pierogi z gąsek

{{headerMessage}}
dlaczego? Bo można ją podać do ziemniaków, kaszy czy makaronu, a po zmiksowaniu może być doskonałym farszem do naleśników, pierogów czy canneloni. Składniki: 50 – 60 dag opieńki miodowej (kapeluszy) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moje pierwsze pierogi pieczone i na pewno nie ostatnie. Pyszne, z cudownym, aromatycznym nadzieniem. Fetę uwielbiam, więc tym bardziej takie pierożki stały się pierwszoplanowym punktem do zrobienia. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się nawet polskie akcenty w postaci pierogów z kapustą, ziemniakami i żółtym serem oraz grillowanej kiełbasy.Co znajdziecie w poszczególnych rozdziałach?Nostalgia – wspomnienia z dzieciństwa i dania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- soczewicę mielimy i dodajemy do grzybów - dodajemy majeranek, sól, sporo pieprzu i posiekaną natkę - ciasta bierzemy solidny kawałek - rozpłaszczamy go na dłoni i kładziemy nadzienie - zlepiamy jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przekąska. Muszę powiedzieć, że bardzo mi smakowała taka kanapka Następnie zjedliśmy zalewajkę z Radomska – z ziemniaczkami i wędzonką. Później przyszła pora na danie główne. Zatrzymaliśmy się na „ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z kurczaka nadziewanym pesto z bazylii, z puree selerowym i sosem czekoladowym. Kolejnym uczestnikiem był Michał Andrzejewski z Łodzi. Jego daniem popisowym były polędwiczki wieprzowe ze śliwkami i Zobacz więcej
trzcinowisko
trzcinowisko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zielony stolik
Babcine zimowe pierogi.

Babcine zimowe pierogi. 247

0
{{headerMessage}}
, jałowiec i czarny bez... Pamiętam całe stoły zastawione przetworami, płachty prześcieradeł ze schnącym makaronem domowej roboty i ławę przed domem zapełnioną pierogami...nauczyła mnie wszystkiego. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do ostatniej łyżki! Borowiki własnoręcznie uzbierane i ususzone! Zupa grzybowa z suszonych borowików 2. Tarta z kapustą, grzybami i żurawiną - bo choć trudno w to uwierzyć - ale nie lubię pierogów, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do młodych ziemniaków. Kurki są doskonałym dodatkiem do omletu, jajecznicy i pizzy. Wykorzystujemy je jako farsz do pierogów, krokietów i naleśników. Wybornie smakują w towarzystwie mięs, przede Zobacz więcej
viqui7
viqui7 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Aromatico
Mazurskie wspomnienia

Mazurskie wspomnienia 184

0
{{headerMessage}}
jest coś lepszego niż jajecznica z kurkami, to chyba tylko pierogi z kurkami". Utkwiło mi to w pamięci. Mama nigdy nie zrobiła pierogów z kurkami - musiałam to nadrobić:-) Mój Synuś ani M. nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Drogi przyjacielu! Wiosna w pełni, więc właśnie zaczyna się sezon na smardze. Utarło się, że sezon grzybowy rozpoczyna się w lipcu od kurek i kończy w październiku gąskami, ale to nie jest prawda. Zobacz więcej
kuchareczka
kuchareczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moja e-książka kucharska
mufiny kawowe

mufiny kawowe 228

1
{{headerMessage}}
deser rasmalai (Ras Malai) 1 tydzień temu Kuchnia Ireny i Andrzeja grumkolandia.pl - pierwszy tydzień za nami... 5 miesięcy temu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata Ciasto na pierogi z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
farsz do pierogów. Samo dobro i nic się nie zmarnowało. Podaję takie ilości składników jakie wykorzystałam do nadziania swojej gąski. Kasza podczas pieczenia napęczniała i skóra na gęsi nieco Zobacz więcej
malgoshka
malgoshka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pobite gary
Mazowiecka zalewajka

Mazowiecka zalewajka 244

0
{{headerMessage}}
i uzupełniany, był mało ukiszony. Bardzo mnie cieszy rosnąca popularność zalewajki, nie tylko ze względów sentymentalnych, ale i dlatego, że jest jednym z wielu przykładów na wielkicomeback kuchni Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Kiszone rydze

Kiszone rydze 5504

0
{{headerMessage}}
. Jednak kwas ten rozpuszcza się w gorącej wodzie, więc po kilkakrotnym obgotowaniu i odlaniu wody piestrzenica może być jedzona. Borowiki, maślaki, podgrzybki, kurki, rydze, gąski, kanie rosną w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na ząb / Dieta Święta/Uroczystości Wielkanoc Boże Narodzenie Sylwester Obiad Drugie danie Dania z grilla Dania z grzybami Makarony Owoce morza Pierogi i kluski Placki Przepis na pizzę Ryby Zupy Wyrób Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Specjalnością lokalu są ręcznie lepione pierogi (np. z soczewicą z wędzonką czy z golonką i chrzanem–13 zł; bezmięsne za 12 zł); codziennie serwowana jest także tarta (9 zł) i makaron dnia (13 zł) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pomysły na podstawowe dania. Uczyłam się z niej robić pierogi, faworki czy pyzy.Późniejodkryłam forum cin cin na którym sama nie zamieszczałam przepisów, ale z niego czerpałam. Był dla mnie źródłem i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
„Weekend z Magdą Gessler”. Jak pewnie się domyślacie - Magda Gessler była przewodniczącą jury konkursu. Tutaj muszę zrobić pauzę:): Dzisiaj przyznaję, że moja naiwność i głupota sprawiły, że nie Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
GĘŚ PIECZONA Z NADZIENIEM

GĘŚ PIECZONA Z NADZIENIEM 1898

0
{{headerMessage}}
krabowe(3)papryka(11)pasta rybna(3)PASTY DO CHLEBA(25)pasztet(5)pesto(6)pieczarki(10)pierniczki(6)piernik(2)pierogi(9)pierś z kurczaka(5)piwo(2)pizza(5)placki(5)placki Zobacz więcej