pierogi z gąsek

dlaczego? Bo można ją podać do ziemniaków, kaszy czy makaronu, a po zmiksowaniu może być doskonałym farszem do naleśników, pierogów czy canneloni. Składniki: 50 – 60 dag opieńki miodowej (kapeluszy) Zobacz więcej
Moje pierwsze pierogi pieczone i na pewno nie ostatnie. Pyszne, z cudownym, aromatycznym nadzieniem. Fetę uwielbiam, więc tym bardziej takie pierożki stały się pierwszoplanowym punktem do zrobienia. Zobacz więcej
się nawet polskie akcenty w postaci pierogów z kapustą, ziemniakami i żółtym serem oraz grillowanej kiełbasy.Co znajdziecie w poszczególnych rozdziałach?Nostalgia – wspomnienia z dzieciństwa i dania Zobacz więcej
- soczewicę mielimy i dodajemy do grzybów - dodajemy majeranek, sól, sporo pieprzu i posiekaną natkę - ciasta bierzemy solidny kawałek - rozpłaszczamy go na dłoni i kładziemy nadzienie - zlepiamy jak Zobacz więcej
przekąska. Muszę powiedzieć, że bardzo mi smakowała taka kanapka Następnie zjedliśmy zalewajkę z Radomska – z ziemniaczkami i wędzonką. Później przyszła pora na danie główne. Zatrzymaliśmy się na „ Zobacz więcej
z kurczaka nadziewanym pesto z bazylii, z puree selerowym i sosem czekoladowym. Kolejnym uczestnikiem był Michał Andrzejewski z Łodzi. Jego daniem popisowym były polędwiczki wieprzowe ze śliwkami i Zobacz więcej
, jałowiec i czarny bez... Pamiętam całe stoły zastawione przetworami, płachty prześcieradeł ze schnącym makaronem domowej roboty i ławę przed domem zapełnioną pierogami...nauczyła mnie wszystkiego. Zobacz więcej
do ostatniej łyżki! Borowiki własnoręcznie uzbierane i ususzone! Zupa grzybowa z suszonych borowików 2. Tarta z kapustą, grzybami i żurawiną - bo choć trudno w to uwierzyć - ale nie lubię pierogów, Zobacz więcej
do młodych ziemniaków. Kurki są doskonałym dodatkiem do omletu, jajecznicy i pizzy. Wykorzystujemy je jako farsz do pierogów, krokietów i naleśników. Wybornie smakują w towarzystwie mięs, przede Zobacz więcej
viqui7
viqui7 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Aromatico
Mazurskie wspomnienia

Mazurskie wspomnienia 179

0
jest coś lepszego niż jajecznica z kurkami, to chyba tylko pierogi z kurkami". Utkwiło mi to w pamięci. Mama nigdy nie zrobiła pierogów z kurkami - musiałam to nadrobić:-) Mój Synuś ani M. nie Zobacz więcej
tego szlachetnego grzyba należy wyjechać do naszych sąsiadów lub poszukać ich na naszych działkach. Smakosze od lat doceniają ten gatunek grzyba, za delikatny smak i aromat, który podnosi walory Zobacz więcej
deser rasmalai (Ras Malai) 1 tydzień temu Kuchnia Ireny i Andrzeja grumkolandia.pl - pierwszy tydzień za nami... 5 miesięcy temu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata Ciasto na pierogi z Zobacz więcej
farsz do pierogów. Samo dobro i nic się nie zmarnowało. Podaję takie ilości składników jakie wykorzystałam do nadziania swojej gąski. Kasza podczas pieczenia napęczniała i skóra na gęsi nieco Zobacz więcej
malgoshka
malgoshka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pobite gary
Mazowiecka zalewajka

Mazowiecka zalewajka 220

0
i uzupełniany, był mało ukiszony. Bardzo mnie cieszy rosnąca popularność zalewajki, nie tylko ze względów sentymentalnych, ale i dlatego, że jest jednym z wielu przykładów na wielkicomeback kuchni Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Kiszone rydze

Kiszone rydze 5468

0
je na ściereczce, aby obeschły. Odcięłam trzonki, które zamroziłam, będą dobrym dodatkiem do farszu do pierogów i innych dań. Cebule pokroiłamw plastry. Przygotowałam czyste, wyparzone naczynie Zobacz więcej
na ząb / Dieta Święta/Uroczystości Wielkanoc Boże Narodzenie Sylwester Obiad Drugie danie Dania z grilla Dania z grzybami Makarony Owoce morza Pierogi i kluski Placki Przepis na pizzę Ryby Zupy Wyrób Zobacz więcej
pomysły na podstawowe dania. Uczyłam się z niej robić pierogi, faworki czy pyzy.Późniejodkryłam forum cin cin na którym sama nie zamieszczałam przepisów, ale z niego czerpałam. Był dla mnie źródłem i Zobacz więcej
. października, natomiast do 17. osoby, których przepisy okazały się najciekawsze - miały zostać o tym fakcie poinformowane i zaproszone na finał.Ten miał się odbyć 26 października o godz. 11 w Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
GĘŚ PIECZONA Z NADZIENIEM

GĘŚ PIECZONA Z NADZIENIEM 1844

0
krabowe(3)papryka(11)pasta rybna(3)PASTY DO CHLEBA(25)pasztet(5)pesto(6)pieczarki(10)pierniczki(6)piernik(2)pierogi(9)pierś z kurczaka(5)piwo(2)pizza(5)placki(5)placki Zobacz więcej
/Uroczystości Wielkanoc Boże Narodzenie Sylwester Obiad Drugie danie Dania z grilla Dania z grzybami Makarony Owoce morza Pierogi i kluski Placki Przepis na pizzę Ryby Zupy Wyrób własny Marynaty i Zobacz więcej