pierogi z fetą

Pierogi ruskie z fetą Składniki: 500 g mąki pszennej 1 1/4 szklanki wody 1 duże jajko szczypta soli Mąkę zaparzamy wrzątkiem, kiedy powstaną kluski dodajemy jajko i wyrabiamy gładkie i elastyczne Zobacz więcej
Pierogi szpinakowe z fetą Szpinak + feta = idealne połączenie, które osobiście uwielbiam. Pierogi są łatwe do zrobienia, chociaż ciasto wymaga pewnej wprawy. Pozycja obowiązkowa dla szpinakożerców. Zobacz więcej
Miałam w końcu więcej czasu na gotowanie z racji długiego weekendu. A tak bardzo chciało mi się pierogów. Zamiast tradycyjnego twarogu użyłam wyrazistej w smaku fety. Smakowały prawie identycznie jak Zobacz więcej
To moja ulubiona odmiana pierogów ze szpinakiem, choć może nie tak urodziwa jak te zielone pierogi ze szpinakiem i fetą. Feta nadaje nadzieniu konkretny, mocny smak, który doskonale współgra ze Zobacz więcej
Dzisiaj obiecany przepis na pierogi z pastą buraczaną. Farsz świetnie komponuje się z ciastem, ciasto jestmiękkie, bardzo łatwo się rozwałkowuje. Pierogi można podać z podsmażoną na maślecebulką. Zobacz więcej
solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ciasto:Mąkę przesiać, zrobić w niej zagłębienie i wbić w nie jajka. Zagniatać ciasto, podlewając ciepłą wodą. Zobacz więcej
i doprawiamy pieprzem do smaku. składniki na ciasto: ok. 280 g mąki 125 g wody 1 jajko 10 g oleju wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy gładkie ciasto, cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką Zobacz więcej
dość słona Szpinak po rozmrożeniu umieścić na patelni, dodać posiekany czosnek i podsmażyć do odparowania płynu. Dodać pokruszoną fetę i wymieszać. Pierogi od wypłynięcia gotuję około 5 minut, Zobacz więcej
wymieszałam. Ciasto podzieliłam na dwie części, każdą z nich rozwałkowałam, wycięłam kółeczka szklanką. Nałożyłam farsz i dobrze skleiłam ( wzorek robiony widelcem ). Pierogi ugotowałam w osolonej Zobacz więcej
dzielimy je na 2 połowy, które musimy cieniutko rozwałkować i powycinać w nim kółeczka o średnicy szklanki lub kufla od piwa. Lepimy pierogi tak by farsz nie dotykał brzegów ciasta, bo pierogi nam Zobacz więcej
Bardzo lubię fetę i szpinak a połączenie tych dwóch składników razem jest po prostu cudowne. W lodówce miałam świeży szpinak i schowaną fetę i na szybciutko zrobiłam sobie pierogi. Kolacja była Zobacz więcej
Pierogi, dumplings <3 W zasadzie powstały przez przypadek...rano oglądaliśmy wywiad z The Dumplings, który bardzo lubimy i...przyszła myśl...pierogi. No ale z czym? Chodziliśmy itd...zakupy, to Zobacz więcej
Pierogi z botwinką i fetą to coś dla osób lubiących słone potrawy. Feta zdziałała tutaj swoje. :) Tym razem postanowiłam zrobić nieco inne ciasto niż zazwyczaj. Do tej pory trzymałam się przepisu: Zobacz więcej
przygotowania ciasta na pierogi, płyn odcieknie. Ciasto: do miski (w ten sposób mniej się nabrudzi) przesiać mąkę, dodać olej i stopniowo dolewać wodę, wyrabiać ciasto parę minut, aż będzie gładkie i Zobacz więcej
Sezon letni to również sezon na szpinak. Warto wtedy zrobić pierogi. Te wychodzą delikatne i rozpływające się w ustach. Serdecznie polecam. Składniki na ciasto (na ok 40 pierogów) 3 szklanki mąki 2 Zobacz więcej
zapisane w kopiach roboczych pierogi. Z moim ulubionym szpinakiem. I doszłam do wniosku, że będę zamieszczać też trochę wytrawnych dań, nie lubię monotonii, nie będzie już tylko słodkości. :) Przepis Zobacz więcej
Pierogi ze szpinakiem zagościły u nas już bardzo dawno. Wielokrotnie modyfikowałam, próbowałam, dodawałam, aby dzisiaj móc zaprezentować Wam jeden z lepszych sposobów na danie ze szpinakiem w roli Zobacz więcej
Wielbicielką pierogów jestem od dawna. Pierogi ruskie mojej Mamy nie mają sobie równych, więc gdy przyjeżdżam do domu delektuję się ich smakiem, a resztę obowiązkowo zabieram do Gdańska, na czarną Zobacz więcej
Co powiecie na alternatywę dla tradycyjnych pierogów? Mi osobiście wariant z dynią i fetą bardzo, ale to bardzo smakował :). Gorąco polecam zwłaszcza tym, którzy poszukują nowych smaków i inspiracji. Zobacz więcej
Pierogi z fetą i szpinakiem, to dla mnie klasyk jak ruskie czy z mięsem i choć z uwagi na składniki goszczą one u nas rzadziej niż te wymienione we wstępie, ja i Mama bardzo je lubimy. Polecam Zobacz więcej