (na około 20 mniejszych pierogów): Ciasto: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Te pierogi są lekkie z nadzieniem z czerwonej soczewicy -doprawione podsmażoną cebulką i czosnkiem. Ciasto przygotowałam z dodatkiem masła dzięki temu jest miękkie i delikatne. Pierogi polałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
230 ml ciepłej wody 1 płaska łyżka masła szczypta soli Farsz 1 szk czerwonej soczewicy 2 szk wody 1 łyżeczka kucharka 1 szt cebula większa 1 duży ząbek czosnku 1 szt marchewka mniejsza sól,pieprz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki (+/- 50 pierogów) Pierogi 2 szklanki mąki pszennej typu 450, plus do podsypywania 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju rzepakowego około 1 szklanka gorącej wody Farsz 1 szklanka czerwonej soczewicy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi z czerwoną soczewicą To jedne z najlepszych pierogów, jakie miałam okazje jeść w swoim życiu. Czerwona soczewica jako farsz sprawdza się znakomicie, więc jeśli jeszcze nie mieliście okazji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Długo nie mogłam się przekonać do robienia pierogów. Uważałam, że są zbyt pracochłonne. Koleżanka podpowiedziała mi jak zrobić je szybciej. Składniki na ciasto: 50 dkg mąki pszennej (lub mieszanej np. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: pół szklanki soczewicy czerwonej 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 2 ziemniaki 2 łyżki oliwy Dodatkowo: u mnie domowej roboty oliwa z czosnkiem i bazylią - przepis zapodam na dniach (może być też 1 łyżka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierwszy wpis, pierwszy przepis. Może mało oryginalnie, ale bardzo smacznie: pierogi z czerwoną soczewicą, gotowane na parze. W ostatnim czasie bardziej doceniłam gotowanie na parze i w ten sam sposób Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na pierogi nie muszę nikogo długo namawiać. Tylko mam problem z nadzieniem - każdy by wolał co innego. Ze szpinakiem i fetą, ruskie, z kapustą, grzybami, serem, z truskawkami lub jagodami... A dziś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ponieważ na zewnątrz wciąż mrozy, wiatr i ogólna beznadzieja (wybaczcie pesymizm, ale się przeziębiłam), na naszym stole cały czas królują potrawy raczej ciężkie, sycące i rozgrzewające – zupy-kremy, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Długo nie mogłam się przekonać do robienia pierogów. Uważałam, że są zbyt pracochłonne. Koleżanka podpowiedziała mi jak zrobić je szybciej. Składniki na ciasto: 50 dkg mąki pszennej (lub mieszanej np. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Robiąc pierwsze w życiu pierogi postanowiłam spróbować nowych smaków, innych niż znane babcine pierogi z mięsem, ruskie czy z serem i owocami. Czerwona soczewica jest o tyle przyjemnym produktem, że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wegetariańskie pierogi z czerwoną soczewicą | Kuchnia u Poli Kuchnia u Poli Wegańskie pierogi z czerwoną soczewicą 25 maja 2015 / by Pola / in Pierogi kluski pyzy Pierogi raz ! tym razem z soczewicą i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio, a właściwie to nie ostatnio tylko od dawna chodziły za mną pierogi. Chodziły i chodziły, ale nie było na nie właściwego momentu ;) Nie to, że uważam, że własnoręczne przygotowanie pierogów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kto lubi lepić pierogi? Mam dla Was propozycję na pierogi z czerwoną soczewicą i brązowymi pieczarkami. Pyszne :) Składniki na ciasto (naokoło 36 cieniutkich pierogów): 250 g mąki 2 łyżki oliwy około Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gotowanie, studzenie i ewentualne zamrażanie. Tylko że czasem...oj,czasem tak bardzo się chce dobrego pierożka napełnionego po brzegi i z cieniutkim ciastem... Więc mimo niechęci zakasuję rękawy i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na wigilijną kolację. Pierogi z czerwoną soczewicą i pieczarkami Składniki na ciasto: 1/2 szklanki mąki + do wyrobienia ciasta 1 szklanka wody sól 2 żółtka Pół szklanki mąki mieszamy w garnku z zimną Zobacz więcej