królestwo garów :): Boczek z dzika zawijany skip to main | skip to sidebar Paste the navigation code here Główna Wielkanoc O mnie Kontakt Grillowanie Partnerzy Wigilia Mięsa i wędliny domowe WIELKANOC
Zobacz więcej
Dziczyzna jest pysznym i chudym mięsem, Schab zrobiony tym sposobem jest soczysty i aromatyczny Składniki Schab z dzika ( miałam niecały kilogram) 3 ząbki czosnku sól,pieprz, ostra papryka
Zobacz więcej
Dzika róża w syropie - Przetwory - W kuchni i ogrodzie - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W kuchni i ogrodzie Dzika róża w syropie (30.09.2014)Buraczki konserwowe
Zobacz więcej
Pasztet z dzika Składniki: - 1kg okrawki mięsa z dzika tzw. gulaszowe czyli II kl, - 0,5kg kg podgardla z dzika, - 0,5 fileta z indyka, - pół wątroby z dzika, - 4 marchewki średniej wielkości, - 2
Zobacz więcej
schab z dzika 5 jagód jałowca, 7 ziaren ziela angielskiego, 8 ziarenek pieprzu czarnego, 1 łyżka tymianku świeżego, sól, tłuszcz do smażenia Mięso oczyścić z błon, umyć, osuszyć. Jałowiec, ziele,
Zobacz więcej
Kiełbasa myśliwego z dzika Składniki: - okrawki mięsa z dzika (młodego) 50% - łopatka wieprzowa z tłuszczem 25%, - ścięgniste z wieprzowiny 25%, - majeranek 0,5g/kg, - pieprz 1,5g/kg, - peklosól
Zobacz więcej
Dzień dobry! Czy jesteście gotowi na pierwszy post z cyklu Owoce jesieni? Jeśli tak, zapraszam Was do materiału poświęconego klejnotom jesieni, czyli koralowym owocom dzikiej róży. Dostaję od Was
Zobacz więcej
Pełen smaku i aromatu gulasz z dzika, na czerwonym winie, z suszonymi grzybami, jadalnymi kasztanami, marchwią i świeżymi ziołami – tymiankiem i rozmarynem. Do przygotowania dania użyliśmy chudej
Zobacz więcej
600 g mięsa z dzika, 4 jagody jałowca, gałązka rozmarynu, 220 g słoniny solonej, 100 g orzechów włoskich łuskanych, 200 ml mocnego bulionu (u mnie z gęsi), sól, pieprz, 400 g mąki pszennej „0”, 10 g
Zobacz więcej
Prawdopodobnie pierwszy raz w życiu miałam dzisiaj okazję spróbować mięsa z bażanta i to w dodatku w pierogach autorstwa mojej mamy i babci. Pyszne były i szybko się zmyły. Szkoda byłoby, aby przepis
Zobacz więcej
Gulasz z dzika to bardzo proste i tradycyjne danie - właściwie to niemal przygotowuję się samo. Polecam do tego kluski śląskie lub kopytka. Pyszności! Gulasz z dzika z suszonymi grzybami (składniki
Zobacz więcej
Uwielbiam pierogi w każdej postaci. Czasami eksperymentuję ze smakami, choć w mojej kuchni zwykle wygrywa klasyka, czyli wersja z kapustą i grzybami mojej Babci. Ponieważ ostatnio miałam do dyspozycji
Zobacz więcej
Dzik jest dziki, Dzik jest zły, Dzik ma bardzo ostre kły, Kto spotyka w lesie dzika...... ......ten, jeśli jest Bogusiem (tatą Darka), na pewno dzikowi nie popuści!! Noga takiego właśnie dzikiego
Zobacz więcej
Do podania: ubita śmietana szczypta cynamonu Na środku blatu usypujemy kopczyk z mąki, następnie wlewając powoli wodę, zagniatamy miękkie ciasto, które nie powinno kleić się do rąk. Przełożyć do
Zobacz więcej
Dziczyzny i pacierza nigdy nie odmawiam! Zatem, gdy dostałam telefon, że jest półtorakilogramowy schab z dzika do wzięcia, nie wahałam się ani chwili. Postanowiłam mięso najpierw zamarynować na 1.5
Zobacz więcej
Do zrobienia tego niecodziennego dania zainspirowała mnie AMBER. Przepis znalazłam na jej blogu- kuchennymi drzwiami , często tam zaglądam:) Powiem nieskromnie, że goście, którym miałam przyjemność
Zobacz więcej
To mój debiut kulinarny. Nigdy wcześniej nie miałam okazji przygotowywać dziczyzny. Muszę przyznać, że trochę bałam się tego mięsa. Nie byłam pewna, czy uda mi się w ogóle spróbować:) Przygotowałam
Zobacz więcej
Drugi dzień wizyty gości. Dzisiaj serwuje dziczyznę :) Dostaliśmy dzika ( już przerobionego oczywiście :))) od mojego teścia leżał sobie grzecznie w zamrażarce i czekał, aż nadarzy się okazja aby go
Zobacz więcej
Dziczyzna od czasu do czasu pojawia się w naszym domu za sprawą zaprzyjaźnionych myśliwych. Tym razem trafiło się mięso gulaszowe. Mam to szczęście, że Mąż nie jest miłośnikiem "ciemnego" mięsa,
Zobacz więcej
W sobotę byliśmy na warsztatach kulinarnych poświęconych dziczyźnie, a dokładniej mięsu z dzika. W niedzielę zabraliśmy się za lepienie pierogów z mięsem dzika, pomysł wcześniej podsunął nam Łukasz –
Zobacz więcej