pierogi z gąsek

dlaczego? Bo można ją podać do ziemniaków, kaszy czy makaronu, a po zmiksowaniu może być doskonałym farszem do naleśników, pierogów czy canneloni. Składniki: 50 – 60 dag opieńki miodowej (kapeluszy) Zobacz więcej
Moje pierwsze pierogi pieczone i na pewno nie ostatnie. Pyszne, z cudownym, aromatycznym nadzieniem. Fetę uwielbiam, więc tym bardziej takie pierożki stały się pierwszoplanowym punktem do zrobienia. Zobacz więcej
się nawet polskie akcenty w postaci pierogów z kapustą, ziemniakami i żółtym serem oraz grillowanej kiełbasy.Co znajdziecie w poszczególnych rozdziałach?Nostalgia – wspomnienia z dzieciństwa i dania Zobacz więcej
Za każdym razem kiedy robię te ziemniaczane cuda, przypomina mi się pewna historia. Ładnych kilka lat temu moja mama (specjalistka w pyzach) poczęstowała znajomą takim wytworem. Koleżanka była tak Zobacz więcej
przekąska. Muszę powiedzieć, że bardzo mi smakowała taka kanapka Następnie zjedliśmy zalewajkę z Radomska – z ziemniaczkami i wędzonką. Później przyszła pora na danie główne. Zatrzymaliśmy się na „ Zobacz więcej
z kurczaka nadziewanym pesto z bazylii, z puree selerowym i sosem czekoladowym. Kolejnym uczestnikiem był Michał Andrzejewski z Łodzi. Jego daniem popisowym były polędwiczki wieprzowe ze śliwkami i Zobacz więcej
, jałowiec i czarny bez... Pamiętam całe stoły zastawione przetworami, płachty prześcieradeł ze schnącym makaronem domowej roboty i ławę przed domem zapełnioną pierogami...nauczyła mnie wszystkiego. Zobacz więcej
do ostatniej łyżki! Borowiki własnoręcznie uzbierane i ususzone! Zupa grzybowa z suszonych borowików 2. Tarta z kapustą, grzybami i żurawiną - bo choć trudno w to uwierzyć - ale nie lubię pierogów, Zobacz więcej
Pieprznik jadalny (Cantharellus cibarius) - gatunek grzybów jadalnych z rodziny pieprznikowatych. Występuje prawie na całym świecie. Rośnie w lasach liściastych i iglastych, najczęściej na glebach Zobacz więcej
viqui7
viqui7 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Aromatico
Mazurskie wspomnienia

Mazurskie wspomnienia 182

0
jest coś lepszego niż jajecznica z kurkami, to chyba tylko pierogi z kurkami". Utkwiło mi to w pamięci. Mama nigdy nie zrobiła pierogów z kurkami - musiałam to nadrobić:-) Mój Synuś ani M. nie Zobacz więcej
Drogi przyjacielu! Wiosna w pełni, więc właśnie zaczyna się sezon na smardze. Utarło się, że sezon grzybowy rozpoczyna się w lipcu od kurek i kończy w październiku gąskami, ale to nie jest prawda. Zobacz więcej
deser rasmalai (Ras Malai) 1 tydzień temu Kuchnia Ireny i Andrzeja grumkolandia.pl - pierwszy tydzień za nami... 5 miesięcy temu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata Ciasto na pierogi z Zobacz więcej
malgoshka
malgoshka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pobite gary
Mazowiecka zalewajka

Mazowiecka zalewajka 236

0
i uzupełniany, był mało ukiszony. Bardzo mnie cieszy rosnąca popularność zalewajki, nie tylko ze względów sentymentalnych, ale i dlatego, że jest jednym z wielu przykładów na wielkicomeback kuchni Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Kiszone rydze

Kiszone rydze 5488

0
je na ściereczce, aby obeschły. Odcięłam trzonki, które zamroziłam, będą dobrym dodatkiem do farszu do pierogów i innych dań. Cebule pokroiłamw plastry. Przygotowałam czyste, wyparzone naczynie Zobacz więcej
na ząb / Dieta Święta/Uroczystości Wielkanoc Boże Narodzenie Sylwester Obiad Drugie danie Dania z grilla Dania z grzybami Makarony Owoce morza Pierogi i kluski Placki Przepis na pizzę Ryby Zupy Wyrób Zobacz więcej
pomysły na podstawowe dania. Uczyłam się z niej robić pierogi, faworki czy pyzy.Późniejodkryłam forum cin cin na którym sama nie zamieszczałam przepisów, ale z niego czerpałam. Był dla mnie źródłem i Zobacz więcej
. października, natomiast do 17. osoby, których przepisy okazały się najciekawsze - miały zostać o tym fakcie poinformowane i zaproszone na finał.Ten miał się odbyć 26 października o godz. 11 w Zobacz więcej
były w środku wykorzystam w inny sposób, chyba zrobię krupnik na podrobach. Polecam też mój przepis na kaczkę pieczoną z sokiem pomarańczowym, oraz piersi z kaczki sous vide na sałatce z orientalnym Zobacz więcej