pierogi z gąsek

{{headerMessage}}
dlaczego? Bo można ją podać do ziemniaków, kaszy czy makaronu, a po zmiksowaniu może być doskonałym farszem do naleśników, pierogów czy canneloni. Składniki: 50 – 60 dag opieńki miodowej (kapeluszy) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moje pierwsze pierogi pieczone i na pewno nie ostatnie. Pyszne, z cudownym, aromatycznym nadzieniem. Fetę uwielbiam, więc tym bardziej takie pierożki stały się pierwszoplanowym punktem do zrobienia. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się nawet polskie akcenty w postaci pierogów z kapustą, ziemniakami i żółtym serem oraz grillowanej kiełbasy.Co znajdziecie w poszczególnych rozdziałach?Nostalgia – wspomnienia z dzieciństwa i dania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Za każdym razem kiedy robię te ziemniaczane cuda, przypomina mi się pewna historia. Ładnych kilka lat temu moja mama (specjalistka w pyzach) poczęstowała znajomą takim wytworem. Koleżanka była tak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przekąska. Muszę powiedzieć, że bardzo mi smakowała taka kanapka Następnie zjedliśmy zalewajkę z Radomska – z ziemniaczkami i wędzonką. Później przyszła pora na danie główne. Zatrzymaliśmy się na „ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z kurczaka nadziewanym pesto z bazylii, z puree selerowym i sosem czekoladowym. Kolejnym uczestnikiem był Michał Andrzejewski z Łodzi. Jego daniem popisowym były polędwiczki wieprzowe ze śliwkami i Zobacz więcej
trzcinowisko
trzcinowisko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zielony stolik
Babcine zimowe pierogi.

Babcine zimowe pierogi. 248

0
{{headerMessage}}
, jałowiec i czarny bez... Pamiętam całe stoły zastawione przetworami, płachty prześcieradeł ze schnącym makaronem domowej roboty i ławę przed domem zapełnioną pierogami...nauczyła mnie wszystkiego. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do ostatniej łyżki! Borowiki własnoręcznie uzbierane i ususzone! Zupa grzybowa z suszonych borowików 2. Tarta z kapustą, grzybami i żurawiną - bo choć trudno w to uwierzyć - ale nie lubię pierogów, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do młodych ziemniaków. Kurki są doskonałym dodatkiem do omletu, jajecznicy i pizzy. Wykorzystujemy je jako farsz do pierogów, krokietów i naleśników. Wybornie smakują w towarzystwie mięs, przede Zobacz więcej
viqui7
viqui7 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Aromatico
Mazurskie wspomnienia

Mazurskie wspomnienia 185

0
{{headerMessage}}
jest coś lepszego niż jajecznica z kurkami, to chyba tylko pierogi z kurkami". Utkwiło mi to w pamięci. Mama nigdy nie zrobiła pierogów z kurkami - musiałam to nadrobić:-) Mój Synuś ani M. nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tego szlachetnego grzyba należy wyjechać do naszych sąsiadów lub poszukać ich na naszych działkach. Smakosze od lat doceniają ten gatunek grzyba, za delikatny smak i aromat, który podnosi walory Zobacz więcej
kuchareczka
kuchareczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moja e-książka kucharska
mufiny kawowe

mufiny kawowe 231

1
{{headerMessage}}
moja e-książka kucharska: mufiny kawowe moja e-książka kucharska Szukaj w tym blogu Ładowanie... środa, 18 czerwca 2014 mufiny kawowe inspirowane: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
farsz do pierogów. Samo dobro i nic się nie zmarnowało. Podaję takie ilości składników jakie wykorzystałam do nadziania swojej gąski. Kasza podczas pieczenia napęczniała i skóra na gęsi nieco Zobacz więcej
malgoshka
malgoshka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pobite gary
Mazowiecka zalewajka

Mazowiecka zalewajka 247

0
{{headerMessage}}
i uzupełniany, był mało ukiszony. Bardzo mnie cieszy rosnąca popularność zalewajki, nie tylko ze względów sentymentalnych, ale i dlatego, że jest jednym z wielu przykładów na wielkicomeback kuchni Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Kiszone rydze

Kiszone rydze 5522

0
{{headerMessage}}
je na ściereczce, aby obeschły. Odcięłam trzonki, które zamroziłam, będą dobrym dodatkiem do farszu do pierogów i innych dań. Cebule pokroiłamw plastry. Przygotowałam czyste, wyparzone naczynie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kuchni. Dekorowanie potraw i ich fotografowanie sprawia mi dużą frajdę. Wspólne posiłki to dla mnie okazja do rozmów i miłego spędzania czasu. W sezonie grzybowym najczęściej uzupełniam kuchenne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nadszedł koniec roku i czas podsumowań, ale zanim wybiorę 10 najlepszych dań 2016 roku, podzielę się z Wami najciekawszymi krakowskimi otwarciami z października, listopada i grudnia. Miłośnicy kuchni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pomysły na podstawowe dania. Uczyłam się z niej robić pierogi, faworki czy pyzy.Późniejodkryłam forum cin cin na którym sama nie zamieszczałam przepisów, ale z niego czerpałam. Był dla mnie źródłem i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
minut... Na początku przygotowałam nadzienie do moich pierogów. Dodam, że była to moja wersja maultaschen - w nadzieniu jest mielone mięso wołowe, a nie - jak zazwyczaj - mielone parówki. Moim Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
GĘŚ PIECZONA Z NADZIENIEM

GĘŚ PIECZONA Z NADZIENIEM 1905

0
{{headerMessage}}
GĘŚ PIECZONA Z NADZIENIEM ~ Cafe Babilon O MNIE SPIS TREŚCI REKLAMA I WSPÓŁPRACA MOJE KSIĄŻKI MĄKA PHOTOGRAPHY ŚWIĘTA/WIGILIA 26 grudnia 2013 GĘŚ PIECZONA Z NADZIENIEM 19:32 gęś, MIĘSA, mięso drobiowe Zobacz więcej